Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çaparide Uskumru, Kolyoz, avlarım, yöntemlerim, uygulamalarım.
Böylesi güzel avları ve anılarını bizlerle paylaşmakla kalmıyor aynen yaşatıyorsun. Sizin paylaşımlarınızdaki en heyecan veren yan da bu zatenAlkisAlkis
Hepsi birbirinden güzel hepsi birbirinden dolu76
TeşekkürlerAlkisAlkisAlkis
Bul
15 Ekim 2008 Nihayet Barakuda ve istavritler.

Sevgili arkadaşlarım,
Çapari avında bügün çok güzel balıklar yakaladım, kolyozlar ve iri
istavritler,
Sizlere çapari avımdan bahsetmek ve yeni bir uygulama olan,
dolaşarak balığı bulmak, teknemizde balık bulucumuzun yardımı
ile balığın yerini tesbit ediyoruz ve çaparimizi saldığımız zaman bulunan balığın üzerine
yan olarak isabet ettirmeye çalışıyoruz, uzun zamandan beri
bu şekilde avlana, avlana, balığı bulduğumuz zaman, eğer, kolyoz, uskumru
veya istavrit ise, tam isabet, balığı alıyoruz, çapari avımdan ve sonra yaptığım sırtı avında,
nihayet yakaladığım barrakuda, çok güzel ve heyecanlı bir av oldu, sizlerle paplaşmakta ayrı bir mutluluk.
Sizlerede bol balıklı, güzel avlar diliyorum.

[Resim: 003et7.jpg]
[Resim: w640.png]

[Resim: 005zd3.jpg]
[Resim: w480.png]

[img width=450 height=600]http://img252.imageshack.us/img252/745/006aq2.jpg[/img]

[Resim: 009sz6.jpg]
[Resim: w640.png]

[img width=450 height=600]http://img80.imageshack.us/img80/4003/013ac1.jpg[/img]

[Resim: 6eoy6v.jpg]

[Resim: befsbs.jpg]

Orhan Küçükbiçmen 1950 İstanbul-Karagümrük
Bul
hepsi bir birinden güzel avlar orhan abicim teşekkürler.76
Bul
4 Haziran 2011 Sivrice Kolyoz ve Melanur.

Sevgili arkadaşlar mevsimlerin yer değiştirmesiyle geçen ve daha önceki senelerde tutmuş olduğumuz balıkları hala bulamıyoruz.
Dün çok güzel bir hava vardı her zaman olduğu gibi teknem ile denize açıldım, ilk başta çapariye baktım, biraz kolyoz denk geldi biraz da uskumru vanozu aldım onları mercana yem yaptım ama hiç mercan vurmadı, bir iki hanos la limana döndüm.
Bizler her akşam balık yeriz zaten yavaş yavaş martı gibi olmaya başladık,SmileSmileSmile hanoslarla takviyeli kolyozlar bizlere ve dostlarımıza yetti.
[Resim: mi2sfs.jpg]

5 Haziran 2011 Sivrice,
Bu sabah deniz biraz dalgalı ve rüzgarlıydı öğlene doğru biraz kaldı.
Bugün sırtıya bakacağım denizlerimizde Torik ve palamut gözüktüğünü duydum....
Takımımı hazırladım, sahtemin iğnelerini yeniledim, ön misinamı biraz incelltim 040 ve denizdeyim...Hava gerçekten çok güzel, insanın ciğerlerini açan bir hava var, tertemiz işte ben bu sivrice'yi bu güzel ve temiz havası için de çok seviyorum,Smile hele denizde olunca insan daha da çok güzel hissediyor,Smile her zaman olduğu gibi burada olduğum için Allaha şükrediyorum.Smile Smile Smile
Attım sahteyi denize bu sefer yeşil renkli sahte kullanıyorum, gene yüzmesini kontrok ettim,( x rap sahtelerin bazılarının yüzüşleri iyi değil birde her defasında ön misinayı gamlandırıyor, her halde yetkilileri biraz daha dikkat edeceklerdir ..veriğimiz paralara bazen yazık oluyor.)

Epeyden beri sırtı çekiyorum sadece bir sefer bir balık dokunur gibi oldu ve ondan sonra da çok güzel bir vuruş aldım, tamam.... bu barakuda dedim ama balık geldiğinde kocaman hatırı sayılır bir melanur olduğunu gördüm, ona da şükür dedim ve tekneye aldım.

[Resim: 5a4874.jpg]
İşte 2 günlük av raporum bu raporlarımda gördünüz gibi çok az balıkla limana dönüyorum, bunları raporlamamın nedeni aylık olarak balık avlarımın arşivini yapıyorum, bu arşivimi aylara göre düzenleyeceğim, hangi ayda hangi balıkları avladığımı sizlerle de paylaşacağım.
,
Sizlere de güzel avlar dilerim sevgiler, selamlar hoşça kalın.
Bul
uskumrununda kolyozunda yağlı zamanında ızgarasına bayılırım.o is kokusuyla birlikte ayrı bir zevk verir yerken.tabii saz arkadaşlarıyla birlikte.Winkteşekkürler orhan abicim.76
Bul
3 Ağustos 2008 Çapariye gelen Uskumrular. Yaşar ve İrfan kardeşlerimle beraber.

