Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malzeme Paylaşımı (Fotoğraflı)
Boğaziçi yazdı:İstanbul da istavrit denizin olmazsa olmazlarından. Büyük balıkları çeken insanları sahile çeken kilometrelerce sürüler halinde yaşayan balıklar. Kilometrelerce diyorum bunda bir abartma yok çünkü Sarıyerden yola çıkan biri Eminönü ne gidene kadar herkesin bu balığı yakaladığını görür. Belli bir derinliğe attıktan sonra her yerde var anlamına geliyor. Ama sizin oralarda daha iri ve daha küçük guruplarda istavritler olduğundan çapariye gelmiyor olabilir. Kalabalık bir sürünün içine çapari düştümü tüm iğneler doluyor. Sizde de farklı balıklar var. O yönden herkesin nasibi farklı.
Aslında oralardada çapariye geliyor fakat balık seyrek. Geldimide eşek istavriti geliyor. Biz Mersinde tekneden ince çapariyle iri istavrit, kolyoz, sardalya karışık bişeyler almıştık. Hatta lidaki bileSmile
Bul
paylaşım için tşk ler bilgi sahibi oldum Smile
Bul
benım ne yapıp edıp su rapala ısını ogrenmem lazım.sureklı arastırma halındeyım.gerek bu sıteden olsun gerekse ınternetten olsun cok seyler ogrendım ve hala da ogrenmeye devam edeıyorum.
en kısa zamanda uygun gordugum bı rapalayı alıp lufer avına cıkmayı ıple çekıyorum.
paylasım ıcın teskkureler.
Bul
Aşağıdaki kaşıklardan hepsinden bende mevcut ,2 yıla yakındır kullanıyorum. Ama en alttaki hariç diğerleri kesinlikle iş yapmıyor. Balık yanından geçerken dönüp bakmıyor bile.
[Resim: attachment.php?attachmentid=3786&stc=1&t...1206544145]
Bul
Bu iğneler kesinlikle çok iyi. Ben uzun oltada aralarına minik fırdöndüler takarak kaşık arkasından kullanıyorum. Ama o çentikler çok tehlikeli. Biraz dikkat etmedinizmi malesef parmakları parçalıyor. Ama avcılığı süper.
[Resim: attachment.php?attachmentid=3788&stc=1&t...1206544145]
Bul
balıkoltası yazdı:Suni yemlerimden bazılarını resimledim.

Yukarıdan aşağıya doğru ilk resimdekiler
1- 9 cm. Yo-zuri Crystal Minnow Suspending Koyu mavi-gümüş-ilk aldığım rapalalardan biri, henüz onunla balık tutmadım.
2- 8 cm. Yo-zuri Tobimaru Jr. - Sardalya taklidi- Diğerlerine göre daha ağır olup özellikle gece kurşunsuz at-çek çinekop-avında iyi çalışır. Tavsiye ederim.
3- 8 cm. Maria Tight Slalom - Sardalya taklidi - Yeni aldım, Diğerlerine göre daha ağır olup özellikle gece kurşunsuz at-çekte iyi olacağını düşünüyorum.Henüz denemedim.
4- 8 cm. Rapala X-Rap Glass Ghost - gece kullanımı için . Henüz denemedim.
5- 7 cm. Rapala Husky Jerk Glass Pink Clown - arkadaşım bu rapalayla gece güzel levrek ve lüfer aldıgını belirtmişti mersin civarında.Henüz denemedim.
6- 9 cm. Rapala Husky Jerk Glass Pink Clown - arkadaşım bu rapalayla gece güzel levrek ve lüfer aldıgını belirtmişti mersin civarında.Henüz denemedim.

