Yorumları: 1,166
Konuları: 14
Bende ilaç kullanılması taraftarı değilim.
Genelde midesi bulananlar ilk defa tekne ile balığa çıkanlarda oluyor. Ne ile karşılaşacakalrını bilemediklerinden dolayı. Özellikle bu ilk girilen seferde deniz de dalgalıysa iş daha da zorlaşıyor. Böyle durumlarda balıkçılığı kısa tutmakta fayda var.
Balığa tekne ile çıkmazdan önce az yemek, balıkçılık sırasında aralıklarla bisküvi ve muz tüketmek mide bulantısına iyi gelir diye düşünüyorum.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Teknede mide bulantısını önlemenin en güzel yolu bir avuç sarı leblebi veya bir avuç deniz suyu için, suya mümkün oldu kadar fazla bakmayın devamlı uzağa bakın.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
Yorumları: 10
Konuları: 0
selam arkadaşlar benimde mide bulanıyordu, 12 yaşında oğlum var onunda aynı hem denizde hemde arabada. Bir gün otobüsle İzmire giderken yanımda oturan bir amca oğlum dedi sana bir tavsiye çok az çay bardağının içine mazot koy bir kere iç hiçbirşeyin kalmaz dedi ama önemli olan onu içebilmek bende köye gelince hemen denedim inanın oh be dedim senelerce boşuna çekmişim dedim şimdi ne bende nede oğlumda hiçbirşey kalmadı. rahat rahat hem otobüste hemde teknede hiçbir sorun kalmadı.Ama dikkat bir yudum içseniz yinede yetiyo.teşekkürler iyi günler....
Yorumları: 449
Konuları: 38
[quote=HAŞİM77]Bigilere teşekkürler ercan bende şimdiye kadar hiç problem olmuyordu fakat yarım asıra yaklaştığımız bu yaşta teknede uzun süre kalınca aynı sallantı evdede oluyor.

[/quotilahi haşim abi
beni tutmak ne kelime deniz manyagı yapıyor

onun için kış balıkçılıgına pek çıkmam
ERDEK TURAN KÖYDEN SELAMLAR
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
mehnur yazdı:selam arkadaşlar benimde mide bulanıyordu, 12 yaşında oğlum var onunda aynı hem denizde hemde arabada. Bir gün otobüsle İzmire giderken yanımda oturan bir amca oğlum dedi sana bir tavsiye çok az çay bardağının içine mazot koy bir kere iç hiçbirşeyin kalmaz dedi ama önemli olan onu içebilmek bende köye gelince hemen denedim inanın oh be dedim senelerce boşuna çekmişim dedim şimdi ne bende nede oğlumda hiçbirşey kalmadı. rahat rahat hem otobüste hemde teknede hiçbir sorun kalmadı.Ama dikkat bir yudum içseniz yinede yetiyo.teşekkürler iyi günler....
Mazot mu

abi yanlış okumadım değil mi ??
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
mehnur yazdı:selam arkadaşlar benimde mide bulanıyordu, 12 yaşında oğlum var onunda aynı hem denizde hemde arabada. Bir gün otobüsle İzmire giderken yanımda oturan bir amca oğlum dedi sana bir tavsiye çok az çay bardağının içine mazot koy bir kere iç hiçbirşeyin kalmaz dedi ama önemli olan onu içebilmek bende köye gelince hemen denedim inanın oh be dedim senelerce boşuna çekmişim dedim şimdi ne bende nede oğlumda hiçbirşey kalmadı. rahat rahat hem otobüste hemde teknede hiçbir sorun kalmadı.Ama dikkat bir yudum içseniz yinede yetiyo.teşekkürler iyi günler....
mehmet bilgiler için teşekkürler mazot'u ilk defa duyuyorum ilginç geldi.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Mide bulantısına mazot !!!
Arkadaşlar böyle şeylere,söylentilere kulak asmayalım lütfen.Nane-limon gibi halk dilinde kocakarı ilacı denilen bitkisel karışımlara bir derece evet ama petrol türevi olan mazotu içmek ciddi sağlık problemlerine neden olur.Biz burada böbrek taşı için eşkina taşı arayan arkadaşlarımıza dahi bu önce mutlaka doktora görünmelerini tavsiye ediyoruz (ki bu taş zararsız ve faydasını gördüğünü söyleyen yakınen tanıdığımız çok arkadaşımız var) siz mide bulantısına mazot için diyorsunuz.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
valla bulantı için tek ilaç org.larda gelsede gelmesede farketmiyor bir ay denizde durayım bi şey olmaz yanımdaki stepne sağlam olsun yeter
arkadaşımı sandala aldım biyol gittik hemen daha çapa bile atmadan geri döndüm .başka arkadaşımı oturttum sandala dize gelmiyor yani derinlik ama arkadaş orda bile yattı kaldı.

pisikolojik bi olaydır ne ilaç ne diğer tavsiyeler vız gelir

*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 10
kardeş mazot iç dediysek bir şişe 70 lik iç demedik bir yudum yetiyor dene gör sonra gel bana teşekkür edersin yoksa ömür boyu çekersin sanki doktorun verdiği ilaçlar çok yararlı...saygılar
Yorumları: 2
Benimde bir önerim var.
Av sabahı kalkar kalkmaz bir adet kuru fasulyeyi ilaç yutar gibi bir bardak su ile mideye yuvarlayın rahat rahat tekne keyfini çıkartın.