Sevgili arkadaşlar,
Sizlere bu mevsimde, bu raporumu, işte sinaritler, işte barrakudalar
diye yazmak isterdim, son günlerde, öyle bir poyraz esiyorki,
balığa çıkmak imkansız, bekliyoruz, hava biraz kalınaca , hemen
takımlarımızı alıp, acele olarak doğru denize, fakat hep gözüm , karadan
gelecek havada, eğer karada koyu mavi bir karatı görüyorsam,
takımları hemen gelişi güzel sararak karaya doğru tam yol gidiyorum, ama neye yarar. bela poyraz beş dalakika sonra yanımda,dalgalara gire çıka ,
karaya, limana tekrar dönüyoruz, işte bu arada ne yaparsak yapıyoruz.
Ben ve iki can dostum, komşularım, İrfan ve Yaşar kardeşlerimle beraber
çapariye çıkacağız, hava gayet sakin ve masum,teknemize yerleştik, yakıtımız yeterli, sularımızı ve meyvalarımızı aldık, takım çantalarımız tamam,
limandan çıktık, avlak yerine gidiyoruz. Çok geçmeden sevgili dostum
martı geldi, tentenimin üzerine kondu ve opera salanunda locada oturur gibi , bir güzel kuruldu, biz nereye , oda bizimle beraber, alttan çektiğim fotoğrafı
göndereceğim.
Avlak terindeyiz,çaparimizi açtık, denize saldık, bu arada bahçemizden kopardığımız,şeftalilerimizde çok lezzetli onları yerken, aniden öten balık bulucu ile şeftaliyi falan bıraktık, uskumruları çekiyoruz, bayram var hani lipari
olmasalar bile hatırı sayılır,dost martımızda iki adet balığı götürdü,
yeterli balıık aldık hepimize yeter diye konuşurken, beklediğimiz geliyorrrr,
poyrazzzzz, hemde bütün serserliğinle,bıktık senden ey poyraz,
deniz ile karanın birleştiği yer, kapkara, iyiye delalet değil,çaparıleri hemen topladık,gelişigüzel sardık,bende kaptan olarak, gayet sakin ve rahat
hareketlerle, şunu kaldırın, telefonları naylon torbaya koyun ve içeriye
kamaraya geçin, gülerek verdiğim komutlarla, yavaş, yavaş limana doğru
dalgalarla boğuşa, boğuşa gidiyoruz, fakat teknem, SİNARİT BABA,
bu konularda çok güzel bir tekne, Rota 5.75 yarım kamaralı, ellerine
sağlık sevgili Arslan bey kardeşim, rotanı sahibi iyi bir dostum olur,
buradan çok selamlar gönderiyorum.bütün Rota tekne, çalışanlara,
Ceylan ustayada çok selamlar.neyse limana sağ, salim girdik,
balıklarımızı temizledik, ızgaramızı yaktık, hepiniz hoşçakalın.

[Resim: 003br8.jpg]

[Resim: 018ie7.jpg]

[Resim: 029yx4.jpg]

[Resim: 031ph5.jpg]

[Resim: 036hd6.jpg]

[Resim: 037hk0.jpg]
Bul
yycolak yazdı:uskumrununda kolyozunda yağlı zamanında ızgarasına bayılırım.o is kokusuyla birlikte ayrı bir zevk verir yerken.tabii saz arkadaşlarıyla birlikte.Winkteşekkürler orhan abicim.76

Sevgili Yalçın kardeşim, ben de ızgara da uskumruyu çok severim,Alkis bu sene mualesef sadece bir sefer biraz bolca yakaladık, inşallah bundan sonra bollaşırlar, sevgiler hoşça kal.GulumseSeerf
Bul
orhanekmekci yazdı:Aynı anda çaparide değişik cinsten balıkların gelmesinın keyfi başkadırAlkisbereketli avlarınızın devamına inşallah.Rasgele.

Çok teşekkürler sevgili Orhan kardeşim, arada sırada hedef balığımızdan başka değişik balıkların da oltalarımıza takılması bizlere değişik bir keyif yaşatıyor, deniz ana nın sürpririzi diyelim, sevgiler.Gulumse
Bul
bucalı yazdı:Tebrikler Orhan baba.

Teşakkürler Barış kardeşim, sevgiler hoşça kal.Gulumse
Bul
yycolak yazdı:balıklar cam gibi valla eline sağlık orhan abicim.76

Yalçın kardeşim, sana da rast gelsinler. Sevgiler.Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,277 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Barakuda Avlarım, Kullandığım Rapalalar ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 48 8,771 04-12-2012, 13:28
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Mercan avlarım, kullandığım takımlar, yemler ve uygulamalarım. Torik Orhanbaba 64 14,913 03-12-2012, 09:45
  Sinarit Avlarım, kullandığım yemlerim ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 38 7,292 27-11-2012, 09:58
  Hem kıyı hem Tekne ile olan avlarım sessizkuşçu 24 3,185 15-11-2012, 23:31
Son Yorum: sessizkuşçu
  tekne ile balik avlarim ciko 8 2,013 27-07-2011, 15:48
Son Yorum: Albatros-gr
  2010 yılı tekrar saroz 2 günlük avlarımız=mercan, karagöz, melanur, sarıgöz, uskumru semihkaptan 17 4,245 11-06-2010, 13:34
Son Yorum: dincobey
  15,06,08 - Gümüş + kolyos ( uskumru ) ilerya 25 5,185 27-07-2008, 11:08
Son Yorum: kovboy
  Hollandadan Uskumru Avi Yaban Avcisi 37 5,381 12-07-2008, 16:16
Son Yorum: Yaban Avcisi
  yeniçiftlik sahili çaparide istavrit eşref sürek 13 2,844 16-09-2007, 22:34
Son Yorum: eşref sürek

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi