Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çarpma ile Balıkavı YASAKLANSIN (mı) ?
Çarpma ile balık avlayanları gördükçe aklıma bir topluluk içersine makinalı tüfekle ateş ediliyormuşcasına vahşi ve canice bir izlenim geliyor. Bu tip balıkavının aynı TIRIVIRI gibi gerekli kurumlarca yasaklanması ve bunu yapanların cezalandırılması gerekmektedir.
Bilmem yanlışmı düşünüyorum. Sizlerde Görüşlerinizi bildirirseniz belki yetkili mercilerde bu olayı görür ve böyle bir yasaklama olayına gidebilirler.
Bul
hocam çarpmanın ne olduğunu bilirsem belki yorum yapabilirim... Smile tırıvırı ile eş değerde olduğuna göre yine katliam yapan bir icat olsagerek...
Bul
çarpma ile pek avlanmadım desem doğru olur çarpma bana ustalık dışı geldiğinden hiç düşünmedim ama vahşilik konusuna gelince aynı fikirde değilim
Bul
Çarpma rapalanın iğnesi oluyor. Yani 3lü iğne.
İğne sade olarak misinaya bağlayıp kullanılıyor. Örneğin kefal sürüsünün içine atıp hızla çekerek iğneyi aykırı olarak saplıyorsun. Biz eskiden bu şekilde çok yakalardık. Zıpkından daha masum bence çünkü herkesin yapacağı kadar kolay bir iş değil.
Bul
bende şöyle tarif edeyim çarpma 3li iğnenin büyüklüğüne göre çapari gibi bedene bağlanan en alta kurşun en üste klips fırdöndü orta bedende 3-5-8-10 adet 3 lü kanca olabilr takımı atarsın denize hızlı hareketlerde kamışı sert vuruşlarla çekerek yapılan bir av şekli
Bul
zıpkınla vurulduğunda genelde isabet alıyor,yırtılma olduğunda da genelde balık yakalanabiliyor,ıska geçildiğinde zaten balık açısından problem yok.ama çarpma konusunda yapılmamasının daha iyi olacağı görüşündeyim,yırtılma oluyor ama balık yaralı vaziyette kalıyor ve balığı alma imkanımız olmuyor,sonuçta balık yaralandığıyla kalıyor ve ölüyor
Bul
bence çarpma okadar kötü deyil arkadaşlar çarpma ile kefel ve zargana alırsın ve okadar kolay ve basit deyildir katliam yapamazsın yakalıyacagın balık 3 veya 5 kefaldır yada 6 . 7 zarganadır buna katliam diyemiyecegim arkadaşlar hem nerde obolluk deyilmi ben çarpmaile balık avı yaptım hicte okadar çok balık yakalıyamadım selamlar.....?
Bul
çarpma yada çırpma avcılığı o kadar zordurki bedenen insanın canına okur devamlı hareket halindesin balığın çok olduğu yerlerde kullanılan bir yöntem doğru balığı yaralayıp kaçırabilirsin ama o sudaki diğer canlılarda böyle hazır yem beklerler yani kaçırdığını bir başkasına ikramda bulundum diye düşün çünkü o kadar çok balığa zarar veremezsin
Bul
Tırıvırı naylon ipten yapıldığı için doğada çok uzun yıllar özelliğini yitirmeden kalıyor ve suda bir kaya veya herhangi bin şeye takıldığında balıklar için devamlı bir ölüm tuzağı olarak kalıyor yasaklanmasının nedeni de bu.Çarpma ben hiç kullanmadım,ama çarpma atanlarında öyle çok ciddi miktarlarda av yapabildiğini de görmedim.
Bul
günden güne yeni şeyler öğrenmek çok güzel.. teşekkürler hepinize
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi