Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstanbul'da Av limitleri Düşürülüyor!
yycolak yazdı:iyi demişsin nikocumda,bir gırgır bir seferde kaldırıyor 50 ton balığı.onada bir sınır konması gerekmezmi.Smile

Abicim 50 ton balığı bulan gırgır falan kalmadı. Okadar balık nerde. Elbette onlara bir limit gelmeli zaten gelmiş durumdada. Ama burada limiti koymak önemli değil kontrol etmekte önemli.

Bu sene ne oldu adamlar gırgıra ağ yasağı getirdi 24 metreye, tüm gırgırcılar busefer gitti birertane hatta bazıları 2 adet voli teknesi aldı. balığı onunla avladı. Adam 8 ton balık yakalıyor 923 TL ceza kesiyor. Ozaman kim takar limiti. Yaptırımı nerde.

yoksa uygulansa her türlü tedbir yazılı olarak var. İş icraata dökülmeli. Balıkçı belgesini yasallaştır. Belgesiz avı amator veya profesyonel yasaklayacaksın. Herkes belgesini alacak kimin netür av yaptığını bileceksin. Herkes belgesinin izin verdiğini tutacak. ama sende bunu kontrol edeceksin.

Kıyıda gümüş kalmadı, karadenizde hamsi yok, marmarada istavrit azaldı. E herkes kendi kepini önüne koyacak.

Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz, kıyıdan tutulanla birşey olmaz, abi kıyı oldu gırgır. günde 5 ton az bir tutar değil. ayda 4 haftasonu olsa 2 günden 8 gün 8*5000 = 40 000 Kg diğer günler 1 000 kg olsa az buz bir balıktan bahsetmiyoruz. Balığında nefes almaya hakkı olsun. Kıyıda oldu ticari ben bunu demeye çalışıyorum. yoksa haftada 10-15 sarı kanat tutan adama kimse birşey demiyor. Ama istanbulda amatör ticari diye bir sektör var, buradaki arkadaşlarımız iyi bilir.

Tabi burda benim bahsettiğim aslında 3-4 cins balık bizim bölgemizle alakalı. Zaten diğer balıkların esamesi kalmadı.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
istanbulda boğazda koskoca varil tipi bidonu minübüsün arkasına koyup kova kova içini dolduranıda gördük,20 kiloluk damacanayla gelip dolduranıda gördük.
5 kg yasağını uygulasınlar yeter,zabıtalar ellerinde kilo ölçerle gezecek tartıp basacak cezayı gidecek.zaten bunu 3-5 yerde yapsınlar mecburen herkes kulaktan kulağa anlatıp yasaklara uyacak.
1 kg az bence çünkü adam kmbilir nereden gelip ailece yiyecek balığını tutup gidecek,bunun ortası bulunmalı 3 kg olmalı.sahil boyu tabelalar konsun ve uygulansın.
ayrıca amatörün balık satması yasak ama sahilde herkes tuttugu balığı satıyor...
Bul
Bu sadece acaba İSTANBUL içinmi geçerli...
Ben cumartesi akşamı sabahladım aldıgım balık sayısı 5 adet mırmır 3 çocuk var hatun ben etti 5 kişi anne ve dede olduk 7 kişi yakaladıgım 5 adet mırmır 1kg geldi hadi beni sayma yine bir kişi aç kaldı Siyirdim1kg çok düşük bence NİHAT abiye katılıyorum 3 kg bence çok uygun...
Bul
YaKaMoZ yazdı:Bu sadece acaba İSTANBUL içinmi geçerli...
Ben cumartesi akşamı sabahladım aldıgım balık sayısı 5 adet mırmır 3 çocuk var hatun ben etti 5 kişi anne ve dede olduk 7 kişi yakaladıgım 5 adet mırmır 1kg geldi hadi beni sayma yine bir kişi aç kaldı Siyirdim1kg çok düşük bence NİHAT abiye katılıyorum 3 kg bence çok uygun...

Hadiordan Biz o zaman yine iyiydik abii 1 Ad Karakulak aldık 200 gr gelirdi 5 tanede Lolum 3 kişi yeter sanırım Siyirdim
Kıyıdan katliam yapan AMATÖRünüde, olta atma mesafesinden 3-5 metre derinliği bulmayan yerde balık çeviren gırgırınıda görmüş biri olarak diyorumki öncedende bunlar yasaktı ondan dolayı bu yasak vız gelir tırıs geçer çünki DENETİM YOK!

Bu işin en büyük sıkıntısını çekecek olan ise biz olacağız, yani biz derken FORUM üyeleri olan bizlerden bahsediyorum Rolleyes raporlardaki balığın boyunu tutturalım diye bi taraflarımızı yırtıyorduk şimdide 1KG 50 GR balığa TEBLİĞ DIŞI muamelesi yapacağız Siyirdim.

Beni asıl darlandıran yapılan çalıştayın utanmadan arlanmadan altdaki cümlelerin ayan beyan kullanılabilmesidir Hadiordan

Oltayla balık tutma devri bitiyor. İstanbul Boğazı ve Haliç başta olmak üzere sahil bölgelerinde oltayla avlanan amatör balıkçılara KKTC’den kötü haber geldi. Kuzey Kıbrıs yapılan ”1. Balık ve Balıkçılık Çalıştayı”nda olta balıkçılarının halen 5 kilogram olan günlük avlanma limitinin 1 kiloya indirilmesi kararlaştırıldı. Bu karala, ticarî balıkçıların korunması hedefleniyor.

