26-03-2008, 17:21
Bazı balıkçı dükkanlarına gidiyoruz ,100 lerce çeşit üründen seçmek zorunda kalıyoruz. Belki de bunlardan sadece birkaçı işimize yarayacak. Fotoğraftakiler şu an elimde olan sahte malzemeler. Bunların bazılarını kullandım bazılarını kullanmadım. Ben kendi kullandıklarımı veya gördüklerimi anlatmaya çalışıyım. Sizde bende bu ürün vardı işe yaradı derseniz faydalı olacaktır.
Mesela şu an benim oturduğum yerde bu malzemeler iş görmez. Çünkü zamanı değil. Benim de çok uzun zamandır bunlarla ilgilendiğimi sanmayın. 1 senedir falan ilgileniyorum. Yavaş yavaş mantığını anlamaya başlıyorum.
Kopan malzemeler haricinde şu an elimde olanlar bunlar.
Herkese rastgele.
Numaraya göre
1-) Marka: Maria Princess(Japon Malı) Model:Mavi sırtlı 5 cm
Bu modeli henüz kullanmadım. Ama kullanan herkesin memnun kaldığı bir ürün.
Çok güzel bir parıltısı var. Benim elimdeki modellerde karanlıkta en iyi görünen bu.
2-)Marka: River 2 Sea(Japon Malı) Model: Baby Minnow 50F HC01.
Bu modeli Harun Abi kullanıyor. Bu sene Lüfer az olmasına rağmen güzel çalıştı. Bir daha ki sezona deneyeceğim.
3-)Marka: Yozuri(Japon Malı) Model:Crystal Minnow 7 cm C57 Orange/Yellow:
Bu modeli Nihat Abi kullanıyor. Ben de bunun mavi sırtlı olanı ile avlanmıştım.
Merada lüfer varsa avlar diyebilirim.
4-)Bu çok ucuz olan bir model parıltısı güzel olsada yüzer mi bilmiyorum. Çin malı.
5-)Küçük silikon modeller © şıkkı çok işime yaradı sıyırtma kurşun ile at çek iri istavrit ve çinekop tuttum. Turuncu olan modeli de zarganada işe yaradı.
(a) şıkkı kısa kuyruklu olduğundan olabilir, daha az verimli oldu.
(b) şıkkı hiç bir işe yaramadı
6- Bunları kullanma fırsatım olmadı ama Nihat Abi tekneden Levrek için kullanıyor.
7- Bu silikon modeli ile İstanbul da tatlı su avında sudak yakalandığını gördüm.
8- Çinekop ve Lüfer kaşıkları: Zaten çoğu kişi bunları kullanıyor. En küçük olan çinekop için En büyük pullu olan Lüfer. Diğerleri de farklı boyda olan Alba kaşıklar. Kırmızılı Yalova kaşığı.
9- Rapala için farklı boylarda 3lü (çarpma) iğneler.
10- En son avda kullandığım çapariler.
11- Evde kendi yaptığım çaparilerde kullandığım gelin teli sarılmış parlak ipler.
Mesela şu an benim oturduğum yerde bu malzemeler iş görmez. Çünkü zamanı değil. Benim de çok uzun zamandır bunlarla ilgilendiğimi sanmayın. 1 senedir falan ilgileniyorum. Yavaş yavaş mantığını anlamaya başlıyorum.
Kopan malzemeler haricinde şu an elimde olanlar bunlar.
Herkese rastgele.
Numaraya göre
1-) Marka: Maria Princess(Japon Malı) Model:Mavi sırtlı 5 cm
Bu modeli henüz kullanmadım. Ama kullanan herkesin memnun kaldığı bir ürün.
Çok güzel bir parıltısı var. Benim elimdeki modellerde karanlıkta en iyi görünen bu.
2-)Marka: River 2 Sea(Japon Malı) Model: Baby Minnow 50F HC01.
Bu modeli Harun Abi kullanıyor. Bu sene Lüfer az olmasına rağmen güzel çalıştı. Bir daha ki sezona deneyeceğim.
3-)Marka: Yozuri(Japon Malı) Model:Crystal Minnow 7 cm C57 Orange/Yellow:
Bu modeli Nihat Abi kullanıyor. Ben de bunun mavi sırtlı olanı ile avlanmıştım.
Merada lüfer varsa avlar diyebilirim.
4-)Bu çok ucuz olan bir model parıltısı güzel olsada yüzer mi bilmiyorum. Çin malı.
5-)Küçük silikon modeller © şıkkı çok işime yaradı sıyırtma kurşun ile at çek iri istavrit ve çinekop tuttum. Turuncu olan modeli de zarganada işe yaradı.
(a) şıkkı kısa kuyruklu olduğundan olabilir, daha az verimli oldu.
(b) şıkkı hiç bir işe yaramadı
6- Bunları kullanma fırsatım olmadı ama Nihat Abi tekneden Levrek için kullanıyor.
7- Bu silikon modeli ile İstanbul da tatlı su avında sudak yakalandığını gördüm.
8- Çinekop ve Lüfer kaşıkları: Zaten çoğu kişi bunları kullanıyor. En küçük olan çinekop için En büyük pullu olan Lüfer. Diğerleri de farklı boyda olan Alba kaşıklar. Kırmızılı Yalova kaşığı.
9- Rapala için farklı boylarda 3lü (çarpma) iğneler.
10- En son avda kullandığım çapariler.
11- Evde kendi yaptığım çaparilerde kullandığım gelin teli sarılmış parlak ipler.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...
HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981