sayın antalyalı 07 mesajınızı okudum öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.resmini verdiğim şamandıra aradığım şamandıranın aynısı değil daha büyüğü aradığım şamandıranın çapı 2 cm dir.resimdeki ise 2.5 cm dir.eğer ölçüleri tutuyor ise tekrar haberleşelim.şamamdıranın maddi değeri çok yüksek olmayabilir.elimde eskimiş halde tamir ederek kullandığım bir tane var.mayıs ayı itibarı ile kefal avına başlayacağım için tedarik etmek istiyorum.araştırıp haber verirseniz sevinirim.kefalcı ibo.
ibrahim hocam benim bahsettiğim şamandıraya bir örnek olarak resimdekini gösterebilirim..bununda çapı aşağı yukarı sizin bahsettiğinizle aynı,internette de satılıyor..eğer istersen sanada burdan gönderebilirim...keyifle kal,haber bekliyorum..saygılar..
sayın antalyalı alba star markalı şamandıralar yaklaşık 2,5cm çapında elimde istanbul daki taşınan polonya pazarında bulup aldığım 5 adet var.benim aradığım çapı 2cm kadar olan bir küçük modeli yaklaşık 10 sene önce tüm balık malzemecilerinde vardı.kendi geliştirdiğim sistemle kefal yakalamak için bu şamandırada ısrar ediyorum.şamandıranın üretim tarihi eski olduğu için malzemecilerde bulamıyorum.balıkçı arkadaşların stoklarında kalmış olabilir diye düşünerek siteye yazma gereği gördüm.yeni üretim malzeme satanlarda yok.tek umudum eski tarihli balık malzemecilerin elinde kalmış olmasıydı.konu ile ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür eder iyi bir haber bekliyorum
Bende bir kaç tane vardı fakat tıpasız olanlardan viyanadan getirmiştim.Özel olarak almadımda aldığım bazı malzemelerin içinden çıkmıştı.Ne için önemli olduğunu yazarsan daha çok yardımcı oluruz
sayın balıkçı zakir mesajınızı okudum tam olarak elinizde varmı yokmu anlayamadım.elimde kumpas olmadığı için şamandıranın çapını cetvel ile ölçerek yazdım.yani çap 2cm .arkadaşların alba star da var dedikleri 2,5ile 3cm kadar.elinizde varsa cetvel ile çapını ölçtükten sonra haberleşelim.kefal tutmakta kullanacağım.benim sistemim küçük şamandıra,muhtelif kalınlıklarda misine,5veya6 metre karbon göl kamışı ile yapılan kendi geliştirdiğim yakalama metoduna dayanıyor.elimde çok sayıda şamandıra çeşidi var.ama benim aradığımyok.bu yüzden site aracılığı ile araştırıyorum.sizden cevap bekliyorum.