Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Kamış alırken mutlaka görerek almak gerekiyor.Ben sipariş üstüne aldım 2adet olta 4 mt kamış uzunluğu vardı.Hayli 100 mt ipi göle rahatlıkla atabiliyordum.Fakat ırmakta kullanmaya gelmedi biri sazan çekerken çatladı.Digeride kayabalığı çekerken kırıldı.Kamış fiber glas'dan yapılma kamışları tavsiye edemiyorum bu yüzden alırken kaliteli full karbon kamış tatlısuda benim için en ideali,denizde kullanman açısından yabancı markalara bakmanı tavsiye ederim.Tatlısularda albastar yeterli ama denizde yeterli mi bilemem.
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
kullandığım diğer bir kamış daha var..onuda vermek istedim..lüferde hep onu kullanıyorum..çok kalite değil ama oda uzak atma özelliğine sahip..çok tutulan bir kamış...silverstar elegance 3.90cm kamış..fiyatı 50.60 ytl arası...surf kamıştan daha rahat,hafif oltaya daha sağlam hakimiyetin oıluyor..surf kamışların özelliği sadece uzak atmak...ama insanı yoruyor..sonuçtada daha iyi balık alıyosun..bu kamışı özellikle tavsiye ediyorum..saygılar rastgele...
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Sonuç olarak SURF kamış makina ve misina beraber kullanılırsa uzağa atma sorunu çözülecek gibi görünüyor. Yukarıda ki fotoğraftaki dam marka 3.90 ideal görünüyor. Ama karbon olup olmadığı yazmıyor. Biraz daha araştırmam lazım.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
bence resimdeki dam marka kamış anlattığın av için çok ideal fiyatı biraz pahalı ama kaliteli,palamut,kefal dinlemez öttüre öttüre çeker,bende resimdeki kamışı teknede kullanıyorum,ihtiyaç duyarsan tavsiyemdir,ben test ettim....en son 4 kg kuzuyu öttüre öttüre çekiyor.....sonuçtan bizleride haberdar edersen sevinirim.
bu kamışın özelliklerini yazabilir misin.
Bir de bugün okuduğum bir yazıya göre. DAM marka kamış eskiden çok kaliteli üretim yapıyormuş. Fabrikası da Almanya daymış. Fakat şirket batmış. Şİmdi de Çinde daha kalitesiz mal üreterek varlığını devam ettiriyormuş.
Yani kaliteli üretim iflas ettirince ucuz ve kalitesiz üretime geçmiş