Yorumları: 1,270
Konuları: 189
Bu balık icin bana gelen son bilgilere göre dip balığı imiş ve kendini kuma gömermiş tehlike anında yunuslar kendilerine özgü sonarları ile bulup atıştırırlarmış büyüklüğü konusunda bir bilgim yok ama tutan arkadaş tarafından tüketilmiş beyaz etli tadıda gümüş balığına benziyormuş.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
rauf abi balık kaç metrelerde yakalanmış,teknedemi kıyıda mı acaba,ben resimi göremiyorum..iş yerindeki bilgisayarda bir problem var heralde..eğer kazayla bizede gelirse şaşırmayalım diye soruyorum,bide hangi yeme vurmuş acaba..paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 106
Konuları: 8
Etrafgöçerdir acısuya girer 0-60 m derinliklerde rastlanır boyu 38-40 cm civarında olabilir ticari balıkçılığı ve yetiştiriciliği olmakla beraber türkiyede yetiştirilmemektedir yaklaşık 7 yıl kadar yaşar kızıldeniz’den akdeniz’e küresel ısınma ile birlikte yükselen deniz suyu sıcaklığına bağlı olarak adapte olmuştur göçmen bir türdür kıyılık alanlarda görülür rahatsız edildiklerinde erişkinler kendisini kuma gömer kurtçuklarla (larva) beslenir karnivordur genç olanları orta sularda hareket halindedir tüketilebilir fakat etinin çok fazla lezzetli olduğu söylenemez
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Rauf abiye ve ek bilgiler için Serdar beye teşekkürler..
Yorumları: 641
Konuları: 17
Paylaşım için teşekkürler
Yorumları: 34
Konuları: 5
entersan bir balık türü verdiğiniz bilgiler ve paylaşım için çok teşekkürler
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
rauf abi ve serdar bilgiler için teşekkürler.
resimlere bakınca 2 balık arasında kuyruk farkı göze çarpıyor.ilk resimdeki tutulan balık çatal kuyruk, diğer resimlerde sadece 9 nolu resim çatala benziyor.ve işaretli olan diğer fotoğraftaki balık kuyruğunu bakılırsa çatal değil.bir başka türü olmalı.
[url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Yorumları: 65
Konuları: 1
Paylaşım için teşekkürler
Yorumları: 274
Konuları: 11
Evet Akdenizde çok çıkıyor.Çakma Lokum adını koymuşlar arkadaşlar ve Şu kadar söyleyeyim çok ama çok lezzetli bir balık.5-10 Mt derinliklerde Mırmır , Barbun vs balıkların bulundugu yerlerde çok çıkıyor.Oltayı atıp çekmeniz bir olur sardım mı.4-5 Kg kadar yakaladım kılçıksız bir balık ve Ben çok seviyorum hatta mercana bile tercih ederim tabi ki bu benim düşüncem