23-03-2015, 22:12
arkadaşlar aranıza yeni katıldım önce herkeze iyi akşamlar ben 4.80 metre tekne 30 beygir evinrude marka motor aldım bunu kullanmak için istenen evraklar nedir yardımcı olabilirmisiniz
tekne hakkında evraklar
|
23-03-2015, 22:12
arkadaşlar aranıza yeni katıldım önce herkeze iyi akşamlar ben 4.80 metre tekne 30 beygir evinrude marka motor aldım bunu kullanmak için istenen evraklar nedir yardımcı olabilirmisiniz
23-03-2015, 22:41
bahtiyar bey aramıza hoşgeldiniz,
öncelikle teknenizi liman başkanlığına kaydettirip her sene vizesini yaptıracağınız ruhsatınızı almanız gerekmektedir.tekne 5 metre üzeri veya motor 10hp üzeri olduğunda amatör denizci belgesi almanız gerekmektedir. tekne ve motor kaydı: tekne ve motorun faturası ce belgeleri sağ sol ve arkadan çekilmiş resimleri kimlik fotokopinizi hazırladıktan sonra T.C. UlaÅtırma, Denizcilik ve HaberleÅme BakanlıÄı den tekne için isim seçme işlemini yapacaksınız.isim aldıktan sonra liman başkanlığına başvuru yapacaksınız ve onlar ruhsatınızı verecek. adb için: devletin açmış olduğu zorunlu eğitime katılmak zorundasınız, bunu yapmak için öncelikle online dersleri bitirip her ders sonunda sınavları geçtikten sonra evrakları tamamlayıp asıl sınava randevuyla girip belgenizi almanız gerekmektedir. https://ades.udhb.gov.tr/ buradan bu işlemleri yapabilirsiniz. şimdiden hayırlı olsun.
24-03-2015, 09:46
Siteye hoş geldiniz
Hayırlı olsun
24-03-2015, 13:57
ilginize teşekkür ederim aldığım teknen ismi ve liman kaydı var bunu liman başkanlığından mı üzerime alıcam yoksa önce noter satışımı yapmam lazım birde tekne çeşme liman başkanlığna kayıtlı oradan mı yapılması gerekiyor yoksa izmir liman başkanlığında da olurmu devir işleri saygılar
24-03-2015, 14:01
candan yazdı:ilginize teşekkür ederim aldığım teknen ismi ve liman kaydı var bunu liman başkanlığından mı üzerime alıcam yoksa önce noter satışımı yapmam lazım birde tekne çeşme liman başkanlığna kayıtlı oradan mı yapılması gerekiyor yoksa izmir liman başkanlığında da olurmu devir işleri saygılar tekne nereye kayıtlıysa oradan satışı yapabilirsiniz evraklarınızın kaydı orada olduğu için teknenin dosyasıda orada bulunmaktadır..tekne motor oldumu liman başkanlığından satış yapılabiliyor.
25-03-2015, 02:29
aramıza hoş geldiniz bahtiyar bey
*Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET **********
25-03-2015, 08:57
hoş geldin bahtiyarcım.
Hayırlı olsun güzel günlerde kullan.
Hoşgeldiniz. Evraksız denize açılmayınız Sahil güvenlikle sorun yaşayabilirsiniz.
27-03-2015, 23:44
arkadaşlar ilgi ve alakanıza teşekkür ederim
birde devir almak için yanımda ne götürmem lazım onun hakkında bilgi alabirmiyim izmirden çeşme arası baya mesafe varda onun için bilgi sahibi olursam boşa gitmiş olmam
28-03-2015, 00:32
candan yazdı:arkadaşlar ilgi ve alakanıza teşekkür ederim nüfus cüzdanınız olsun yeterli. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Deniz Biyolojisi hakkında, | Mufi | 10 | 2,871 |
18-07-2012, 10:40 Son Yorum: ALTAYLI |
|
Belgesiz Tekne Sahiplerini Sevindirecek Bir Düzenleme | volume72 | 25 | 9,303 |
22-12-2009, 19:34 Son Yorum: erdekli |