Yorumları: 26
Konuları: 8
Arkadaşlar yakın bir zamanda yazın tuttuğum bir caner fotoğrafını forma eklemiştim,benim yakaladığım yaklaşık 2 kilo civarındaydı,ama bizim caner dediğimiz balık sizin bıyıklı balık veya bekir dediğiniz balıkla aynı,erzincan kemah kemaliye(eğin)civarında avını yapıyoruz,yumurtaları zehirli bir balıktır,yumurtasını bıraktığı nisan aylarında karın bölgeside zehirden nasibini alır,en güzel yemeği güveçtir.tatlı suda yakalaması en zevkli balıklardan biridir.özellikle çekirgeye bayılır ama oltanın başında biraz fazla zaman geçirmek gerekir...fotoğraftaki balığaysa bizim buralarda turna veya durna derler,aslında yanlış bir isimlendirmedir sazangillerin bir türüdür,henüz tam olarak ismini öğrenememekle beraber sarı sazan olarak adlandırılan balıkların besili hali olduklarını tahmin ediyorum.bu gün balıkçı tezgahlarında yaklaşık 50 kiloluk 2 tane vardı birini hemen tükettiler yarın nasip olursa fotoğrafını sizlerle paylaşırım.
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
evet makrol senin gönderdiğin caneri gördüm köksalın bekir balığı sayfasına eklemişsin seninki harbi caner balığının ufağı bekirle yakın akrabalığı varmı onu bilmem çünkü şimdiye kadar sadece resimlerde gördüm yakalamak nasip olmadı bu sene bacanağım beni eğine götürecek o zaman yakalamak için bende mücadele verecem tabi yayınla birlikte ama gerçekten caner balığını yakalamak istiyorum tabi gidebilirsek o zaman bakacam nasıl bişimiş yakından görecem inş.
Yorumları: 26
Konuları: 8
inşallah sana daha irilerini yakalamak nasip olur abi,ama bizim buralarda yayın olmadığını biliyorum belki eğini geçip kebana yaklaşırsan oralarda bulursun,inan yayın varken caner denen balığı beğenmezsin,o fotoğraftaki balık adeta fıratın çöpçü balığı gibidir,lezzetsiz yağlı tatsız tussuz bi balık,yanlız oltaya bu kadar abanan oltacıyı bu kadar sarsan bir balık olacağını pek sanmıyorum.beraber takıldığım arkadaşlardan 10 20 kiloluk yakalayanlar oldu,sudan çıkarması gerçekten büyük bir zevk..