En dikkat çeken kararlardan biri ise Boğaziçi başta olmak üzere sahil bölgelerinde olta balıkçılığı yapanlar için 5 kg olan yasal sınırın 1 kiloya indirilecek olması. Çalıştay kararlarında bunun, gerçek balıkçının gelir kaybına yol açan amatör balıkçıların ticari faaliyetini engellemek amacıyla yapılması gerektiği belirtildi.

Tamam anladık tutup satan amatörlere atıfta bulunuluyor ama bu gün canlı olta balığı nereden alınır diye sorsanız bırakın İstanbul luyu ülkenin 4 bir yanında alacağınız en net cevap GALATA köprüsü olacaktır ve adamlar çatır çatırda satıyor.

Ve yazıyı tam anlamıyla okursanız amatör balıkçı ile illgili kısımda kesin yargılar var iken,
Ticari balıkçılarla ilgili kısımlarda TAVSİYEler mevcutdurHadiordan.

Sonuç: Adam gibi kararlar alırsın ve belgesiz, eğitimsiz avcıya göz açtırmazsın.
Bunuda 3-4 saatlik av süreçlerimin hepsinde 15-20 dakikada bir yanıma kadar gelip ne içip ne içmediğimi kontrol eden kolluk kuvetleriyle rahatlıkla yaparsın.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Sana katılıyorum Serkan abi, zaten amaçlarını açıkça beyan etmişler.

Denetim olmadan yasa çıkartmanın hiç bir anlamı yok. Sanki şuan ki 5 kg limitini denetleyen var. Amatörün yakaladığı balıklar, ticarilerin yakaladığı balıkların yanında hiç kalır. Madem balıkları bu kadar çok düşünüyorlar, neden ticarileri düzgün bir şekilde denetlemiyorlar? Neden hala tezgahlarda ufacık balıklar var? Denetlense bile kesilen cezalar şaka gibi. İstanbul'da balık satan kıyı balıkçıları da belli. İsteseler onlara da rahatlıkla işlem yapabilirler. Bence sorunu amatörden önce ticaride aramalılar. Daha sert yaptırımlar ve ağır cezalarla, denetimler yapmalılar. Tek bir gırgır koca bir çinekop sürüsünü tek seferde yakalayabilir, peki bu sürüyü yakalayabilmek için kaç amatör lazım?

Niye sadece İstanbul olduğunu da anlayamadım hala. Marmara denizinde bir tek İstanbul mu var veya bütün denizlerimiz balık kaynıyor da bir tek İstanbul'un etrafında mı balık kalmadı?Hadiordan
Sazanları özledim...
Bul
bakalım daha neler göreceğiz,iyimi oldu kötümü oldu ben anlayamadım Sad yetersiz bir denetimle kural koyup denetimi ypmassan bir işe yaramaz,bence 5 olsun sen önce onu denetle fazla dersen o zaman 3 yap,olmadı 1 yap neye göre belirliyorsun anlayamadım.bakalım hayırlısı neyse o olsun diyelim görelim.bilgilendirme için teşekekürler serkan.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
ANTALYALI07 yazdı:bakalım daha neler göreceğiz,iyimi oldu kötümü oldu ben anlayamadım Sad yetersiz bir denetimle kural koyup denetimi ypmassan bir işe yaramaz,bence 5 olsun sen önce onu denetle fazla dersen o zaman 3 yap,olmadı 1 yap neye göre belirliyorsun anlayamadım.bakalım hayırlısı neyse o olsun diyelim görelim.bilgilendirme için teşekekürler serkan.

Aytekin burada denetlenecek bir yer varsa onlarda forum siteleri olacak o kadar Hadiordan
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Paylaşım için teşekkürler Serkan. Her İstanbul a gelişimde zaten 5 kg balık tutuyordum ya. Artık tutmayıveririm ne olacak sanki. Siyirdim Daha önce de yazmıştım sanırım bunların derdi Amatör balıkçılarla.Güçleri oltacıya yetiyor. Hadiordan
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Yahu zaten balığın tavan yaptığı zamanlarda bile 5 kilo kaç kere tutmuşuzdur, bende bir elin parmaklarını geçmez.. 2-3 ilo balık tutsak ağzımız kulaklarımıza geliyor zevkten, onu da çok görüyorlar.. Hadiordan
bir tutkudur balık tutmak..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  önemli bir haber(istanbul için) SerenaY66 15 3,567 05-05-2008, 11:27
Son Yorum: Uzun_ahmet
  İstanbul boğazındaki batık yerleri Salih Reis 9 2,375 12-09-2007, 15:57
Son Yorum: AFALA
  İstanbul'a 48 saat su yok! Marjan 10 2,163 10-06-2007, 23:34
Son Yorum: RaPaLaCı
  20Aralık çarşamba İstanbul-Karaköy AV RAPORU H.A.R.U.N 14 3,063 21-12-2006, 21:01
Son Yorum: mudanya
  4 günlük istanbul macerası SerenaY66 14 2,899 19-12-2006, 17:27
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi