Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bucalıfikret yazdı:arkadaşlar benim bir sorum var ben 3.50 sandal aldım faturasını nezaman istersen veririm demişti dün bu konuyu okuduktan sonra almış olduğum sandalın sağibini aradım bana sandalın faturasını gönderirmisin dedim abi göndereyim fakat nedir o fatura kesince vergisimi yoksa kdv mi onu verirsen faturayı keserim dedi şimdi gelelim asıl konuya belgesiz olarak benmi yoksa eski sahibimi muhtardan kağıt alacak birde bunun masrafı nekadardır hangisini alayım sahiplikmi yoksa sahibinden faturamı.?
teşekkürler.
muhtar para almıyor galiba ama emin değilim,hiç bulaşmadım bu işlere şimdiye kadar
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bu arada ne kdv si fikret abi sen 2. el şahıstan aldıysan o teknenin eski sahibinin eski sahibi adına olan faturayı verecek.
bunun girişi yoktur ki onda kafayımı yemiş o şahıs direk aç maliyeye şikayet ediyorum sen düşün de bence.1 saat sonra faturası elinde olur.
veya kötü olmak istemiyorsan bana 50 tl lik fatura kes vereyim kdv sini de 9 tl.amaç adına kayıtlı olması zaten eski tekne.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
volume72 yazdı:Belgesiz Tekne Sahiplerini Sevindirecek Bir Düzenleme
Sahip oldukları deniz taşıtlarını, ellerinde taşıtın sahipliğini kanıtlayacak herhangi bir belge (fatura) olmadığı için kaydettiremeyenler, bu taşıtlarını T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığının, 81 İl Valiliği ile Bölge Müdürlüklerine gönderdiği
03–06–2009 tarih ve
B.02.1.DNM./0.07.10.01/010.99/18315 sayılı yazısı
uyarınca kaydettirebileceklerdir.
Belgesiz tekne sahiplerinin teknelerini kaydettirebilmeleri için;
A) Medeni Kanunu’nun 777 nci maddesi uyarınca alınmış bir Sahiplik Belgesi veya
B) Tekne sahibinin ikamet ettiği veya faaliyette bulunduğu yerin muhtarlığı, belediye başkanlığı, kaymakamlığı veya valiliğinden yahut kanunla kurulmuş olan meslek kuruluşlarından (Deniz Ticaret Odası gibi) alacakları sahiplik belgesi
yeterli olacaktır.
Belgesiz deniz taşıtlarının kaydettirilmesi için tanınan süre 5897 sayılı yasanın yürürlük tarihi olan 30.06.2009 tarihinden 31.12.2009 tarihine kadar geçecek süredir.Düzenleme, anılan yasa uyarınca Türk Uluslararası Gemi Siciline tescilli olanlar ve Milli Gemi Siciline tescili zorunlu olanlar dışında kalan ticari ve özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçlarının tamamını kapsamaktadır.
Yazıyı dikkatle okuyunca bu işin biteceği en azından kesin sonuç alınacağı yer belli olmuş.
Alper Abi.... Bucalı Alper.
Fikretcim sen ona müracaat edeceksin işi çözecek.
Pazartesi günü o işide hallederiz.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
LeVrEkCi yazdı:bu arada ne kdv si fikret abi sen 2. el şahıstan aldıysan o teknenin eski sahibinin eski sahibi adına olan faturayı verecek.
bunun girişi yoktur ki onda kafayımı yemiş o şahıs direk aç maliyeye şikayet ediyorum sen düşün de bence.1 saat sonra faturası elinde olur.
veya kötü olmak istemiyorsan bana 50 tl lik fatura kes vereyim kdv sini de 9 tl.amaç adına kayıtlı olması zaten eski tekne.
nihat aldığım kişi kendisi yapıyor sandal yat vs yani ben sandalı 1.elden aldım
Yorumları: 913
Konuları: 30
sahiplik belgesine muhtar 5 tl alıyor fikret abi. ft. almana gerek yok.
diğer konu için özel mesaj attım abi.
meteor yazdı:sahiplik belgesine muhtar 5 tl alıyor fikret abi. ft. almana gerek yok.
diğer konu için özel mesaj attım abi.
sağol orhan mesajı okudum teşekkürler.
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
ben bu belgeleri aldım almak isteyen arkadaşlara yardımı olur umarım
özel tekne belgesi için
tekne imal yaşı 5 seneden çok olacak
muhtarlıktan veya bağlı olduğu balıkçı limanı veya koop. den sahiplik belgesi
teknenin önden yandan ve arkadan resimleri
dilekçe
nüfus cüzdan fotokopi
denizcilik müsteşarlığı sitesinden tekne isim onayı alıyorsunuz
denizcilik müsteşarlığı internet sitesinden özel tekne belge harcı yatıcak (işlemi yapıp bankaya yatıyor)
liman başkanlığına müracat ediliyor tekne ölçümü için gün veriyor çıkan tonilato üzerinden yine denizcilik müsteşarlığı sitesinden ölçüm harcı yatıyor dekontlar liman başkanlığına veriliyor
özel tekne belgesi ve ruhsat alınıyor
Dalış Eğitmeni
HIDIR yazdı:ben bu belgeleri aldım almak isteyen arkadaşlara yardımı olur umarım
özel tekne belgesi için
tekne imal yaşı 5 seneden çok olacak
muhtarlıktan veya bağlı olduğu balıkçı limanı veya koop. den sahiplik belgesi
teknenin önden yandan ve arkadan resimleri
dilekçe
nüfus cüzdan fotokopi
denizcilik müsteşarlığı sitesinden tekne isim onayı alıyorsunuz
denizcilik müsteşarlığı internet sitesinden özel tekne belge harcı yatıcak (işlemi yapıp bankaya yatıyor)
liman başkanlığına müracat ediliyor tekne ölçümü için gün veriyor çıkan tonilato üzerinden yine denizcilik müsteşarlığı sitesinden ölçüm harcı yatıyor dekontlar liman başkanlığına veriliyor
özel tekne belgesi ve ruhsat alınıyor
hıdır benim sandal 7 aylık birde sandal marmariste ölçüm için marmarise mi gidilecek resimlerden ölçüm olmazmı kafam karıştı olmucak gibi.
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
bucalıfikret yazdı:hıdır benim sandal 7 aylık birde sandal marmariste ölçüm için marmarise mi gidilecek resimlerden ölçüm olmazmı kafam karıştı olmucak gibi.
teknelerde CE standardı 5 sene öncesine dayanıyor yani 6 yaşındaki tekneye belge veriliyor ama hiç bir evrağı yok deyip prosedür uygulanıyor yani yapım yılına bilinmiyor yazılıyor marmariste olması ayrı bir sorun oradan olur ihtimalle bu düzenleme bitince (aldığım duyum) belgesiz tekneler toplanacakmış
Dalış Eğitmeni
HIDIR yazdı:teknelerde CE standardı 5 sene öncesine dayanıyor yani 6 yaşındaki tekneye belge veriliyor ama hiç bir evrağı yok deyip prosedür uygulanıyor yani yapım yılına bilinmiyor yazılıyor marmariste olması ayrı bir sorun oradan olur ihtimalle bu düzenleme bitince (aldığım duyum) belgesiz tekneler toplanacakmış
hıdır teşekkürler yılbaşına kadar yaptırırım.