Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Lakerda yazdı:Teşekkür ederim şu sıralar mezgit hayli bol,yeni bir Yalova seferi yaparsanız ööğğ deyinceye kadar yediririz Hüseyin..
Mezgitlere gelince ;
Sarı mezgit kıyılardan itibaren 40-50 kulaç derinliklere kadar Marmara'da bolca bulunuyor.boyları 8-10 cm den 20-25 cm.lere kadar olabiliyor.Çok dayanıksızdır,soğukta muhafaza edilmezse pelte-hamur gibi olup temizlerken veya kızartılırken dağılabilir.Çok lezzetli kılçıksız denilebilecek bir balıktır.
Turna mezgit ise (Burda biz böyle biliriz,tavuk balığı diyenler de var) sarı mezgite göre daha derin ve soğuk sularda rastlanır,genellikle ağ avcılığı yapılır,sarı mezgite göre rengi daha koyu ve çok daha iridir,1-2 kg.lara ulaşabilir.Çok lezzetli ve kılçıkları kolayca ayrılabilir beyaz etlidir.Ekonomik değeri sarı mezgitten daha fazladır..
Bildiklerim bu kadar Hüseyin..
sagol Mehmet abi..bende gerekli bilgileri aldim..turna mezgit hakkinda
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Krizoberill yazdı:Mehmet abi balıga çıkarken bana da haber verirseniz sevinirim. Müsait oldugumda mutlaka gelicem Abi.. Haberini bekliyorum ...
Ahmet bende cep numaran yok.Özelden yazıver de bulunsun.Şu Tatarın bahçe işleri ve fazla mesaileri bir düzene girsin de 2-3 tekne çıkarız mutlaka..
Genelde bu yaz başından beri balığa çıkarken önceden bir plan yapmıyoruz (mezgitten başka bir şey yok diye),bazen esiyor ''haydi'' diyoruz denizde buluyoruz kendimizi..
13-08-2009, 22:41
(Son Düzenleme: 13-08-2009, 22:45, Düzenleyen: Lakerda.)
Albatros-gr yazdı:sagol Mehmet abi..bende gerekli bilgileri aldim..turna mezgit hakkinda
Bir taşla iki kuş..
(Erol ile yaşıt sayılırsınız kaptan)
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Lakerda yazdı:Bir taşla iki kuş..
(Erol ile yaşıt sayılırsınız kaptan)
tmm abi sagol ..ismini yazarken Erol abime bir saygisizlik olmasin diye sordum..
selamlarimi soyle
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
bereketli olsun abi artık ben bu mezgitten iğreniyorum işin açıkcası balıktan saymamamya başladım gerçekten turna mezgit gerçekten süpriz olmuş eskiden büyük zokaylahersek açıklarında derin suda canlı kolarit veya gümüş,istavritle derlermiş aslında deneyen yok belki çokta nadir olsa vardır 4-5 kglıkların çıktığını duymuştum ...
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Mehmet...
Ben de bu turna tipinde olanları balıkçı tezgahlarında görüyorum.Dediğin gibi ...Eti oldukça lezzetli...
Tebrikler...Afiyet olsun...
aygroup yazdı:Mehmet...
Ben de bu turna tipinde olanları balıkçı tezgahlarında görüyorum.Dediğin gibi ...Eti oldukça lezzetli...
Tebrikler...Afiyet olsun...
Teşekkür ederim Ahmet bey..
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
açıklamalar ve davet için teşekkürler abicim..ramazan olmasa inan bizimde aklımızda ama bakarsın bir sürpriz yapabiliriz

şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
iyi av olmuş 5-6 kulacada bakın izmarit başladı
Dalış Eğitmeni