Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uzunolta
Abi süper olmuş şahane örnek lüferlerde çok güzel bende bu şekilde avlanıyorum gerçi yeni başladım uzun olta ile avcılığa ben canlı veya ölü zarganayla da avlandım ikisinde de yemi düz getirmeyi beceremedim ustalardan bazı taktikler aldım deniyemedim inşallah olur
Bul
Nihat emeklerine sağlıkAlkis Çok faydalı bir paylaşım olmuş Alkis
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Ellerine saglik NIHAT abi gayet aciklayici olmusAlkis
Bul
İtiraz ediyorum , hakim Bey Happy

uzun oltanın daha önceki hali aşagıdaki gibidir,, Smile

tabii yaşlı olmadıgınız için bilmezsiniz.. keratalar sizi.. WinkWink

[Resim: aaaaant8.jpg]

(sanırım bu görüntü Burak Karadeniz bey'e ait olabilir bu nedenle burada kendisinden bahsetmekte fayda var)

sol uçtaki iğne sabittir , 2. orta iğne 2 noktadan stoper tabiri düğüm ile baglanır ve sıkılır sagdaki ufak iğne de ibrişim vs ile baglanır oda hareketlidir bu istemin faydası yem olacak balık hangi boyda ise ona uygun şekilde iğnelerin yerleri ayarlanır , sagdaki ufak iğne 5 nodur ve zargananın sert çenesine (kısmına) takılır 2. iğne gövdeye sırttan 3. son iğne kuyruk gerisine ve zargana canlı kalır ..

Emegine saglık Nihat kardeşim .. AlkisAlkisAlkis GulumseGulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:lüfer avlarında senelerdir kullandığımız,babam mehmet reisten öğrendiğim uzun oltayı elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım.bu işi bilen arkadaşlarım,ustalarım eklemeler yaparsa memnun olurum.
uzun olta:
el bedeni 0.80 numara misinadan kullanıyorum,el bedeninin ucuna yarım kulaç arayla 2 adet fırdöndü takıp ucuna 5 kulaç 0.30 (merada büyük balık varsa 0.35)numara misina bağlıyorum,misinanın ucuna gagalık iğneyi kırmızı iple misinanın üstüne sarıp düğümlüyerek bağlıyorum,en ucada sıkıştırma halkaları yardımıyla çelik bağlayıp iğneleri ya birbirine geçirerek,ya fırdöndü ile birbirine bağlıyarak,yada kalın misinayla bağlıyarak takımı oluşturuyorum.genelde mustad 3282 kodlu uzun pala 2\0,3\0,\4\0 kancalar kullanıyorum.
eğer zargana canlı kullanılacaksa en alt kancayı zargananın sidiklik kuyruk arasından alttan üste doğru yan derisine yakın takıyorum,2. kancayı 1.den az öne boşluk kalmayacak şekilde takıp gagalık ayarını yaptıktan sonra gagalık iğnesini takıyorum ve gaganın fazlalığını kırıyorum.
genelde rolanti hızda gezerek derinlik dip yapısına göre zaman zaman kurşunu kumluğa sürterek,zaman zaman hafif üstten çekerek avlanıyorum.
aynı takımı fleto yemdede kullanmak mümkündür,fleto yemde hassas 2 püf noktası vardır,
1.si zargananın kuyruğu çifttir,fleto yaparken kafadan kuyruga gidip kuyrugu ince bir yaprak gibi 2 fletodada kuyruk kalacak şekilde bölebilirsiniz,2.si fleto avlarda parmağınızı ufak ufak hareket ettirirseniz canlı hareketi vererek daha iyi sonuç alabilirsiniz.
lüfer uzun avında yeme vurdugu anda tasmalama iyi yapılmalıdır,eğer balık kaçarsa mutlaka beklenmelidir,lüfer tek gezmez ve mutlaka diğerleri aynı yeme atlayacaktır,balık vurup kestiği anda 20 saniye kadar parmakla ileri geri sallayarak tetikte beklemek gerekir,20-30 saniye içinde vurmazsa çekilip yem kontrol edilmelidir.

muvaffak abi ben aslında ilk böyle öğrendim yani kalın misinayla bağlardık ve hala daha takım çantamda hazırladığım misinayla bağlanmış takımlarım durmaktadır,çelik bağlamamın sebebi hem daha seri bağlanıyor hemde daha sağlam oluyor.teşekkürler abi.Gulumse
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi