Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ömerli ve Sazlıdere barajı
ömerli Barajı'nın ilk 100 metresinde artık yapı yok

İSKİ'nin "Mutlak Koruma Alanlarında Sıfır Yapılaşma Projesi” kapsamında bir adım daha atılarak, Ömerli Baraj havzası Mutlak Koruma Alanı’nda 0–100 metre arasında kalan son 26 binanın da yıkımı gerçekleştirildi. Ömerli Baraj Havzası Mutlak Koruma Alanının ilk 100 m’si yapılaşmalardan tamamen arındırıldı.

[Resim: 26-04-2007-1_2.jpg]

1972 Yılında hizmete alınan ve yıllık 235 milyon metreküplük su hacmi ile İstanbul’un en büyük su kaynağı olan Ömerli Barajı mutlak koruma alanı bütün yapılardan arındırılıyor. Geçen ay bölgede 15 binanın yıkılmasının ardından 25 Nisan 2007 tarihinde de İSKİ ekipleri mutlak koruma alanının ilk 100 m’sini yapılaşmalardan tamamen arındırmak gayesiyle kalan son 26 binanın da yıkımını gerçekleştirdi.

Barajın ilk 100 m’sini yapılardan tamamen arındıran bu son yıkımla Ömerli Barajı Koruma Alanı’nda yıkılan bina sayısı 357 ‘e ulaştı.

Sazlıdere havzası'ndaki 40 yapı yıkıldı

İSKİ'nin "Mutlak Koruma Alanlarında Sıfır Yapılaşma Projesi” kapsamında bir adım daha atılarak, Sazlıdere Mutlak Koruma Sahası’nda kalan 40 bina ortadan kaldırıldı.

[Resim: 23-03-2007-1_1.jpg]

1998 Yılında hizmete alınan ve yıllık 85 milyon metreküp kapasitesi ile İstanbul’un su kaynaklarından olan Sazlıdere Barajı mutlak koruma alanı bütün yapılardan arındırılıyor. Sazlıdere içmesuyu havzası mutlak koruma alanında yer alan Dursunköy, Şamlar ve Sazlıbosna Köyleri’nde bedelleri ödenerek kamulaştırılan besi çiftliği ahırları, fabrika ve evlerden oluşan 40 yapı, İSKİ ekipleri tarafından yıkıldı.

iskihaber

allah tamamına edirsin....
Bul
Şu işe zamanında müsade etmemeleri gerekiyor. Buna da şükür deyip seviniyoruz. Umarım uygulamalar tüm alanlarda yapılan çarpıklıkları engeller
Bul
bina yapılırken ses yok,binalar yapılıyor,paldur küldür bir calısma bütün binalar yerle bir. o binaların oraya yapılması hata ama buna basından izin vermemek gerek
Bul
ege neler var böyle işin içinde oldugum için grüyorum yazık dersin yazık
Bul
Çarpık kentleşme İstanbul için başlı başına bir sorun zaten.Olaya birde başka açıdan bakacak olursak; Bütün İstanbulun su ihtiyacını sağlayan barajlardaki yapılaşmaya bakın.Baraj çevresindeki yapılara(besi çiftliği ahırları, fabrika)dikkatinizi çekerim. Bu yapıların atıkları içme suyu elde edilen barajlara akıyor. Yazık,çok yazık buna zamanında nasıl izin vermişler hayret doğrusu.
Bul
ikinci fotograftaki ev barajın kenarında deyil içinde yoksa benmi yanlış görüyorum.Neyseki bir barajımız daha kurtuldu.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sarıyar barajı dev yayınlar LeVrEkCi 18 3,828 26-12-2008, 01:15
Son Yorum: thomas1925
  berdan barajı-ısparta eğridir LeVrEkCi 10 2,547 09-09-2008, 09:39
Son Yorum: fotokopici
  kurtboğazı barajı Kamil ILIPINAR 22 4,383 12-06-2007, 00:46
Son Yorum: yalova tatar
  Hirfanlı Barajı'nda 2 metrelik balık harslan1978 14 6,389 14-05-2007, 16:29
Son Yorum: Marjan

Hızlı Menü: