Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 Mayıs 2007 İzmir, Urla
salih abi tebrikler güzel bir av olmuş,bu arada da geçmiş olsun,güneşten korunmak gerek Smile
şansın bol olsun rastgele...
Bul
xxl üstad yazdı:Salih kardeş geçmiş olsun aman deyim sana Güneş çarpması son derece tehlikeli sen sen ol bir daha aynı hatayı yapma Şapkanın altına poşu gibi birşeyler koyarak tüm ense ve yüzünü ört. Bu arada sular halen kaçak ve akıntılı ben bu yüzden balığa asılmıyorum. 10-15 gün sonra istenilen havaya kavuşuruz. Genellikle böyle olur. Eğer sırtı çekeceksen sabah erken yada akşam güneşin batmasına 2 saat kala başla. 6'lık yada 8'lik simli silikon ile melenura çek. Bu konudaki detayları daha önce vermiştim istersen yine aktarırım. Selamlar kendine iyi bak umarım bu yaz görüşürüz.

Ercan bey günaydın...
ilginize teşekkür ederim.

sırtı tekniği ile aram pek iyi değil,
genelde dip takımı ile balık tutuyorum.
balık avlamaya giderken ve balıktan dönerken yaklaşık 10 - 12 km. mesafeyi rolanti hızında sırtı yaparak geçiyorum.
zaman zaman balık aldığım oldu, ama hiçbir zaman tam verimli olmadı.
gülbahçe körfezi ile balıklıova arasını iyicene tarayacağım,
amerika da bulunan bir arkadaşım sonar getirdi garmin ff 250 onu da tekneye monte ettim.
artık bu seferde olmazsa pes...
bu arada avlandığınız derinlikleri öğrenebilir miyim...

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
görüşmek ve tanışmak üzere,
bir çay içmeye bekliyorum.
salih
Bul
güzel bir gün geçirmişsin bir dahaki sefere daha dikkatli ol geçmiş olsun rastgele
Bul
benim kullandıgım levrek uzun oltası resimdeki gibidir .kurşun olarak av yerimin durumuna göre kurşun kullanıyorum genelde 100 gram kurşunla hafif rüzgarda tekneyi rüzgara bırakıp motoru kapatıyorum bu şekilde kurşundan sonra baya bi salıyorum hemen hemen 200 metrelik misinamın 60 metresini salıp duruma göre yerde sürtmesi için 100 metreye kadar saldıgım oluyor.bazende kayalara girecegim zaman kurşunu 30 grama güşürdügüm hatta tamamen çıkardıgımda oluyor.suni silikon yemlede levrek için gittigimde duruma göre kurşun takıyorum ama suni yemle dipten hiç balık almadım genelde ya kurşunsuz yada 30 gramlık kurşunla üstten avlanabildim.
sizinkisi gibi bende balık yerime kadar elimde rapala kamışta suni silikon yem sırtı çekerek gidiyorum ne denk gelirse artık tabiiki martılara dikkat etmek lazım martı gördümmü oltaları ya boşa alıp dibe indiriyorum yada martı çok musallat oluyorsa oltaları çekiyorum.
oltayı elimden geldigince çizmeye çalıştım.
[attachment=5214]
Bul
Sevgili Nihat ellerine sağlık,

bu sefer de bunu deneyeceğim,

bu arada otluk alanlarda kurşun takmadan mı gezmeliyim....?
senin gezdiğin derinlikler ne mertebelerde....
Bul
benim gezdigim yerler genelde kayalık arkası kumluk yerler kumda kurşun sürte sürte geliyor kayalara yaklaştıkça kurşunu hafifletip yerden kesiyorum önemli olan canlı yem kullanılacaksa yemin yüzmesi eger yem yüzmüyorsa mümkün degil balık alınamaz mutlaka yüzmeli suni yemdede suni yem dönmemeli kuyrugu hareket etmeli bunları bi videolamam lazım da vakit bulamıyorumki balıkta ancak balık peşinde koşuyorum.
benim bir şansımda şimdi balık tuttugum yerlere çocukken dalardım avucumun içi gibi biliyorum nerede kaya var nerede yosunluk var bunları bilmek av yerini tanımak çok büyük avantaj oluyor.
Bul
kusura bakma abi yaww derinlikte sormuşsun derinlik benim av yerimde 8 kulaç ama ben denizin ortasında fener fenerin etrafında dönüyorum yani fenerin etrafı 2 gemi batıgı ve kayalık batıkların üstünü kum kaplamış bir futbol sahası düşün ortada fener etrafı kayalık ve batık ben kayalıkların dışında ki kumlukta avlanıyorum arada bir içeri girip kayalıkların üstünde 1 kulaçta avlanıyorum
Bul
Sevgili Nihat,
yardımların, paylaşımın için teşekkür ederim.
İzmir'e yolun düşerse, mutlaka tanışmak isterim.

sevgilerimle,
Bul
delta35 yazdı:
xxl üstad yazdı:Salih kardeş geçmiş olsun aman deyim sana Güneş çarpması son derece tehlikeli sen sen ol bir daha aynı hatayı yapma Şapkanın altına poşu gibi birşeyler koyarak tüm ense ve yüzünü ört. Bu arada sular halen kaçak ve akıntılı ben bu yüzden balığa asılmıyorum. 10-15 gün sonra istenilen havaya kavuşuruz. Genellikle böyle olur. Eğer sırtı çekeceksen sabah erken yada akşam güneşin batmasına 2 saat kala başla. 6'lık yada 8'lik simli silikon ile melenura çek. Bu konudaki detayları daha önce vermiştim istersen yine aktarırım. Selamlar kendine iyi bak umarım bu yaz görüşürüz.

Ercan bey günaydın...
ilginize teşekkür ederim.

sırtı tekniği ile aram pek iyi değil,
genelde dip takımı ile balık tutuyorum.
balık avlamaya giderken ve balıktan dönerken yaklaşık 10 - 12 km. mesafeyi rolanti hızında sırtı yaparak geçiyorum.
zaman zaman balık aldığım oldu, ama hiçbir zaman tam verimli olmadı.
gülbahçe körfezi ile balıklıova arasını iyicene tarayacağım,
amerika da bulunan bir arkadaşım sonar getirdi garmin ff 250 onu da tekneye monte ettim.
artık bu seferde olmazsa pes...
bu arada avlandığınız derinlikleri öğrenebilir miyim...

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
bir çay içmeye bekliyorum.
salih
Umarım yakında görüşürüz hatta denk getirebilirsek birlikte çıkar sırtı tekniğini bizzat yaşayarak görürürsün. Öyle çıkarken dönerken olmaz bu işler. Şansa bazen denk gelsede bilerek avlanmanın dışına çıkar böylesi ve insanı sıkar
Bul
Ercan bey,
yolunuz çiğli ye düşerse
OSB md. ne beklerim...
hersey gönlünüzce olsun.

ne olacak bu ATLAY'ın hali Smile süper lig göründü mü?
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  mini org izmir/çeşme bucalıfikret 15 2,507 27-06-2014, 23:45
Son Yorum: rusan
  7 Eylül 2013 İzmir Karaburun Salih Reis 20 3,679 16-09-2013, 14:16
Son Yorum: orhanekmekci
  18 Kasım 2012 Urla Salih Reis 30 4,525 21-11-2012, 11:30
Son Yorum: Salih Reis
  3 Kasım 2012 Urla - Özbek Salih Reis 13 2,546 06-11-2012, 12:48
Son Yorum: Salih Reis
  11 Ağustos 2012 , Urla Salih Reis 24 3,687 15-08-2012, 08:34