Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2011 ek sirküleri için talepleriniz...
yalova tatar yazdı:içme suyu göletlerinin ava açılması.örneğin yalovada ki gökçe barajı ava kapalı ve kaçak ava teşvik ediyor ,kaldıki bunun yanında balık popülasyonuda çoğaldı ve artık barajı kirletmeye başladı.Affet

Sevgili Erden..

İçme suyu göletleri ,bildiğim kadarı ile ayrı bir statüde değerlendiriliyor.Ama ava yasaklanması gibi bir yaptırım SÜREKLİ olarak uygulanmıyor.Su alma noktasına belli bir uzaklık dahilinde avcılık,balıkçılar için tehlike arzedeceğinden dolayı sakıncalı görülmüş ki ,bence de doğrudur.Çünkü barajların en derin yerleri de bu bölgelerdedir.Ayrıca genel kural olarak aynı bölgenin devamlı olarak yasaklanması gibi bir uygulama da yok.Değişimli olarak yasaklanıyor..Çünkü ekolojik dengeler açısından da bu gerekli...

Bulunduğunuz bölgede ava yasaklanacak yerler konusunda ,devlet birimleri tarafından fikir alınan bazı kurumlar olmalı.Bunlar ile irtibata geçerseniz hem proje safhasında olaya müdahale şansınız olur. hem de bir çok şeyi değiştirebilirsiniz..

Konuyu daha detaylı (önceki dönemlerden başlayarak) yazmanı isterdim.

Biz burada ,söylediğim aşamada bir çok şeyi değiştirdik..

Tavsiyem olayla aktif olarak ilgilenmendir.

Sevgiler..
Bul
Uzun_ahmet yazdı:Ahmet abi çok iyi bir konuya değinmişsin,
Avcılıkta olduğu gibi (Merkez Av Komisyonu) balıkçılıkla ilgili de bir komisyonun olması gerekir diye düşünüyorum..

Teşekkürler Sevgili Adaşım..

Bilindiği gibi Türkiyede bu işe ,Tarım Bakanlığı bünyesindeki, Koruma Kontrol Genel Md. bakıyor..
Çalışma tarzı bakımından ,aynı önerdiğin komisyon gibi görev yapmasına rağmen ,S.T.K lar ile sıkı bir bağ kuramadığı için maalesef ihtiyaca cevap vermede yetersiz kalıyor.
Ama tahmin ediyorum ki yakın bir zamanda bu konuda büyük ilerlemeler olacak.Çünkü amatör balıkçılığın artık bir gelir kapısı olduğu farkedildi..

Maalesef artık geri dönüş yok..Happy

Sevgiler..
Bul
LeVrEkCi yazdı:unutulan en önemli madde zaten tebliğin uygulamaya geçmesi konusudur,tebliğdeki maddeler cezaları ile birlikte uygulanmaya konulmalı.

Sevgili Nihat..

Bunu denetlemeye, hem personel ,hem de donanım olarak, imkan olmadığını biliyoruz..
Nasıl olacak bilmiyorum ama bence en etkin yol ,halkın içinde olduğu otokontrol sistemi..
Bir çok yerde ,sadece ferdi çabamızla ,Alabalık konusunda bu kontrolu sağlamış durumdayız.

En azından olabileceğine bir kanıt teşkil ediyor..

Sevgiler..
Bul
turna yazdı:Bundan sonraki yönetmeliklerin eskiden olduğu gibi her iki senede bir uygulanması, böylelikle görülen hatalar kıza zamanda düzeltilir.

Mehmet Bey..

Zaten iki senede bir çıkan sirküler, uzun süreli çıksalar da,her yıl ilave edilen ek sirküler ile ,ihtiyaca cevap verilmeye çalışılıyor.

Hatta bence, hızla değişen dünya coğrafyası ve iklim koşullarına adaptasyonda hata yapmamak için, bir yıllık süreyi aşmamak gerekir diye düşünüyorum..

