Yorumları: 3,283
Konuları: 164
bencede çarpmanın balık nesline herhangi bir zararı olacağına inanmıyorum..tamam balık sürüsünün içine atıyosun aldığın bir balık...öyle ayarlayarak atıyosun ki balığı milimetrik hesaplıyosun,hizalayıp çarpıyosun balığı..ben denedim ama bir tane bile alamadım..ve bir sürüde balık vardı..tam bir profesyonellik isteyen bir avlanma şekli..tırıvırıyı çocuğun eline versen oda atar..herhangi bir ustalık gerektirmez..sonuç olarak çarpmanın yasaklanmasını gerektirecek önemli bir sebebi yok...ama balık adına düşünceniz için teşekkür ediyorum..saygılar..rastgele..
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Bu işte iğne balığa saplandı mı kuyruktan olsa bile gelir. Öyle balığın yaralanıp suda kalma ihtimali çok az. Bir çinekopun ağzında iğneyle suya düşme ihtimali daha çok bence.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Çarpma için o kadar kötümser eleştirilere ben de katılmıyorum.Bence o da tam amatörce bir av yöntemi. Taş çatlasın bir tava kefali ben olayım arkadaşlarım olsun zor çıkarırdık.Kalabalığın üzerine makineli tüfekle atış veya balığı yaralayıp kaçırma fikrine de hiç katılmıyorum.En azından çaparide daha fazla balık yaralayıp kaçırma olasılığımız var.Karnından kuyruğundan yakalayıp son anda çaparimizden düşen balık sayısı daha fazla olmuyormu?Veya diğer arkadaşların anlattığı gibi ağzında iğne ile zoka ile kaçırdğınız hiç balık olmuyormu ?
Yorumları: 75
Konuları: 3
çarpma bence tırıvırının yanında melek gibi kalıyor melek bir kere çarpmanın kopup denizde kalınca balığın takılma ihtimali yakalanma ihitmali zayıf sonuçta balık avcılığı yapılıyor ama tırıvırı öle değil kurbağa kampluğa vs. sudaki her canlı için zararlı tırıvırı .bence aynı kefeye konulmaması lazım mantıksız geliyor bana
Yorumları: 66
Konuları: 0
arkadaşlar bana göre çarpmanın zararları:
1. Çarpma iğneleri devasa olduğu için karadaki insanların hayati tehlikesi var.Çarpmalar genelde kurşunlu olduğu için avcının o an balık sürülerinin içine at-çek yaparken etrafına hiç dikkat etmiyorlar.orkinos iğnesi büyüklüğündeki iğnenin ayağanıza battığını farzedin.
2. Çarpmada balık boyu hiç farketmiyor 1 cm. den 100 m. e kadar balık denk gelebiliyor. büyük balık (limitlere uygun) gelirse sorun değil, ya 5cm.lik denk gelirse ne olacak yaşama şansı ne kadardır.
3. Çarpma ile avlanma her dönemde yapılabildiği için normalde havyarlı olduğu için yem yemeyen balığı da yakalayıp balık neslini kurutmaya bir tuğla daha koymuş oluyorsun.
Belki tırıvırının yanında devede kulak olabilir. Ama sandığınız kadar masumda değil.
Yorumları: 845
Konuları: 15
çarpma avı yapan arkadaşlar bilirlerki akşama kadar hiç bir avcı çarpma yapamaz yapsada ertesi günü yerinden kalkamaz ve ikinciye gelince çarpma avı hem zevkli hem de zordur vede balık tutma ihtimaliniz yüzde 40 civarlarında diğer avlara göre bence en masumu yaraladığınız balıklarda diğer canlılara yem olur