Yorumları: 8,543
Konuları: 276
meteor yazdı:Sağol Mehmet abi, sizin ve Erden abinin teknelerinize yaptıklarını gördüm. elinize sağlık oyüzden Yalova team den yardım istedim
asıl sorun teknede şu an olan boyanın ne olduğunu bilmiyorum sentetik veya selülozik olduğunu bilsem iş kolaylaşacak. bide işin içine marine tipi girdimi herşeyin fiyatı 2-3 kat artıyor o yüzden bi ustaya gösterip ilk boyasınını ona yaptırayım bu seferlik.
Orhan teknendeki boyanın sentetikmi selülozikmi olduğunu şöyle anlarsın :
Bir pamuğa sentetik tiner emdir,teknende önemli olmayan bir yerde boyanın üzerine damlat.Boya sentetikse tırnağınla sıyırdığında yumuşar kalkar; selülozikse hiç etki etmez.Selülozik boyada kullandığın fırçaları bile sentetik tinerle temizleyemezsin.Bana mısın demez..
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Orhan teknenin son durumu resimde görüldüğü gibi ise o tekneye boya gerekmez ancak zehirli atılması lazım. Bunun için de usta tutmaya gerek yok..Teknen denizde ise usulunce kızağa çektir ve iyi bir temizlik yap. Suya göndermeden zehirlini atarsın. Renge bakılırsa kırmızı yada bordo renkte zehirli yakışır. Orta ayar bir zehirli 1KG.ve mutlaka selülezik tiner kullanacaksın oda 1 kg.lık yeter. Eğer selülezik kullanmassan kuruması gecikir tekneni atamazsın. Bu fazla zamanını almaz en fazla 2-3 saatte bitirirsin. Unutmadan söylemeliyim en az 2 kat atmalısın ve son katıda düzeltmelerle geç.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Son bir noktada benden olsun saten rulosu al ruloyla tek katı 10 -20 dkk gibi halledersin birde kağıt bant
istersen geliriz yardıma
Yorumları: 913
Konuları: 30
Lakerda yazdı:Orhan teknendeki boyanın sentetikmi selülozikmi olduğunu şöyle anlarsın :
Bir pamuğa sentetik tiner emdir,teknende önemli olmayan bir yerde boyanın üzerine damlat.Boya sentetikse tırnağınla sıyırdığında yumuşar kalkar; selülozikse hiç etki etmez.Selülozik boyada kullandığın fırçaları bile sentetik tinerle temizleyemezsin.Bana mısın demez..
Abi çok sağol, o kadar sordum etrafa herkes bişey salladı ama en önemli bilgiyi sen verdin. süpersin
ALTAYLI yazdı:Orhan teknenin son durumu resimde görüldüğü gibi ise o tekneye boya gerekmez ancak zehirli atılması lazım. Bunun için de usta tutmaya gerek yok..Teknen denizde ise usulunce kızağa çektir ve iyi bir temizlik yap. Suya göndermeden zehirlini atarsın. Renge bakılırsa kırmızı yada bordo renkte zehirli yakışır. Orta ayar bir zehirli 1KG.ve mutlaka selülezik tiner kullanacaksın oda 1 kg.lık yeter. Eğer selülezik kullanmassan kuruması gecikir tekneni atamazsın. Bu fazla zamanını almaz en fazla 2-3 saatte bitirirsin. Unutmadan söylemeliyim en az 2 kat atmalısın ve son katıda düzeltmelerle geç.
Ercan abi, teknenin son durumu geçen seneden.. dış kısımda hasar, patlak, çatlak yok
ama resimdeki gibide değil şu anda , bir takım lekeler oluştu oda normaldir, ben onlarıda kapatmak istiyorum
Tamam o zaman işin dediğim gibi zor değil. Eski gazete, ince kağıt bant, zehirli, tiner fırça ve kafaya şapkayı taktınmı işbaşı. Öncesi ve sonrası fotoğraf çekmeyi unutma
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
zehirli boya nedir biraz bilgilendirebilirmisiniz
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Denizde bulunan teknelerin alt kısmına yani su seviyesine kadar olan bölümüne atılan boyaya verilen bir addır. Bu boya denizde uzun zaman kalacak olan tekneler için son derece önemlidir. Denizde kalan teknelerin altına zamanla istenmeyen durumlar oluşur yosun bağlama barakuda gibi yapışmalar hem teknemize zarar verir hemde yol almamızı ağırlaştırır. Bu nedenle bu boya atılır. Öyleki benim tekneme attığım zehirli 45 YTL Kg. iken son derece etkili özel zehirliler 300-500 YTL Kg.mı arasında değişimekte
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
ALTAYLI yazdı:Denizde bulunan teknelerin alt kısmına yani su seviyesine kadar olan bölümüne atılan boyaya verilen bir addır. Bu boya denizde uzun zaman kalacak olan tekneler için son derece önemlidir. Denizde kalan teknelerin altına zamanla istenmeyen durumlar oluşur yosun bağlama barakuda gibi yapışmalar hem teknemize zarar verir hemde yol almamızı ağırlaştırır. Bu nedenle bu boya atılır. Öyleki benim tekneme attığım zehirli 45 YTL Kg. iken son derece etkili özel zehirliler 300-500 YTL Kg.mı arasında değişimekte
abi çok teşekkür ederim

şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
H.A.R.U.N yazdı:Son bir noktada benden olsun saten rulosu al ruloyla tek katı 10 -20 dkk gibi halledersin birde kağıt bant
istersen geliriz yardıma
Harun teklifin için çok teşekkür ederim,