İlginize teşekkürler..Selamlar..
Bul
AHMET abi bu sene ava açılacak dendi ama açılmadı dedğim yerde 2,5 mt yayınlar var bunu gözlerinle gören insanlar ,arkadaşlarım var .. daha başka ne türde hayvanlar var bir bilsen birde bu sudan istanbula ble veriliyor .şahsım adına söylüyorum ben iki senedir baraj suyunu sadece banyoda kullanıyorum .içme ve kullanma suyunu ya hazır aliıyorum yada kaynattıtğımız suya bir miktar kaya tuzu ilaveten kullanıyorum ALLAH seni inandırsın. eş dost akrabalarıma bile tavsiyelerim bu yönde Affet başka paylaşımlarım var diğer sitelerde
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
ustam61 yazdı:AlkisDeğerli kardeşim.Şu an aklıma geleni sizlerle paylaşmak istedim.
Her ilden (Nüfüsa orantılı olarak) fahri müfettişler ,kontrol görevlileri vs. adı ne olursa olsun sivil amatör balıkcılara da denetleme görevi verilmesi gerekir.denetleme veya kolluk kuvvetlerine yaptığımız ihbarlarda "hangi sıfatla bu ihbarı yapıyosun" sorusuyla karşılaşan birisi olarak "adım soyadım mesleğim ve kontrol sicilim ...." dediğinde ihbarda bulunan kişinin mutlaka bir yetkili ile irtibatlandırılarak ihbarının derhal işleme alınması gerekir diye düşünmekteyim.
bunları neden isterim polis olsun jandarma olsun "ağ ile yasak avlanma yapılıyor" ihbarıma "kimsin ,görevin ne,... ,pazartesi günü dilekce ile müracaat et kardeşim"cevabını aldığımda "ya senden başka vatandaşmı yok,lanet olsun kim ne yaparsa yapsın yiyosa sende yap" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Sevgili Ustacığım..

Gerçekten faydalı olmak isteyen insan,aynı senin gibi ,araştırınca doğruları bulabiliyor.
Yazdıkların çok akıllıca.Koordineli çalışan ve eğitim almış kişiler bu işi çok güzel yapabilir.
Ve bence çok fazla da gönüllü bulunabilir..

Gönülden teşekkürler..
Bul
yalova tatar yazdı:AHMET abi bu sene ava açılacak dendi ama açılmadı dedğim yerde 2,5 mt yayınlar var bunu gözlerinle gören insanlar ,arkadaşlarım var .. daha başka ne türde hayvanlar var bir bilsen birde bu sudan istanbula ble veriliyor .şahsım adına söylüyorum ben iki senedir baraj suyunu sadece banyoda kullanıyorum .içme ve kullanma suyunu ya hazır aliıyorum yada kaynattıtğımız suya bir miktar kaya tuzu ilaveten kullanıyorum ALLAH seni inandırsın. eş dost akrabalarıma bile tavsiyelerim bu yönde Affet başka paylaşımlarım var diğer sitelerde

2,5 metre yayın mı dedin..Şu adresi bir daha versene...Siyirdim

Şaka tabii..Sen böyle aleni adres ver de bak yayın falan kalıyormu orada..

Baraj suları yerinde olduğu gibi halka verilmez.Bir çok işlemden geçer.Onun için bence doğal su en temiz sudur.
Arka arkaya iki sene yasak olduğunu ,ilgili birime, dilekçe ile belirterek, yanlışın düzeltilmesini istesen ,eminim ya düzelecek ya da sana ,yine yazılı olarak makul bir açıklama gelecektir.

Daha önce de dediğim gibi oturduğumuz yerden beklemek ile olmuyor maalesef.Aktif olmak lazım.

