Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesyonel balıkçılar
Ağlar sağolsun profesyonel balıkçılar bu hafta sonumu berbat ettiler. pazarda balık görmek ne kadar güzel ancak koca denizler dar geliyor. bir hafta çalış hafta sonunu sabırsızlıkla bekle gittiğim denizde olta atacak sahil bulamadım. ne yazıkkı 15 km. sahil boyunca amcamlar ağ döşemiş. be mubarekler altında koca tekneler var açıl denize sen sahilden ağ atarsan bende olta atmak için okyanusamı açılacam. öyleyse arabalarda yaya kaldırımından mı gitsin bizde evimize bir kaç balık götürelim. bizim evde balık koksun dimi ya YİNEDE RASTGELE
Bul
Bu hepimizin problemi ama bir çare bulamıyoruz maalesef.yasak filan dinleyen yok.veya birbirine saygı da yok.
Bul
Haklısın Abi hepimizin ortak derdi bu. Bu konu hakkında bir yazı yazmıştım. Herkes kendi kulvarında işini yapmalı. Gırgırlar için 10 metre(veya kulaç) derinlik verilmiş. Bizimsahilde 2 kulaç attın mı hemen 10 metreye geliyorsun. Bazı yerlerde de 200 metre açıl 10 metre derinlik olmuyor. Ne kadar saçma dimi.
Bul
metrelere ölçüler önemli degilki hiçbişeye uyan yokki yaptırı varmı duyan varmı yani kontrol edip uymayanlara ceza yazan varmı pek sanmıyorum
Bul
LeVrEkCi yazdı:metrelere ölçüler önemli degilki hiçbişeye uyan yokki yaptırı varmı duyan varmı yani kontrol edip uymayanlara ceza yazan varmı pek sanmıyorum

Demek istediğim şuydu balık baştan kokuyor.
Bul
ya normalde bunlarda 3,5 mil sınırı var ama oda marmarada ada arkasından sayılıyomus ama takan yok adam geliyo 30 metre önüne koyverıyo ağı sahıl guvenlıkte ılgılenmıyo mus bunlara tarım ve koy işleri bakıyomus onlarda sallıyo bende aşırı derecede karşıyım bu olaya zaten gene sınırlendım ya...
Bul
2 hafta önce bizim sahilde nereden balık yaptığını bildiğim için oraya gitmiştim. Gırgırda tam o noktada radarla bulmuş tabi atmış ağı. Kurşunu sallasam gırgırın botundaki adamı rahat vururdum onun için toplanıp başka yere gitmek zorunda kalmıştım. Balık varsa bize fırsat olmuyor burada. Tek tük varsa ona ağ atmıyorlar da ,o zaman rahat ediyoruz.
Bul
birçok kere yazdıgıma geliyor konu hüseyin balık varsa o sonarlar o radar teknoloji makineleri o balıgı bulur alır sen ben tutamayız.
balık yoksa görür olmadıgını ag atmazlar balık olmadıgı için sen ben yine balık tutamayız.
ben neden balık tuttum bu sene mera balıgı ve oraya tekne giremez batar kalır peki neden eskisi gibi çapariyle aynı yerde balık tutamıyorum çünkü radarda 1 kasa balık görse alıyor tekneler buna gözlerşmle şahit oldum bundan 4-5 sene evvel kumburgazda sabahtan akşama kadar balık aradım akşam üstü gırgır geldi buldu kocaa denizde toplasan 40-50 kg çinekop u aldı giti bakakaldım.
sözün özü bize gelecegimizi hatta kıyı balıkçılıgımızı bile bitiren teknolojidir teknoloji olmasa eskisi reisler gibi balıgın gölgesinden balıgı tutacak neredeee
Bul
LeVrEkCi yazdı:teknoloji olmasa eskisi reisler gibi balıgın gölgesinden balıgı tutacak neredeee

Abi bu nesilden nesile aktararak öğretilir. Şimdi mesela bizim burada bir reis varmış zamanında yani o dediğin zamanlar.
Şimdi de aynı adı taşıyan onun torunu var ama araya radar girmiş. Yani o bilgiler unutulmuş. Şimdi o torun ve ondan sonra gelecek nesil tamamen radara bağımlı olacak. Çünkü o kokulara parıltılara martılara v.b bakarak tecrübe etmemiş. Hep radar bakmış.
Bul
arkadaşım yazdıklarına katılıyorum bende de sorun var takımlarını hazırlayıp yanasip diye atıyorsun keyifli keyifli 15 20 dakika sonra bakmışsın yanına bir tekne demirlemiş hortumunu denize atıyor ve midye avına başlıyor ve tabiki bizim avımız o anda bitiyor nekadar söylesek te fayda etmiyor sahil güvenliği arıyoruz ne gelen nede giden var...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Japon balıkçılar ve felsefeleri MaVrUşGiL 9 1,999 14-04-2010, 19:24
Son Yorum: ALTAYLI
  nerde bu balıkçılar yalova tatar 20 3,481 09-03-2008, 18:41
Son Yorum: araphüso26
  Amatör balıkçılar 5 saatte 30 balık yakaladı MaVrUşGiL 14 3,175 30-12-2007, 16:30
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Amatör Balıkçılar Kimler! :) Boğaziçi 21 4,184 21-06-2007, 16:37
Son Yorum: kılçık
  JAPON BALIKÇILAR dearyildirim 12 3,359 16-01-2007, 21:25
Son Yorum: beyazzenci
  Bodrumlu balıkçılar uçan balık yakaladı pardallian 6 2,499 12-12-2006, 22:22
Son Yorum: turna

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi