Yorumları: 117
Konuları: 7
arkadaslar bu kursun dokme isi ugras isteyen bir olaydir,ne kadar alirken fazla para olmasa bile.
almanyaya gelmeden once lagzim oldukca dokuyordum.asil en onemli olan kursun kalibini elde etmektir.eyer tornaci arkadaslariniz varsa onlarin sayesinde elde edebilirsiniz,yada satin alacaksiniz.bu kalip ile dukyandan aldiginiz gibi kursunlar elde edebilirsiniz.
eyer daha basite hemen kagitla yapmaya calisirsaniz sigara folyasi elde edeceksiniz,icindeki parlak kagidi.
simdi gelelim dokmesine cok cok dikkatli olunmasi gereken nokta bu kismi.kucuk bir kovanin icine kum doldurmaliyiz,sigara kagidini külah sekline sokup yarisina kadar kumun icine saplamaliyiz.kagidinda saglam olduguna emin olmaliyiz.
kursunu eritirken kesinlikle acik havada olmalisiniz,yoksa zehirlene bilirsiniz.kursunlari kaba koyup erimesini beklerken kesinlikle kabin icine bideha kursun atmayiniz bu erime suresini uzatacaktir.eridigi anda kovadaki kagidin icine dokuldugunde kursunu elde etmis olacaksiniz.kagidi soktukten sonra elde ettiginiz kursunu birazda dovmeniz lagzim daha iyi olacaktir.
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Alçıdan iki parça kalıp yapın.kalıbı yaparken dökmek istediğiniz şekildeki bir kurşunu (her gr için ayrı bir kalıp) maça olarak kullanın.Eğer içi delikli bir kurşunsa ince bir çelik veya bakır tel takarak deliği yapabilirsiniz.Üzt tarafa daha geniş döküm deliği,alt tarafınada ince hava deliği bırakın.Kalıp bitince iki parçayı kapatıp (iki parça birbirine geçme olsun) kurşunu dökün.Kalıpları yaparken 10 lu falan yaparsanız daha ekonomik olur,bir dökümde 10 kurşun çıkarırsınız.Tek bir dökme deliği yeterlidir fakat hava delikleri her kurşun için ayrı ayrı olmalı.Tbii birbirine bağlantı kanalıda olsun.Sonra bir falçata ile fazlalıkları yontup (onları sonra tekrar eritir dökersiniz.) kurşunlarınızı hazırlarsanız.Ben bu kadar işçiliğe değeceğini sanmıyorum,eldeki bözuk kurşunları verip yenisiyle değiştirmek emek açısından daha ekonomik.Zaten anlatmak istediğim de parasal yanı değil,emeksel yanı.Bence o emek ve harcanan zaman o parayıda kurtarmaz.Ama ben yapacam diyene de kim ne der ki.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
teşekkürler bilgiler için
ben palamut baliginin kaybolmaya basladigi zaman,yada denizin sogumaya baligin yukselmedigi zaman diyeyim,caparalarimi 1 kiloluk kursunla dip aramasi yapiyordum tekneden,iste bu kursunlar bulunmuyor balikcilarda.bu kursunlari dokmek icin cok ise yariyor bu bilgiler.
bu konuyu acan arkadasimi tebrik ediyorum.
Yorumları: 55
Konuları: 4
peki kurşunun dökümünden sonra fırdöndüyü kurşuna sağlam bi şekilde yerleştirmenin bi püf noktası varmı?
Yorumları: 454
Konuları: 19
açık kalıp kullanılıyosa fırdöndüyü dökme esnasında istediğiniz yere tutturabilirsiniz sanırım. ama dikkatli olmak en önemli faktör...
olmaz diye bisey yok
ama ben almanyaya geldigimde henuz firdondulu kursunlar yoktu,hic denemedim.
neden olmasin guzelce yerlestirdikten sonra,hatta satin aldiginizdan daha saglam bile yapabilirsiniz.
diyelim ki sigara folyasu yöntemi ile kurşun döküyoruz. dökümü yaptığımız bölgeye cımbız gibi bişeyle fırdöndüyü yerleştirdik. ama sağlamlığından nasıl emin olacağız. yani oltatı atarken yada derin suda aganta yaparken kurşunun düşmemesi için aklıma getiremediğim bi yöntem varmı.
bu arada tüm yazan arkadaşlara tşk ederim. ilk fırsatımda folyo ile deneyeceğim. becerebilirsem bi kalıp yaptıracağım. kendi emeğin olan malzemelerle av yapmak güzel olacak
tabi arkadasim cok iyi dusunmussun,
ama ben bu yontemi genelde biraz buyuk olan kursunlar icin deniyorum,benim elimde kalibimda mevcut.200 gramdan buyuk kursunlar icin denedim.
tabi buyugun oldugu yerde kucukte olur.zaten onun icin sigara folyasini yazdim,ben buyukler icin farkli kagitlar kullaniyorum.denemekde fayda var.bizide bilgilendirirsin.
abi becerebilirsem foto eklerim. baktım olmuyor en azından denedik ama beceremedik deriz