Yorumları: 10
Konuları: 2
Sakarya Golu Her Gecen Gun Kırlenıyor Bu Gun Oltamıza Ne Takıldı Tahmın Edemezsınız Evet Soyluyorum Koca Bir İnek!
Ayrıca Fabrıkalar Atıklarını Kımyasal Atıklarını Nehrımıze Bosaltıyorlar Gurup Gurup Farklı Renkte Atıkları Gozle Gormek Mumkun Sız Abilerime Duyrulur...
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Nasıl yani ölü inekmi ???
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
Sakarya54 yazdı:Sakarya Golu Her Gecen Gun Kırlenıyor Bu Gun Oltamıza Ne Takıldı Tahmın Edemezsınız Evet Soyluyorum Koca Bir İnek!
Ayrıca Fabrıkalar Atıklarını Kımyasal Atıklarını Nehrımıze Bosaltıyorlar Gurup Gurup Farklı Renkte Atıkları Gozle Gormek Mumkun Sız Abilerime Duyrulur...![73 73](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/1/73.gif)
Doğrudur dostum.9-10 senem sakarya nehrine kıyı bir kasabada bilecike bağlı osmaneli ilçesinde geçti.Bende bu görüntüye çok şahit oldum.Bilmem hatırlarmısın 92-93 yıllarıydı sanırım fabrikaların zehirli atıklarını sakarya nehrine dökmelerinden doları bilecikten osmaneli ve hatta mekece bölgesine kadar olan kısımda canlı balık kalmamış tüm balıklar zehirlenerek su yüzeyine vurmuştu.Bunu sitedeki arkadaşlar abilerde çok iyi hatırlar sanırım.Bu konuda devlet o zamanlar birtakım önlemler almışlardı fakat o zaman yetersiz kalmıştı ki şimdiyi hiç düşünemiyorum.Sakaryanın hali içler acısı gerçekten fakat devlet bu konuda nedense hiçbir çalışma yapamıyor yada yaptığı çalışmalar yetersiz kalıyor.
Bu güzel konu ve paylaşım için teşekkür ediyorum sana.Saygılar.
ölü inek
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
Fisherman yazdı:Nasıl yani ölü inekmi ???
Ewet oktay abi ölü inek.İnsanlar besledikleri koyun,inek v.b. hayvanları çoğunlukla sakarya nehrine yıkamaya götürüyorlar.Sahibinin yada ineğin dalgınlığı sonucu akıntıya kapılan inek koyun v.b. hayvan suda can veriyor ve telef oluyor.Bu telef olmuş inek nerede biryere takılırsa orada kalıyor takılmaz ise gittiği yere kadar gidiyor.Osmanelinde akıntıya kapılarak boğulan bir vatandaş 3 gün sonra Sakarya ya bağlı pamukova ilçesinden çıkıyor.Artık gerisini sen hesapla abi.
Saygılar
aynen catalca kardesım dogrudur bu olay
Yorumları: 859
Konuları: 32
işte olay kişide bitiyor. her zaman söylüyoruz eğitim, eğitim, eğitim...
Fabrika sahibi, arıtmasını kurmazsa, bunun denetimi yapılmazsa....
Yakında orada mutasyona uğramış balıklarla karşılaşabilirsiniz, kim bilir belkide vardır...
İneğe gelince, inek inektir onu eğitemezsin ama sahibi eğitime açıktır...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
insanlık kendini bitiriyor son zamanlarda olan tüm feelaket senaryolarını insanlar kendisi hazırlıyor ozon tabakası deliniyor ormanlar yanıyor sular bitiyor denizler nehirler kirletiliyor kendim ettim kendim buldum olacagız bence insanlara bunlar az bile allah akıl vermiş ama kullanabilen ne yazık yok .mustahaktır hepimize .
bu arada ben denizde ölü at görmüştüm hemde açık suda nasıl düşmüşse düşmüş çok açıkta bişey gördüm yanına bi gittim at çocuktum o zaman
Yorumları: 29
Konuları: 3
ömer abi dogru söledin sakarya nehride sapanca gölüde her geçen gün yitiriyoruz .....sakarya nehri kenarındaki fabrikaların tümü filitre takılı oldugu söleniyo ama fasa fiso işler yalan atıkların hepsi sakaryaya .... ama sakarya halkı konusur konusur ama ortada icrahat yok en cok n-buna sinirleniyorum