yycolak yazdı:iyi demişsin nikocumda,bir gırgır bir seferde kaldırıyor 50 ton balığı.onada bir sınır konması gerekmezmi.
Abicim 50 ton balığı bulan gırgır falan kalmadı. Okadar balık nerde. Elbette onlara bir limit gelmeli zaten gelmiş durumdada. Ama burada limiti koymak önemli değil kontrol etmekte önemli.
Bu sene ne oldu adamlar gırgıra ağ yasağı getirdi 24 metreye, tüm gırgırcılar busefer gitti birertane hatta bazıları 2 adet voli teknesi aldı. balığı onunla avladı. Adam 8 ton balık yakalıyor 923 TL ceza kesiyor. Ozaman kim takar limiti. Yaptırımı nerde.
yoksa uygulansa her türlü tedbir yazılı olarak var. İş icraata dökülmeli. Balıkçı belgesini yasallaştır. Belgesiz avı amator veya profesyonel yasaklayacaksın. Herkes belgesini alacak kimin netür av yaptığını bileceksin. Herkes belgesinin izin verdiğini tutacak. ama sende bunu kontrol edeceksin.
Kıyıda gümüş kalmadı, karadenizde hamsi yok, marmarada istavrit azaldı. E herkes kendi kepini önüne koyacak.
Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz, kıyıdan tutulanla birşey olmaz, abi kıyı oldu gırgır. günde 5 ton az bir tutar değil. ayda 4 haftasonu olsa 2 günden 8 gün 8*5000 = 40 000 Kg diğer günler 1 000 kg olsa az buz bir balıktan bahsetmiyoruz. Balığında nefes almaya hakkı olsun. Kıyıda oldu ticari ben bunu demeye çalışıyorum. yoksa haftada 10-15 sarı kanat tutan adama kimse birşey demiyor. Ama istanbulda amatör ticari diye bir sektör var, buradaki arkadaşlarımız iyi bilir.
Tabi burda benim bahsettiğim aslında 3-4 cins balık bizim bölgemizle alakalı. Zaten diğer balıkların esamesi kalmadı.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]