Tabii neden ben de diyebilirsin.O da senin bileceğin bir iş..
Bul
ustam61 yazdı:AlkisDeğerli kardeşim.Şu an aklıma geleni sizlerle paylaşmak istedim.
Her ilden (Nüfüsa orantılı olarak) fahri müfettişler ,kontrol görevlileri vs. adı ne olursa olsun sivil amatör balıkcılara da denetleme görevi verilmesi gerekir.denetleme veya kolluk kuvvetlerine yaptığımız ihbarlarda "hangi sıfatla bu ihbarı yapıyosun" sorusuyla karşılaşan birisi olarak "adım soyadım mesleğim ve kontrol sicilim ...." dediğinde ihbarda bulunan kişinin mutlaka bir yetkili ile irtibatlandırılarak ihbarının derhal işleme alınması gerekir diye düşünmekteyim.
bunları neden isterim polis olsun jandarma olsun "ağ ile yasak avlanma yapılıyor" ihbarıma "kimsin ,görevin ne,... ,pazartesi günü dilekce ile müracaat et kardeşim"cevabını aldığımda "ya senden başka vatandaşmı yok,lanet olsun kim ne yaparsa yapsın yiyosa sende yap" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

aynen hayrettin arkadaşıma katılıyorum .ben baraj yolundan çıkıyordum bir arkadaşımla yolda bizi jandarma çevirdi silah atılmış diye ihbar varmış bizide aradılar neyse uzatmayım .bizi durdurdukları yerden yasak olan bölgede av yapanlar vardı bende dedimki bunlar burda kaçak av yapıyorlar bunlarıda burdan kaldır o zaman ..onlar hakkında şikayet yok diye cevap aldık .bu bahsettiğim yer gökçe barajı ava her zaman yasak olan bölge AHMET abi , illa yanımızdakinin vekilmi olması lazım jnd komutanı nı yanımıza çağıralım.. kolluk kuvveti her ihbarı gözönüne almalı önce
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Yalçın..

Kesinlikle haklısın.Tüm yazdıklarında seninle beraberim.
Ama bu konu profesyonel balıkçılar ile ilgili.Ben bizler ,yani amatörler ile ilgili konuları irdelemek istedim.

Selamlar..

Bende bunun için ilk satırı yazdım Ahmet Abicim.
İçime dert oldu o haber.Bu kadar insafsızlık olurmu 37.5 ton bu boru değil.Yazık valla.SnifsinfO balıkların bir çoğu ziyan olmuştur zaten.Hadiordan
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Nihat..

Bunu denetlemeye, hem personel ,hem de donanım olarak, imkan olmadığını biliyoruz..
Nasıl olacak bilmiyorum ama bence en etkin yol ,halkın içinde olduğu otokontrol sistemi..
Bir çok yerde ,sadece ferdi çabamızla ,Alabalık konusunda bu kontrolu sağlamış durumdayız.

En azından olabileceğine bir kanıt teşkil ediyor..

Sevgiler..
o zaman neden tebliğ çıkıyorki ahmet abi yada neden tebliğe madde ekleyelimki,
araba hız yapınca radara giriyor ceza kesiliyor,arabada cep telefonu ile konuşunca,kemer takmayınca,evraklar eksik olunca,yanlış park...vs hatalarda ceza kesiliyorda neden tebliğe aykırı durumlar cezalandırılmıyor,neden denetlemeler çoğaltılmıyor,neden ihbarlar ciddiye bile alınmıyor,neden tv lerde alenen yasak kara ve deniz avcılıkları yayınlanabiliyor,neden bizim gibi birçok forumda yayınlandıgında kapanan konular ihbar edilince cezalar gelmiyor???
kısacası konu doğa olunca daha fazla hassas olunması gerekirken aksine hiç hassas olunmuyor.tebliğe maddeleri eklemek isteyen kişiler önce uygulanırlıgını nasıl sağlarızı tartışmak vede sağlamak lazım.Seerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tekne kayıtları için af istiyoruz LeVrEkCi 12 2,906 27-02-2015, 12:17
Son Yorum: bucalıfikret
  bursa narlı için acil yardım teksasgkn 35 5,390 16-04-2014, 17:19
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  sitemiz için logo çalışmaları buraya... naxos 5 11 2,809 18-04-2012, 09:49
Son Yorum: LeVrEkCi
  şapka ödemesi için hesap bilgileri LeVrEkCi 203 31,481 01-06-2011, 16:00
Son Yorum: MaVrUşGiL
  site için ne yapmalı LeVrEkCi 60 6,792 07-05-2010, 19:36