Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Belgesiz Tekne Sahiplerini Sevindirecek Bir Düzenleme
bucalıfikret yazdı:arkadaşlar benim bir sorum var ben 3.50 sandal aldım faturasını nezaman istersen veririm demişti dün bu konuyu okuduktan sonra almış olduğum sandalın sağibini aradım bana sandalın faturasını gönderirmisin dedim abi göndereyim fakat nedir o fatura kesince vergisimi yoksa kdv mi onu verirsen faturayı keserim dedi şimdi gelelim asıl konuya belgesiz olarak benmi yoksa eski sahibimi muhtardan kağıt alacak birde bunun masrafı nekadardır hangisini alayım sahiplikmi yoksa sahibinden faturamı.?
teşekkürler.Alkis

XIII- Bağlama kütüğü ruhsatnamelerinden ve bunların vizelerinden alınacak harçlar:
10/8/1993 tarihli ve 491 sayılı Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre oluşturulan bağlama kütüklerine kaydedilen gemi, deniz ve iç su araçlarına verilecek ruhsatnamelerden ve bunların vizelerinden (Gemi, deniz ve iç su aracının boyuna göre):

5 metreden 9 metreye kadar olanlardan (200 TL)
9 metreden 12 metreye kadar olanlardan (400 TL)
12 metreden 20 metreye kadar olanlardan (800 TL)
20 metreden 30 metreye kadar olanlardan (1.600 TL)
30 metreden büyük olanlardan (3.200 TL)
alınır.

Aracın boyunun tespitinde bir metreden küçük değerler dikkate alınmaz.

Münhasıran deniz taşımacılığı ve balıkçılık faaliyetinde kullanılan gemi, deniz ve iç su araçları için alınacak ruhsatname ve yapılacak vize işlemleri bu bölümdeki harçlardan müstesnadır.

Fikret...

Son paragrafa dikkatini çekerim...
Bul
aygroup yazdı:XIII- Bağlama kütüğü ruhsatnamelerinden ve bunların vizelerinden alınacak harçlar:
10/8/1993 tarihli ve 491 sayılı Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre oluşturulan bağlama kütüklerine kaydedilen gemi, deniz ve iç su araçlarına verilecek ruhsatnamelerden ve bunların vizelerinden (Gemi, deniz ve iç su aracının boyuna göre):

5 metreden 9 metreye kadar olanlardan (200 TL)
9 metreden 12 metreye kadar olanlardan (400 TL)
12 metreden 20 metreye kadar olanlardan (800 TL)
20 metreden 30 metreye kadar olanlardan (1.600 TL)
30 metreden büyük olanlardan (3.200 TL)
alınır.

Aracın boyunun tespitinde bir metreden küçük değerler dikkate alınmaz.

Münhasıran deniz taşımacılığı ve balıkçılık faaliyetinde kullanılan gemi, deniz ve iç su araçları için alınacak ruhsatname ve yapılacak vize işlemleri bu bölümdeki harçlardan müstesnadır.

Fikret...

Son paragrafa dikkatini çekerim...

ahmet abi bilgiler için teşekkürler.Alkis
Bul
ayrıca özel tekne belgesi ücreti 30 tl
ölçüm harcı (4.5 tekne için) 66 tl ölçüm sonunda çıkan değere göre çarpanı var
ufak bir ayrıntı teknenizi satmak ister iseniz (belgeli bir tekne) satışı liman başkanlığında oluyor satıcı ve alıcı her ikiside olacak noterden satış yapmayın yeni belge çıkacağı için özel tekne belge ücreti bir kez daha yatacak
bankaya para yatırma işlemleri denizcilik müsteşarlığı sitesinde ödeme linkinden bilgiler
girilip banka takip kodu alınıp ödeme yapılıyor
Dalış Eğitmeni
Bul
paylaşım için teşekkürler..
Bul
bilgiler için teşekkürler abi emegine saglık
Bul
bu tennenin yaşı 5 yıldan az olursa verilmiyormu belge
ihtiyacı oln arkadaşımız var ama geçende bu söylenti çıktıgında
dedilerki kofti bir belge almayın diye itiraz etmişlerdi
arkadaşımda vaz geçti bir soruşturmasını önermem gerekiyor zamanıda azkaldı
paylaşıma teşekkürler