İkinci resimdekiler:
1- 2-3 : Maria Princess 9 cm.-9 cm.-7 cm. Lüfer- Çinekop-Levrekte mükemmel çalışır. Kesinlikle öneririm.
4-5-6 : Yo-zuri Pins Minnow 7 cm.: Sarı yanaklı olan dışında diğerleriyle çinekop aldım.Çinekop-lüfer için öneririm.
7-8: Yo-zuri Crystal Minnow 7 cm. : Henüz kullanmadım.Fakat sarı olanı gece kendini çok belli ediyor. mavi olanınında çinekopta çalışacağını sanıyorum.
9: Yo-zuri Pins Minnow Mavi-Gümüş 5 cm. : Güzel çinekop almıştım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Üçüncü resimdekiler:
1- Princess Maria 9 cm- 13 cm.: Büyük olanını gece levrek avı için almıştım. Gece avlarında genelde büyük rapalalar kullanmak gerekiyor. Henüz kullanmadım.
2- Maria Amnis 12 cm. : Gece lüfer levrek için alınmıştır.Henüz kullanmadım.

Dördüncü resimdekiler:
Çeşitli Remixon s bükümlü kaşıklar henüz kullanmadım.Son derece parlak ve kaliteli görünüyorlar. Bu yemleride Mersindeki arkadaşımın tavsiyesiyle aldım. Lüfer ve ceylan avlamış.

Beşinci resimdekiler: (Mersinde levreği peşinden koşturan rapala)
1- Sammy 10 cm. su üstü walk the dog levrek rapalası
2- Sammy 8.5 cm. su üstü walk the dog levrek rapalası
3- Sammy 8.5 cm. su üstü walk the dog levrek rapalası ->Levrek meraklıları için tavsiye ederim.

Altıncı resimdekiler:
Mustad 32813 Surfcasting Confusedapı çentikli 4 no. çinekop iğnesi: sapındaki çentik sayesinde yemi kaydırmıyor. Kurt ve teke ile avcılıktada mükemmel.Son derece sivri.

Yedinci ve sekizinci resimdekiler:
Boğazda sürekli yeşil olanını kullandığım ve herzamanda balığı alan köstekler.Beyaz olanını Marmarada avcılıkta kullanıyorum.

SONUÇ: Benim en çok kullanıp verim aldığım model Maria Princess Mavi-gümüş 9 cm .ve 7 cm., Yo-zuri Pins Minnow Mavi-Gümüş 7 cm. ve 5 cm., Yo-zuri Tobimaru Jr. 8 cm. sardalya taklidi.
Yukarıda yazdığım rapalalar genelde lüfer, levrek ve çinekopta iş gören rapalalardır.

Paylaşım İçin Teşekkürler.
Bul
LeVrEkCi yazdı:benim rapalalar böyle pırıl pırıl kalamıyor yaww sırf lüfer dişi izi her tarafları buna bi çare yokmu nasıl yenileme yapılabilinir

Aynı soruyu geçen yıl üstad diye bilinen bir balıkçı amcamıza bende sormuştum. Bana bu balıklar ömürlük değildir ama üzerine ilk kullanımdan önce şeffaf oje sürerek diş darbelerinden koruya bilirsin demişti. Bir iki rapalada denedim Aslına bakarsan 3-5 kullanımda bir cilalayarak ömürlerini biraz uzatmak mümkün oldu. Taki kopup gidene kadar Smile
Bul
Ben baya geriden takipteyim konuları SiyirdimBoboMahcup
Bul
nihatkr yazdı:Aşağıdaki kaşıklardan hepsinden bende mevcut ,2 yıla yakındır kullanıyorum. Ama en alttaki hariç diğerleri kesinlikle iş yapmıyor. Balık yanından geçerken dönüp bakmıyor bile.
[Resim: attachment.php?attachmentid=3786&stc=1&t...1206544145]

en alttakı kasıgı ne avında kullanıyorsun abı?
sarıkanat lufer avındamı?
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Olta Askı Yatağı ve Malzeme Dolabı DeLi_KuRT 21 5,754 13-11-2014, 00:04
Son Yorum: DeLi_KuRT
  malzeme çantası....... ANTALYALI07 10 4,997 31-03-2007, 21:18
Son Yorum: kaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi