Yorumları: 175
Konuları: 20
xxl üstad yazdı:Paylaşıma teşekkürler.Cahit usta'ya katılmamak mümkün değil.Bu Japon'lar gerçekten enteresan insanlar.Ayrıca taktire şayanlar.Çeşme Ildırı'da bulunan orkinos çiftliğine 5-6 kez gidip hem avlanmış hemde yapılan hasat'ı izlemiştim.(Hasat:Orkinosların havuzlardan profosyonel dalgıçlar tarafından başlarından vurularak kesim teknelerine çıkarılma işlemine denmekte)Eğer hasat sırasında vurulan orkinoslar başlarının haricinde bir yerinden vurulursa balığın fiyatı bir anda yarı yarıya düşüyor.Bu balığın lezzetinde farklılık yaratıyormuş ve bunu bilenler hemen anlıyorlarmış.Çiftliğin sahibi olan bey bunları anlattığında şaşkınlığımı gerçekten gizleyemedim.Bu kadar hassas bir damak tadı.Bu konu ile ilgili ayrıca bilgiyi daha sonra başlık açarak aktarmayı düşünüyorum.Selamlar
Üstad Ildırı'da bende bulundum. Milletvikili yazlıklarında iş alıp yaptım ve yakın zamanda da yine gitmeyi düşünüyorum. O bölgede avlandıysan tecrübelerini paylaşmak isterim. Saygılar...
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
turkiye ye acilen gelmem gerekiyordu tek bilet bulabildigim hava yollari japon havayollariydi japonyada 4 gunluk hatiram vardir orada ikamet suremde yemeklerine ve teknolegi de olan yeteneklerine sahit oldu ucaktan inerken vize islemleri yapmaya gittigimiz yere otobus seklinde araclari rayin uzerinde soforsuz olarak hareket etmesi kapilarin acilipkapanmasi her sey otomatik olarak ilk ilgimi ceken olay oldu
havaalanindan 400 metre ileride olan oteli bulmam 2 saati surmesi en kotu olay oldu ingilizce konusan birisini bulamadim
yemekleri konusunda hic bir tad bulamadim icinde pirinc olan etrafi siyah bir kagit gibi maddeyle sarilmis icine kucuk cig bir balik parcasi suji hic hosuma gitmedi bunun yaninda cok yedikleri pirinc makarnasindan yapilmis corbalari biraz fena degildi bunun yaninda yidigim cok degisik yemeklerinin hic birisi hosuma gitmedi
sigara lari desen kurumus maydonozu sarip icmeye raziyim
bizim turk yemeklerinin yuz kat daha lezzetli olduguna eminim bizim kuru fasulye bile yeter onlarin yemeklerine ,ama sicakkanli olmalarina saygili ve cok yardimseverlerine hic dicek yok ,4 gun icerisinde her gordugum insana (hoyt)demekten ensem agrimisti yazilcak cok sey varda cok uzun olcak selamlar
Yorumları: 190
Konuları: 18
japonları takdir ettim. köpekbalığı da bayram etmiştir
bilgin şaşmaz