Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uzunolta
#1
lüfer avlarında senelerdir kullandığımız,babam mehmet reisten öğrendiğim uzun oltayı elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım.bu işi bilen arkadaşlarım,ustalarım eklemeler yaparsa memnun olurum.
uzun olta:
el bedeni 0.80 numara misinadan kullanıyorum,el bedeninin ucuna yarım kulaç arayla 2 adet fırdöndü takıp ucuna 5 kulaç 0.30 (merada büyük balık varsa 0.35)numara misina bağlıyorum,misinanın ucuna gagalık iğneyi kırmızı iple misinanın üstüne sarıp düğümlüyerek bağlıyorum,en ucada sıkıştırma halkaları yardımıyla çelik bağlayıp iğneleri ya birbirine geçirerek,ya fırdöndü ile birbirine bağlıyarak,yada kalın misinayla bağlıyarak takımı oluşturuyorum.genelde mustad 3282 kodlu uzun pala 2\0,3\0,\4\0 kancalar kullanıyorum.
eğer zargana canlı kullanılacaksa en alt kancayı zargananın sidiklik kuyruk arasından alttan üste doğru yan derisine yakın takıyorum,2. kancayı 1.den az öne boşluk kalmayacak şekilde takıp gagalık ayarını yaptıktan sonra gagalık iğnesini takıyorum ve gaganın fazlalığını kırıyorum.
genelde rolanti hızda gezerek derinlik dip yapısına göre zaman zaman kurşunu kumluğa sürterek,zaman zaman hafif üstten çekerek avlanıyorum.
aynı takımı fleto yemdede kullanmak mümkündür,fleto yemde hassas 2 püf noktası vardır,
1.si zargananın kuyruğu çifttir,fleto yaparken kafadan kuyruga gidip kuyrugu ince bir yaprak gibi 2 fletodada kuyruk kalacak şekilde bölebilirsiniz,2.si fleto avlarda parmağınızı ufak ufak hareket ettirirseniz canlı hareketi vererek daha iyi sonuç alabilirsiniz.
lüfer uzun avında yeme vurdugu anda tasmalama iyi yapılmalıdır,eğer balık kaçarsa mutlaka beklenmelidir,lüfer tek gezmez ve mutlaka diğerleri aynı yeme atlayacaktır,balık vurup kestiği anda 20 saniye kadar parmakla ileri geri sallayarak tetikte beklemek gerekir,20-30 saniye içinde vurmazsa çekilip yem kontrol edilmelidir.

[DM]xuxqjf[/DM]
[YOUTUBE]HnyWT4UvmjY[/YOUTUBE]


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
                       
           
Bul
Cevapla
#2
Çok güzel olmuş Nihat abi, bir gün teknem olursa bunlardan bol bol faydalanacağım. teşekkürler AlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Cevapla
#3
Adaş eline sağlık.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
Cevapla
#4
bu oltadan balık kurtulmaz nihatcım eline sağlık.mehmet reisinde mekanı ışıkla dolsun.ne güzel şeyler aktarmış geleceğe.Gulumse
Bul
Cevapla
#5
Emeğine sağlık NihatAlkis
Bornova - izmir
Bul
Cevapla
#6
Nihatçım çok güzel bir paylaşım olmuş Alkis

otluk alanda kurşunlu misinayı uzun tutsam ben bu sistemi kullanabilirim diye düşündüm, en yakın zamanda mutlaka deneyeceğim, teşekkürlerr Seerf
Bul
Cevapla
#7
teşekkürler Nihat emeklerine sağlık.
Bul
Cevapla
#8
nihat eline emeğine sağlık güzel paylaşım için teşekkürler.AlkisAlkis
Bul
Cevapla
#9
Nihat emeklerine sağlık76Çok güzel olmuşAlkisAlkisAlkis
Bul
Cevapla
#10
Harika, çok faydalı bir paylaşım olmuş Nihat, emeğine sağlık Alkis
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi