Yorumları: 87
Konuları: 17
Şimdi aranızda bu neden soru osrmuyo yardım istemiyo die merak edenler olabilir.Kendimi bilginin kollarına saldım ve net alemindeki dalgalara kapılıp sürüklenip duruyorum.İşin aslı mersine kadar gidip geldim.Abilerim şimdi kafama birşey takıldı aradım nette ama elle tutulur bir bilgiye sahip olamadım.Malum daha öncede söylediğim gibi mercan avlanma konusunda bilgi toplayacağım die söylemiştim.mercan takımlarını incelerken değişik terimler gözüme çarptı 1.si MAVRUKA 2.cisi KÖSTEK 3.cüsü ise İSKANDİL.Bana bu konuda yardım edecek resimleri varsa gösterecek temin konusunda bilgi verecek kişiler arıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A▒
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Kemal mavrukayla iskandil aynı şey yani kurşun
Köstek bedene bağlamak için hazırlanmış olan boyu 1 karış2 karış arası değişen misinaya bağlanmış iğne
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
saol harun bende öğrenmiş oldum köstek için bizde saçak derler hehehe
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Teşekkür ederim harun abi ne diye bu terimleri kullanırlar bilmem ki kurşun de iğneyi bağladığın saçak de ha bide 1 karış neysede 2 karış çok uzun değilmi mercana tavsiyen ne olurdu?
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A▒
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
kemal harun bilgyi vermiş
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
ewet tatar abi bende böyle terimleri görünce afalladım kaldım meğer bildiğimiz şeylermiş bea
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A▒
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
kozmikbalıkçı yazdı:Teşekkür ederim harun abi ne diye bu terimleri kullanırlar bilmem ki kurşun de iğneyi bağladığın saçak de ha bide 1 karış neysede 2 karış çok uzun değilmi mercana tavsiyen ne olurdu?
1-2 karış lafın gelişi ama teknede uzun çapariler 2-3 karış var
Mercanı bilmiyorum ama avcı bir takım 0.22 köstek 0.30 beden olabilir
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
evet bu konuda al yanaklı uzmanı rauf abiyi bekliyoruz artık
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
07-03-2008, 13:13
(Son Düzenleme: 07-03-2008, 13:58, Düzenleyen: balıkoltası.)
kozmikbalıkçı yazdı:Teşekkür ederim harun abi ne diye bu terimleri kullanırlar bilmem ki kurşun de iğneyi bağladığın saçak de ha bide 1 karış neysede 2 karış çok uzun değilmi mercana tavsiyen ne olurdu?
Mavruka altında da delik bulunan, bu deliğede köstek bağlanan (dip balıklarına) çift delikli bir kurşun cinsi. İskandilde altında delik olmayan normal kurşuna verilen addır. Köstek boyu yapılan ava, akıntı durumuna göre değişir. Mesela ben galata köprüsünde köstekli çinekop takımında kösteğin boyunu 40 cm. yapıyorum. Akıntı varsa yemlide köstek boyu uzun tutulup balık daha iyi kıskandırılabilir.
Yorumları: 527
Konuları: 7
balikoltasi yazdı:Mavruka altında da delik bulunan, bu deliğede köstek bağlanan (dip balıklarına) çift delikli bir kurşun cinsi. İskandilde altında delik olmayan normal kurşuna verilen addır. Köstek boyu yapılan ava, akıntı durumuna göre değişir. Mesela ben galata köprüsünde köstekli çinekop takımında kösteğin boyunu 40 cm. yapıyorum. Akıntı varsa köstek boyu uzun tutulup balık daha iyi kıskandırılabilir.
ben genelde akıntıllı ve kalabalık mekankar da köstekleri oldukca kısa tumaya çalışıyom ne kısa ne uzun akıntıda uzun köstek bedene sarıyor kösteyin calışmasını engelliyor ,gam yaptırıyor bunu engellemek icin kösteyi kalın yapıyorsun bu severde balık atlamıyor .kalbalıkta uzun köstek başkasını bedenine ,sarma riski var .saygılar.
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman