Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gecen senenin son baliklari
Bahri kardeş uskumrular kalem gibi afiyet şeker olsun iyi yıllar
Bul
xxl üstad yazdı:Bahri kardeş uskumrular kalem gibi afiyet şeker olsun iyi yıllar
tesekkur ederim ustad bey sizinde gecmis yeni yilinizi kutlarim
Bul
bahri ozmen yazdı:yanlis anlasilma olmus ozur dilerim kiyidan yaklasik bir km uzaklikta acilmistim havanin kotu olmasi nedeniyle fazla acilamadim mercan icin derinlik yaklasik 20 metreydi ancak yemleme yaptiktan sonra teknenin etrafi uskumru doldu yaklasik bir iki metre derinlikte yani yemi suya atarken bir iki metre asagida hemen kapiyorlardi
digerlerini kumluk bolgede turkce ismini bilmedigim burda duz kafa dedikleri ve domuz baligini yakaladim domuz baligindan mumkunce uzak durmaya calisiyorum cunku onu yakalamak icin cikmiyorum misinelerimi kesiyor ilk yakaladigim gibi hemen yerimi degistiriyorum bu arada bir iki tane yakaliyoz
uskumrulari her iki haftada bir yakalarim yuklu miktarda mercan icin cok guzel yem olarak kullaniyoruz
bu duz kafanin resminin cok yakindan cekilmis fotasini gondermek istedim acaba turkiyede cikiyormu ve ismi nedir tesekkurler

bahri bey o düz kafa dediğin balığa benzer biz balık türü var bizim buralarda ki akarsularda ve yöresel ismini biliyorum onun kum p.çi Hehehe

ama senin resimdekiler kadar büyük olmuyor ve tatlı suda yaşıyor
kum balığıdır ve yakalaması kolay bi balık yemlik olarak kullanmak için yakalardık çok

denizde yaşayan ona benzer bir tür daha var onada sümüklü derdik

ama senin yolladığın resimdeki tatlı suda yaşayanına daha çok benziyo
Bul
Bahri kardeş düz kafaya benzer bir balık var bizim alanyada cıkmaz ama marmarada cıkıyormuş resmini ekliyorum buralarda ona kurbağa balığı diyorlar benzerlik var ama ağız yapısı bizimkinin daha yukarıda.bizim burada antalya alanya arası yaşayan bir balık türü varki esas o bizim belalımız balon balığı deniyor etinin de yenmesi sakıncalı cünki zehirleme yapıyor ama en büyük özelliği misina kesmek onunda resmini ekliyorum tesadüfen sırtına takılan iğne ile cektım beyaz bölümü karnı ve ici su dolu.domuz balığı onun yanında cok masum kalır selamlar.
sayin rauf abim duz kafayi bulamadim balik listeleri icinde heralde denizde cikmiyor ismi flathead dedikleri baliktir yinmek icin kiymetli balik turudur daha cok tavasi yapilir kafasinin yaninda( isaret yuvarlak icinde)
igneleri vardir eger avlu kullanmadiginiz halde elinizi kana bular
sizin gonderdiginiz baliklari gordum resimlerde bolan baliginin cinsi buradada cikiyor dediginiz gibi misina dusmani bir baliktir ama cok yaygin degildir burada veya mevsimi degil su an yinme bakimindan cok zehirli bir baliktir ama uyariniz icin cok tesekkur ederim bu duz kafa cogunlukla sahillerde veya gollerde or okyonusta kumluk yerlerde cikar
kurbaga baligini ilk kez goruyorum benzeri baliklar cikiyor ama aynisi bana hic rasgelmedi
benim burada mercan olarak dediklerim listede tranca baligina cok benziyor zannedersem ayni balik yinede mercan ailesinden geliyorlarmis
saygilarimla
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hergün bir balık Boşa geçen günlere inat. avcıhakan 14 2,473 11-07-2014, 11:21
Son Yorum: bucalıfikret
  Gecen Seneki Kolyos Avim DeLi_KuRT 15 2,574 19-03-2013, 22:57
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Eski zaman İstanbul ve balıkları.... maxtar 13 7,363 13-12-2011, 15:49
Son Yorum: yycolak
  unutamadıgım ve unutmayacagım gecen sene mırmırcı 27 11 2,818 03-07-2008, 21:37
Son Yorum: ANTALYALI07
  Geçen seneden balıkoltası 19 3,141 28-04-2008, 14:08
Son Yorum: ANTALYALI07
  geçen sezondan sazan ve yayın avcıhakan 21 4,385 03-04-2008, 13:08
Son Yorum: avcıhakan
  antalya balıkları yalova tatar 11 3,124 06-02-2008, 18:23
Son Yorum: rusan
  Levreklerle Kömürcü balıkları soframıza misafir oldu MiKaSa 22 4,610 12-01-2008, 20:36
Son Yorum: Ruhan Ozgen
  asartepe balıkları ve balıkcıları Kamil ILIPINAR 10 2,541 13-06-2007, 17:35
Son Yorum: LeVrEkCi
  asrtepe 3 nisan balıkları Kamil ILIPINAR 15 2,643 13-06-2007, 04:02
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi