kozmikbalıkçı yazdı:Teşekkür ederim harun abi ne diye bu terimleri kullanırlar bilmem ki kurşun de iğneyi bağladığın saçak de ha bide 1 karış neysede 2 karış çok uzun değilmi mercana tavsiyen ne olurdu?
Bulunduğum yer için hazırladığım takım hırsızlı,üç köstekli takım kullanıyorum.Ana beden 0.50 köstekler 0.35 köstek uzunluğu 20cm
Abilerim açıklamalar için teşekkür ederim ama sanırım oldukça amatör bir balıkçı olarak benim kafam daha fasla karıştı.Hiç bilmeyen için 0.22 - 0.30 köstek felan aklımı aldı yeni dahada türkçeleştirecek olursak ne dememiz lazım gelir ?
kozmikbalıkçı yazdı:Abilerim açıklamalar için teşekkür ederim ama sanırım oldukça amatör bir balıkçı olarak benim kafam daha fasla karıştı.Hiç bilmeyen için 0.22 - 0.30 köstek felan aklımı aldı yeni dahada türkçeleştirecek olursak ne dememiz lazım gelir ?
Kemal bu rakamlar misinanın kalınlıklarını gösterir,rakamlar küçüldükce misina kalınlığı azalır,büyüdükce misinanın kalınlığı artar.
Kemal kardeşim Harun'un dediği gibi Mavruka ve iskandil kurşun olarak geçer ancak kullanım alanları farklıdır. İSKANDİL deniz ibi derinliği ölçmek için aşağıya gönderilen ağırlığa denir. MAVRUKA ise benim de sırtı çekerken kullandığım her iki ucu yay gibi helozonık olan kurşuna denir. Bu kurşunlar çektiğiniz rapalanın istediğiniz derinliğe ulaşması için belli aralıklarla rahatlıkla bedene geçirilir yani bağlama ile uğraşmayız. Köstek için zaten ne olduğunu öğrendin
mercan avında yem olarak; taze karides veya yeni tutulmuş sardalyadan akyem yaparak kullanıyoruz.yarım kiloluklara kadar tuttuğumuz mercanların yemi ve takımıdır.kalın ana beden balığı hissedip tasmalamak için çok avantajlıdır.genelde derin sularda oluyor.en az 23 kulaçta avladım.genelde 45 kulaçta.denizin kayalık olan yerlerini bulmanız lazım önce.ve oltayı biraz gevşek tutacaksınız.ayrıca çapa atmak mercanı keser.kumluk ve çamurda zor bulunur.
büyükleri için taze sardalya veya istavriti tüm olarak , büyük iğne kullanılarak genellikle gece avlanılır. http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=5612
kemal gerekli bilgileri harun abi vermiş...ve bende ona takım konusunda katılıyorum..
0.20-0,25 köstek..0.30-0.40 beden,eğer derin su avıysa farkılık gösterebilir,rauf abi daha iyi bilir,derin suda bir kaçdefa takım patlatmışlığını biliyoruz...