Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malzeme Paylaşımı (Fotoğraflı)
Bazı balıkçı dükkanlarına gidiyoruz ,100 lerce çeşit üründen seçmek zorunda kalıyoruz. Belki de bunlardan sadece birkaçı işimize yarayacak. Fotoğraftakiler şu an elimde olan sahte malzemeler. Bunların bazılarını kullandım bazılarını kullanmadım. Ben kendi kullandıklarımı veya gördüklerimi anlatmaya çalışıyım. Sizde bende bu ürün vardı işe yaradı derseniz faydalı olacaktır.
Mesela şu an benim oturduğum yerde bu malzemeler iş görmez. Çünkü zamanı değil. Benim de çok uzun zamandır bunlarla ilgilendiğimi sanmayın. 1 senedir falan ilgileniyorum. Yavaş yavaş mantığını anlamaya başlıyorum.
Kopan malzemeler haricinde şu an elimde olanlar bunlar.

Herkese rastgele.

Numaraya göre

1-) Marka: Maria Princess(Japon Malı) Model:Mavi sırtlı 5 cm
Bu modeli henüz kullanmadım. Ama kullanan herkesin memnun kaldığı bir ürün.
Çok güzel bir parıltısı var. Benim elimdeki modellerde karanlıkta en iyi görünen bu.

2-)Marka: River 2 Sea(Japon Malı) Model: Baby Minnow 50F HC01.
Bu modeli Harun Abi kullanıyor. Bu sene Lüfer az olmasına rağmen güzel çalıştı. Bir daha ki sezona deneyeceğim.

3-)Marka: Yozuri(Japon Malı) Model:Crystal Minnow 7 cm C57 Orange/Yellow:
Bu modeli Nihat Abi kullanıyor. Ben de bunun mavi sırtlı olanı ile avlanmıştım.
Merada lüfer varsa avlar diyebilirim.

4-)Bu çok ucuz olan bir model parıltısı güzel olsada yüzer mi bilmiyorum. Çin malı.
5-)Küçük silikon modeller © şıkkı çok işime yaradı sıyırtma kurşun ile at çek iri istavrit ve çinekop tuttum. Turuncu olan modeli de zarganada işe yaradı.
(a) şıkkı kısa kuyruklu olduğundan olabilir, daha az verimli oldu.
(b) şıkkı hiç bir işe yaramadı
6- Bunları kullanma fırsatım olmadı ama Nihat Abi tekneden Levrek için kullanıyor.
7- Bu silikon modeli ile İstanbul da tatlı su avında sudak yakalandığını gördüm.
8- Çinekop ve Lüfer kaşıkları: Zaten çoğu kişi bunları kullanıyor. En küçük olan çinekop için En büyük pullu olan Lüfer. Diğerleri de farklı boyda olan Alba kaşıklar. Kırmızılı Yalova kaşığı.
9- Rapala için farklı boylarda 3lü (çarpma) iğneler.
10- En son avda kullandığım çapariler.
11- Evde kendi yaptığım çaparilerde kullandığım gelin teli sarılmış parlak ipler.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
takımlar muhteşem bende kullandığım takımları bu şekilde hazırlıyım sizlerle paylaşayım. teşekkürler
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981

İnce misina büyük balık.Usta işi
Bul
paylaşım için teşekkürler hüseyin cristal minnow un 9 cm liği iş yapıyor sanıyorum 7 cm liğide iş yapacaktır bi ara bende bi malzeme almam lazım baya eksiğim var bu sayfayı açman iyi oldu herkes kendi iş yapan yapmayan malzemesini koyarsa malzeme alırken daha rahat ederiz.teşekkürler.
Bul
SaĞol PaylaŞim İÇİn HÜseyİn GÜzel Yararli Bİ BÖlÜm Olacak,, Fuzulİ Masraftan Kurtuluruz En Azindan İstanbul BÖlgesİ Özellİkle Rapala Daha Çok Kullaniliyor.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Paylaşım için teşekkürler Hüseyin.Büyük silikonlar ile yapay balıkları(rapala) kısmet olursa bu sene bende deneyeceğim.Yeni çeşit yaptım.Silikonların küçük boyları ile kıyıdan sıyırtma ile çok güzel iri istavritler almıştım.Kaşıklara gelince (8 nolu foto) kırmızılı dediğin Alba'nın kaşığı olacak.Ben kullanıyorum.Çinekop ve sarıkanat'ta (kıyıdan) iş yapmıştı.Yalova kaşığı dediğin Aklar marka,sırtı pulsuz parlak beyaz.Mod.arkadaşımız Eren'in (doktor) bize tanıttığı kaşık.Çinekop avlarında çok verimli olduğunu belirtmişti.(1 ve 2 no.su).Ben de var ama fazla deneme fırsatım olmadı.Geçen Mayısta site iskelesinden Tatar ile birlikte kullandık.İş yaptı.
Alba ve Aklar(Yalova) kaşıklarını arkalı önlü aşağıya koydum..

Bul
hüseyin döktürmüşün yine helal olsun vallahi sana bravo.Tek tek konuşturmuşun hepsini eline ayağına sağlık.
Bul
kardeşim verdiğin bilğiler için sağol RASTGELE
Bul
Suni yemlerimden bazılarını resimledim.

Yukarıdan aşağıya doğru ilk resimdekiler
1- 9 cm. Yo-zuri Crystal Minnow Suspending Koyu mavi-gümüş-ilk aldığım rapalalardan biri, henüz onunla balık tutmadım.
2- 8 cm. Yo-zuri Tobimaru Jr. - Sardalya taklidi- Diğerlerine göre daha ağır olup özellikle gece kurşunsuz at-çek çinekop-avında iyi çalışır. Tavsiye ederim.
3- 8 cm. Maria Tight Slalom - Sardalya taklidi - Yeni aldım, Diğerlerine göre daha ağır olup özellikle gece kurşunsuz at-çekte iyi olacağını düşünüyorum.Henüz denemedim.
4- 8 cm. Rapala X-Rap Glass Ghost - gece kullanımı için . Henüz denemedim.
5- 7 cm. Rapala Husky Jerk Glass Pink Clown - arkadaşım bu rapalayla gece güzel levrek ve lüfer aldıgını belirtmişti mersin civarında.Henüz denemedim.
6- 9 cm. Rapala Husky Jerk Glass Pink Clown - arkadaşım bu rapalayla gece güzel levrek ve lüfer aldıgını belirtmişti mersin civarında.Henüz denemedim.

İkinci resimdekiler:
1- 2-3 : Maria Princess 9 cm.-9 cm.-7 cm. Lüfer- Çinekop-Levrekte mükemmel çalışır. Kesinlikle öneririm.
4-5-6 : Yo-zuri Pins Minnow 7 cm.: Sarı yanaklı olan dışında diğerleriyle çinekop aldım.Çinekop-lüfer için öneririm.
7-8: Yo-zuri Crystal Minnow 7 cm. : Henüz kullanmadım.Fakat sarı olanı gece kendini çok belli ediyor. mavi olanınında çinekopta çalışacağını sanıyorum.
9: Yo-zuri Pins Minnow Mavi-Gümüş 5 cm. : Güzel çinekop almıştım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Üçüncü resimdekiler:
1- Princess Maria 9 cm- 13 cm.: Büyük olanını gece levrek avı için almıştım. Gece avlarında genelde büyük rapalalar kullanmak gerekiyor. Henüz kullanmadım.
2- Maria Amnis 12 cm. : Gece lüfer levrek için alınmıştır.Henüz kullanmadım.

Dördüncü resimdekiler:
Çeşitli Remixon s bükümlü kaşıklar henüz kullanmadım.Son derece parlak ve kaliteli görünüyorlar. Bu yemleride Mersindeki arkadaşımın tavsiyesiyle aldım. Lüfer ve ceylan avlamış.

Beşinci resimdekiler: (Mersinde levreği peşinden koşturan rapala)
1- Sammy 10 cm. su üstü walk the dog levrek rapalası
2- Sammy 8.5 cm. su üstü walk the dog levrek rapalası
3- Sammy 8.5 cm. su üstü walk the dog levrek rapalası ->Levrek meraklıları için tavsiye ederim.

Altıncı resimdekiler:
Mustad 32813 Surfcasting Confusedapı çentikli 4 no. çinekop iğnesi: sapındaki çentik sayesinde yemi kaydırmıyor. Kurt ve teke ile avcılıktada mükemmel.Son derece sivri.

Yedinci ve sekizinci resimdekiler:
Boğazda sürekli yeşil olanını kullandığım ve herzamanda balığı alan köstekler.Beyaz olanını Marmarada avcılıkta kullanıyorum.

SONUÇ: Benim en çok kullanıp verim aldığım model Maria Princess Mavi-gümüş 9 cm .ve 7 cm., Yo-zuri Pins Minnow Mavi-Gümüş 7 cm. ve 5 cm., Yo-zuri Tobimaru Jr. 8 cm. sardalya taklidi.
Yukarıda yazdığım rapalalar genelde lüfer, levrek ve çinekopta iş gören rapalalardır.

Bul
Birol sağol daha iyi oldu. Ama şimdi kafalar karışabilir. Mutlaka en çok kullandığın bir model vardır. O hangisi? Şimdi buradan bakıp alacaklara direk fikir versin. Bir de benim mavi crystal minnow o değildi.Sırt çizgisi pembe renk c59 modeli
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Boğaziçi yazdı:Birol sağol daha iyi oldu. Ama şimdi kafalar karışabilir. Mutlaka en çok kullandığın bir model vardır. O hangisi? Şimdi buradan bakıp alacaklara direk fikir versin. Bir de benim mavi crystal minnow o değildi.Sırt çizgisi pembe renk c59 modeli
Benim en çok kullanıp verim aldığım model Maria Princess Mavi-gümüş 9 cm .ve 7 cm., Yo-zuri Pins Minnow Mavi-Gümüş 7 cm. ve 5 cm., Yo-zuri Tobimaru Jr. 8 cm. sardalya taklidi.
henüz denemediklerimin yanlarına kullanmadığımı yazdım. Ama biraz daha düzenlemem gerekicek sanırım.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Olta Askı Yatağı ve Malzeme Dolabı DeLi_KuRT 21 5,997 13-11-2014, 00:04
Son Yorum: DeLi_KuRT
  malzeme çantası....... ANTALYALI07 10 5,165 31-03-2007, 21:18
Son Yorum: kaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi