Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sarı balıkçılık belgesi(gerçek-gemi-amatör su ürünleri tezkeresi)
kardeşim benim balık sattığımı kim söyledi ki.. ben burada bir konuya açıklık getirmek için bir mizansel yarattım. ve gerçek te olabilen bir mizansel. bu kadarını da konuşup tartışamıyacaksak
burada ne işimiz var .a illedeamatörün dışında bir kelime edemiyeceksek.ben size silinecek a jkadar çok mesaj ve resim söylerim ki sanırım silmek baya zamanınızı olır. saygılar..
Bul
oktay o konuda bana gereken açıklamayı yaptı. ben daha önce rahatsızlığımı bildirmiştim .fakat arkadaş amatörler için gerçekten yararlı bilgi ve tüyolar veriyor bu da beni tatmin ettim hatta rahatsızlığımı genelde değilde kimseyi inciltmemek adına özel mesajla belirmiştim.
Bul
mudanya yazdı:buradabir düzeltme yapma zorunluluğu hissettim. aliço kardeşim.
sarı avlanlma ruhsatı(gerçek kişi) kooperatif üyesi olsun yada olmasın profosyenel balıkçı teknelerinde bulunun tüm kişiler için gerekli belgedir. yani tarım köy işleri bakanlından alınmış ruhsat teskerersi (plaka)bulunan teknelerdeki her gerçek kişinin bulundurması gereken belgedir.
herhangi bir limandan olta yapmak için bir trkne kiraladınız.bu tekne ruhsat teskereli ise(plakalı)
örnğ. 34.D.05154 gibi bu teknede amatör olarak olta yapamazsınız. yapsanız bile sarı avlanma ruhsatı bulundurmanız gerekir.....

bizimde teknemiz olmadığı için kiralamak zorunda kalıyoruz.kiraladığımız teknelerde mudanya arkadaşın dediği gibi ticari tekneler.o yüzden sahil güvenlik istiyor bu belgeyi.
Bul
Yani bu belge bizi pek ilgilendirmiyor,Arkadaşlar konuyu pek iyi araştırmamış sanırım biraz kafalar karıştı.Sağol ali bilgiler için.
Bul
İbrahım abi sarı kagıt amator balıkcıya gerekmıyor kıyıdan avlanananlara iştemiyorlar amatör balıkçıya soruyorlar sarı belgeyi tam balıkcılık yapan kişilerden soruyorlar olmayana kayıkta 300ytl ceza ismine yazıyorlar..
Bul
Cengiz,bende ABB var zaten,37/2 ile kalkmasına rağmen süresi bu yı sonunda biteceği için takım çantasında yanımda duruyor. Bi de arkadaşlar sarı belge çıkartınca kafam karıştı açıkçası. Yazmadan evvel iyi araştırmak gerek. Genelde bu ülkede yasa ve yönetmelikler birbiriyle çeliştiği için de şüpheye düşmüştüm.Bilgiler için sağolun...
Bul
ticari demekle 31 d ... plakaları demek istemiştim.bu teknelerde maalesef amatör balıkçı belgesiyle izin vermiyorlar.başımıza geldi,onun için yazdım ali.bende gittim bu belgeden almak zorunda kaldım.amatör mü?değil.ama amatörce avlanmak için mecbur kaldım aldım.
Bul
syn ali;
1-bu konuyu kendi çıkarıma açmış değilim,insanlara kendi kaldığım zor durumda kalmamaları için açtım(faydası olabilir diye).tekne 31 d ... plakalı teknelerde ava çıkarlarsa ya vazgeçsinler,yada belge alsınlar,yada ceza yesinler.
2-bu belgeyi alanlar balık satmak zorunda değiller.balık satmadan ve bir yere kayıt olmadan 5 yıl geçirebilirler(balık adamlar hariç).ikinci 5 yıl için balık sattığına dair belge almak zorundalar.yoksa yenilenmiyor.fakat ilk başvuruda balık satarak geçimini sağladığına dair birşey istenmiyor.(balık adamlar hariç)
3-kusura bakmayın, bugüne kadar yazılan konulara cevap veriş şeklinizi hiç beğenmedim şahsım adına.(daha yapıcı olabilirsiniz.şu konuyu bile şahsıma indirgediniz ne meslek yaptığım önemli değil,belki alacak olanlar müsaittir)burada sizin fikirlerinizin yanlışlığını kabul ettiği birşey yazılmayacak diye birşey yok.doğruyu,güzeli bulmak ve paylaşmak için buradayız.ama yapıcı olarak herşeyi eleştirelim.her zaman sizin fikirleriniz doğru olmayabilir(bu konuda algılamayın,genel olarak)
Bul
yanlışa doğru demeni tabiiki istemem.altındaki nottada belirttim bu konu için değil diye.son yazdığınız üslupta olmanız dileğiyle[sadece sizden bunu istiyordum].saygılar,teşekkürler.
Bul
ben anladım onu..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  su ürünleri ruhsat tezkeresi ( sarı belge ) vize yenileme bucalıfikret 12 734 13-04-2017, 12:41
Son Yorum: bucalıfikret
  amatör balıkçı belgesi hk. blue_zaire 39 9,590 07-01-2011, 07:34
Son Yorum: yycolak
  Su Ürünleri Ruhsat teskereleri (Sarı) AFALA 7 5,657 19-11-2008, 09:47
Son Yorum: yalova tatar
  Sahiplik belgesi Özel tekneler İÇİn AFALA 0 2,454 23-09-2008, 23:45
Son Yorum: AFALA
  Amator balıkçı ruhsatları çatalca 84 6 5,637 22-04-2007, 19:42
Son Yorum: turna
  Amatör balıkçı belgesi.ile ilgili durum .... SerenaY66 4 3,149 21-04-2007, 22:46
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi