Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiber / Polyester Teknemi alacaksınız......
[ATTACH=CONFIG]47954[/ATTACH]

[COLOR="#000080"]Fiber / Polyester teknelerde 2. el tavsiye etmem...
1 yıl daha bekle paranı biriktir, yenisini alıver diyorum.Çok rahat edersin..

Bence Teknenin özellikleri şöyle olmalı:

Uzunluk ( boy ) : 4.5/ 4.7 metre
Eni: 1.6 / 1.7 metre
Motor gücü: 15/20 Hp
Kapasite: 400/450kg...
Omurgası: Mümkün olduğunca alt kısmında omurgası mutlaka bulunsun...
Altı Karpuz gibi düz olanlar var ( anında devrilir )
Ve kürekli tercih edilmelidir.
Kaynak:Nuri Deniz
Alım Yeri: Mutlaka fabrika olsun...sağda solda üretim yapanlardan almayınız...( Size fatura da gerekecektir... Belge almanız gerekecektir...vs)
Not:Bu uzunluktaki teknenizde daha fazla hız yapayım diyerek güçlü 25 Hp motor alırsanız.hata edersiniz.Bu tekneyi devirirsiniz ve alabora olursunuz...[/COLOR]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İstanbul - 0RH pozitif -1949
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Bul
Nuri abi bilgiler için teşekkürler
Bul
Abi birde alt omurgası kesik olanlar var içten takma motorlar için bunları tasfiye edermisin ileride içten takma motor koyabilirim
Bul
bucalıfikret yazdı:Abi birde alt omurgası kesik olanlar var içten takma motorlar için bunları tasfiye edermisin ileride içten takma motor koyabilirim

................................................................................
Bazı uyanıklar, Polyester teknelerin omurgalarını, ( İçten takmalı hale getirebilmek için ) kıç taraftan teknenin ortasına kadar kesiyorlar.
Çünkü pervane için şaftın çıkma yeri olması şarttır.....Asla bunları almayınız...
İlle de İçten takma alacaksanız, mutlaka fabrikasından siparişinize göre alım yapınız...
Her teknenin bir yüzme ve devrilmemesi için dinamik hesapları vardır..
Pervane kanat sayısı, şekli çok önemlidir....
.
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Bul
Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
LeVrEkCi yazdı:Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.

nihat fabrikasyonlu içten takma fiber tekneler var bizm izmir'de bu tip içten takmalı tekne yapan firmalar var.
Bul
nurideniz34 yazdı:................................................................................
Bazı uyanıklar, Polyester teknelerin omurgalarını, ( İçten takmalı hale getirebilmek için ) kıç taraftan teknenin ortasına kadar kesiyorlar.
Çünkü pervane için şaftın çıkma yeri olması şarttır.....Asla bunları almayınız...
İlle de İçten takma alacaksanız, mutlaka fabrikasından siparişinize göre alım yapınız...
Her teknenin bir yüzme ve devrilmemesi için dinamik hesapları vardır..
Pervane kanat sayısı, şekli çok önemlidir....
.

[quote=LeVrEkCi]Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.[/QUOTE

yorumlarınız için teşekkür ederim.içten takmalı almayı düşünüyorum safter firmasıyla görüşmek lazım böyle bir tekne yapıyorlarmı .
Bul
bucalıfikret yazdı:[quote=LeVrEkCi]Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.[/QUOTE

yorumlarınız için teşekkür ederim.içten takmalı almayı düşünüyorum safter firmasıyla görüşmek lazım böyle bir tekne yapıyorlarmı .

...............................................................

İnşallah alırsın kardeşim....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Teknemi kurtarıp çıkardım ALTAYLI 40 6,940 02-11-2009, 23:03
Son Yorum: ALTAYLI

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi