09-10-2009, 22:29
[quote=Lakerda]Komşum Erol sabah erkenden malzemelerini hazırlayıp tekneyi indirmiş.Saat 11:00 civarlarında sahilde yürüyüşe çıktım,baktım Erol'un teknesi kıyıya yakın seyrediyor.Beni görüp iskeleye yanaştı ve ne var ne yok diye sorduğumda '' sabah canlı zargana ile uzun olta gezmediğim yer kalmadı tık yoktu,çapari açtım 13-15 istavritten başkası yok; ipekle zarganaya bakayım bari'' dedi.Ben de kameraman olarak
tekneye atladım ve zargana avını izledim.
Av malzemesi : 0.25 misina ve ucuna bağlı turuncu ipek.Başka birşey yok.
Önce 5 köstekli ipekli çapari,takıma fazla yosun takılıp aşırı ağırlık yapması nedeniyle daha sonra tek ipek gezdirildi.
Sevgili Mehmet...
Zargana çaparisinde olması gereken ,daha önce de söylediğim gibi, ipekleri misinaya bağladıktan sonra alt taraftan halkayı kesmeniz gerektiği idi...
Bu şekilde hem tutulan balıkları daha kolay çıkarmak mümkün oluyor hem de halka değil de püskül yapıda olduğundan yosun toplamıyor.
Yine de çok güzel av olmuş..Tebrikler...
![[Resim: icon7.gif]](http://www.amatorbalikci.net/images/icons/icon7.gif)
Av malzemesi : 0.25 misina ve ucuna bağlı turuncu ipek.Başka birşey yok.
Önce 5 köstekli ipekli çapari,takıma fazla yosun takılıp aşırı ağırlık yapması nedeniyle daha sonra tek ipek gezdirildi.
Sevgili Mehmet...
Zargana çaparisinde olması gereken ,daha önce de söylediğim gibi, ipekleri misinaya bağladıktan sonra alt taraftan halkayı kesmeniz gerektiği idi...
Bu şekilde hem tutulan balıkları daha kolay çıkarmak mümkün oluyor hem de halka değil de püskül yapıda olduğundan yosun toplamıyor.
Yine de çok güzel av olmuş..Tebrikler...