Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
israil sazanı....
Bu balık çok tehlikeli bir balıktır. 3 sene gibi kısa bir sürede b.çekmece gölünü bitirdi. Şu aralar yayın salıyorlar bu balığı yok etsin diye. Ama bana kalırsa nafile bir arayış ayrık otu gibi mübarek. 1 götür on gelsin.

[youtube]tRORzyGZwlw[/youtube]

Bende bu balığın videosu var ama clip ekleme işini bi becereyim burayada eklerim.
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Bu balık çok tehlikeli bir balıktır. 3 sene gibi kısa bir sürede b.çekmece gölünü bitirdi. Şu aralar yayın salıyorlar bu balığı yok etsin diye. Ama bana kalırsa nafile bir arayış ayrık otu gibi mübarek. 1 götür on gelsin.

Bende bu balığın videosu var ama clip ekleme işini bi becereyim burayada eklerim.

klibi youtube a eklemen daha kolay olr sonra burdan paylaşabilirsin
Bul
alien13 yazdı:klibi youtube a eklemen daha kolay olr sonra burdan paylaşabilirsin

Siteye önce eklemiştim. Artık yenisinede ekleriz.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
evet arkadaşlar bu israil balıgını sorunun su ürünleri tarafından çözülmesi gerektiği kanısındayım.göllerimizi ve balıklarımızı mahveden bu türün biran önce kökünün kurutulması gerekmektedir.tıpkı israil gibi sorup danışmadan direk dalmalı
Bul
internette sazanlarla ilgili konular ararken tesadüf israil sazanları ile bi konu denk geldi.kesinlikle bu balıkların yerli sazanların yumurtalarını yediğini ayrıca hastalık taşıdıklarını ve bu hastalığın pullu ve aynalı sazanları öldürdüğünü okumuştum.bu balıkların salındığı göllerden temizlenmesinin tek yolu şimdi ismini hatırlamadığım bir ilaçla ilaçlayarak bütün balıkları öldürmek ilaçın etkisi geçince tekrar balık salınarak pullu ve aynalı sazanların yetiştirilmesi gerektiği yazıyordu.yazık ettiler göllere göletlere dsi yaptı bunu eskişehirdeki bütün sularda var.
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
nasıl bişeydir buya resmen katil hayvan gölleri kurutup sadece kendini bırakıcak ortada
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Arkadaşlar , İsrail sazanı ülkemiz oltacıları tarafından ( Carassius carassius) Havuz balığı na verilen isimdir ,ağız alışkanlığı ile tüm yurdumuzda bu isimle anılan bu balık ekolojik zararlı balıklar listesindedir.Avlanma zamanı , boy ve sayı limiti yoktur.Toprak solucanı, gübre solucanı , kutrlar ile güzel av verir, mısıra pek yüz vermese de yinede seyrek olarak vurur.Eti lezzetsiz ve çok kılçıklı olup , kızgın yağda kızartılarak yenilebilir.Geçen yıl İznik te işlerim dolayısı ile 1 yıla yakın kaldığım için skorer sayıda günde 15-25 arası bolca yakalayıp yöre halkından dostlarıma dağıtıyordum, İznikte ekonomik değeri olan ve bol tüketilen bir balık.Havuz balığını tanımak gayet kolay sazana göre daha tıknaz, ağız yapısı küçük ve alt dudakta bıyıkları yoktur.
Cevat ERGİN 1967
İstanbul
Bul
Tadı nasıl peki, normal sazandan farklı mı acaba, vallaha bu memlekette onunda soyu yakında tükenirse hiç şaşmam sonuçta balık avında dinamit ve tüp gibi malzemeleri kullanan nadir toplumlardanız
Bul
Tadını ben beğenmiyorum , tabiiki kişiye göre değişiyor çok severekte tüketen var.Sazanın tadı ile yakından-uzaktan alakası yok.Bu balık sudan çıktıktan sonra uzun süre yaşar, uzundan kastım bir kaç saat değil,yakaladıktan sonra poşete koyup buzdolabına koyduğum balıkların sabaha kadar yaşadıklarını görünce ilk başta hayretle karşılamıştım ama çok sık yakaladığım bir tür olduğu için alıştım.Yakalanmakla amatör-profesyonel bitecek bir balık değil ekolojik zararlılığı her dönem üreyebilmesinden, çok kirli sularda bile yaşayabilmesinden kaynaklanıyor.Bir yılda iki kere üreyebilen nadir bir tür.Avrupa ülkelerinde ve Avusturalya da yakalanınca gömülerek imha edilmesi gereken balıklar listesindedir.Yaşadığı ortamda diğer balıklarında yumurtasını yediği için zarar vermektedir.
Cevat ERGİN 1967
İstanbul
Bul
izmit yuvacık barajında en çok tutulan balık tuttum ama yemek kısmet olmadı israil sazanı tutmak isteyenler izmit yuvacık barajında çok cıkıyor yem olarakta mantar olta yemde kurt veya yumurtalı vanilyalı hamur takılıyor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İsraİl canİlerİ balıkcızakir1 1 1,252 06-01-2009, 12:50
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi