13-01-2007, 18:38
Kumdaki barbunlar fazla büyük olmuyor yada bana hiç denk gelmedi fakat asos da daldığım sıralar kayaların arasındaki barbun lar müthiş büyük tüler
Barbun - Barbunya ile ilgili Sorularınız
|
13-01-2007, 18:38
Kumdaki barbunlar fazla büyük olmuyor yada bana hiç denk gelmedi fakat asos da daldığım sıralar kayaların arasındaki barbun lar müthiş büyük tüler
13-01-2007, 18:57
ben barbunu kumluk yerde avladım birkaç kere yerine düşerseniz büyükleride çıkıyor ben ykiloluk yarım kiloluklerını gördüm kendi yakaladıklarımı yalınçla yakaladım yalnız kurt kullananlarda var onlar daha verimli olduğunu söylüyorlar
13-01-2007, 20:05
GuRoL yazdı:Tekir Barbuna nazaran daha büyüktür ve kırmızıdır. Barbun daha küçük kırmızıya dönük sarıdır. Barbunun alnı uzun tekirin diktir. Birbirine cok benzerler. Biri kumda diğeri kayada beslenir. Yöresel olarak damak tatları deişiklik gösterebilir ancak egede tercih edilen tekir barbundur. pullarını soyduğunuzda kan kırmızı bir renk alır. büyüklük derseniz; beşi bir araya geldimi bi ufak içirir adama ![]() haydi afiyet olsun ![]()
12-12-2007, 01:35
Yukarıdaki yorumlara baktığımda ağırlıklı olarak egede avlanma biçiminden bahsedilmiş.
Benim barbun avım karadenizde geçiti ve 3-4 saat içinde iki üç kilo barbun aldığım zamanlarda oldu. Her neyse, kullandığım takımdan ve yemlerden bahsedeyim; Normal izmarit takımı 3 köstekli, beden 0.25, köstek 0.15 Köstek uzunluğu en az 20 cm. Yemler; birinci sırayı toprak solucanı alır, ikinci sırada bölgesel ismi travla olan kum üstü midyelik alanlarda kumda yaşayan bir kurt. Üç numara küçük çalı karidesi (tüm takılacak) ve boru kurdu dur. Olta ile avlanmadığı konusunada katılmıyorum.
12-12-2007, 11:51
olta ile avlanırda biraz ugraş ister gibi geliyor bana.
benim 12-13 yaşlarındayken bir ağım vardı 5 metre boyundaydı 3 arkadaş atıp gözlük palet takıp barbunya kovalardık günde 40-50 tane balık tutardık bu şekilde çok zevkli olurdu. kimileride 3lü uclu olan zıpkınla direk sadece zıpkının ucuyla gidip vururdur alırdı barbunları o zaman çok boldu troller 1 sene dadandı bizim oraya o seneden sonra çok azaldı balık.
12-12-2007, 12:41
bende oltayla hiç denemedim yakalamadımda fakat yemlik ağla sığda epey aldım millet denize girerken güzel oluyodu balığı ürkütüp 5 metrelik ağa doğru toplattırıyodumhele çocuklar çok seviniyodu .onlara oyun bana balık geliyodu .hep taktiksel
12-12-2007, 14:36
barbun bana göre bir balık türüdür genelde sevilen bir balık bunu hepimiz biliyoruz.benim bilmediğim barbunya balığın uzun burunlusumudur yoksa fasulyanın kılçıklısımıdır.
12-12-2007, 14:48
istavritci yazdı:barbun bana göre bir balık türüdür genelde sevilen bir balık bunu hepimiz biliyoruz.benim bilmediğim barbunya balığın uzun burunlusumudur yoksa fasulyanın kılçıklısımıdır. benim bildigim balıgın adı barbunya kısaltıp barbun deniyor.
12-12-2007, 15:00
LeVrEkCi yazdı:nihat barbunya fasulyesi çok üzülecek bu işeistavritci yazdı:barbun bana göre bir balık türüdür genelde sevilen bir balık bunu hepimiz biliyoruz.benim bilmediğim barbunya balığın uzun burunlusumudur yoksa fasulyanın kılçıklısımıdır.
12-12-2007, 15:16
Adapazarı'nda yeni Carrefour açıldı. Barbun 44.00 YTL. adamın elini yakıyor. alsan bir türlü almasan bir türlü. en iyisi yakalamak.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Barbun -Tekir | Mufi | 11 | 4,828 |
17-11-2016, 17:55 Son Yorum: tugayerdogan |
|
Barbun - Barbunya | GuRoL | 0 | 3,963 |
15-11-2006, 12:59 Son Yorum: GuRoL |