[COLOR="#000080"]Fiber / Polyester teknelerde 2. el tavsiye etmem...
1 yıl daha bekle paranı biriktir, yenisini alıver diyorum.Çok rahat edersin..
Bence Teknenin özellikleri şöyle olmalı:
Uzunluk ( boy ) : 4.5/ 4.7 metre
Eni: 1.6 / 1.7 metre
Motor gücü: 15/20 Hp
Kapasite: 400/450kg...
Omurgası: Mümkün olduğunca alt kısmında omurgası mutlaka bulunsun...
Altı Karpuz gibi düz olanlar var ( anında devrilir )
Ve kürekli tercih edilmelidir.
Kaynak:Nuri Deniz
Alım Yeri: Mutlaka fabrika olsun...sağda solda üretim yapanlardan almayınız...( Size fatura da gerekecektir... Belge almanız gerekecektir...vs)
Not:Bu uzunluktaki teknenizde daha fazla hız yapayım diyerek güçlü 25 Hp motor alırsanız.hata edersiniz.Bu tekneyi devirirsiniz ve alabora olursunuz...[/COLOR]
İstanbul - 0RH pozitif -1949
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
bucalıfikret yazdı:Abi birde alt omurgası kesik olanlar var içten takma motorlar için bunları tasfiye edermisin ileride içten takma motor koyabilirim
................................................................................ Bazı uyanıklar, Polyester teknelerin omurgalarını, ( İçten takmalı hale getirebilmek için ) kıç taraftan teknenin ortasına kadar kesiyorlar.
Çünkü pervane için şaftın çıkma yeri olması şarttır.....Asla bunları almayınız...
İlle de İçten takma alacaksanız, mutlaka fabrikasından siparişinize göre alım yapınız...
Her teknenin bir yüzme ve devrilmemesi için dinamik hesapları vardır..
Pervane kanat sayısı, şekli çok önemlidir.....
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.
LeVrEkCi yazdı:Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.
nihat fabrikasyonlu içten takma fiber tekneler var bizm izmir'de bu tip içten takmalı tekne yapan firmalar var.
nurideniz34 yazdı:................................................................................ Bazı uyanıklar, Polyester teknelerin omurgalarını, ( İçten takmalı hale getirebilmek için ) kıç taraftan teknenin ortasına kadar kesiyorlar.
Çünkü pervane için şaftın çıkma yeri olması şarttır.....Asla bunları almayınız...
İlle de İçten takma alacaksanız, mutlaka fabrikasından siparişinize göre alım yapınız...
Her teknenin bir yüzme ve devrilmemesi için dinamik hesapları vardır..
Pervane kanat sayısı, şekli çok önemlidir.....
[quote=LeVrEkCi]Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.[/QUOTE
yorumlarınız için teşekkür ederim.içten takmalı almayı düşünüyorum safter firmasıyla görüşmek lazım böyle bir tekne yapıyorlarmı .
bucalıfikret yazdı:[quote=LeVrEkCi]Fiket abi fiber teknelerde alt tarafı düz olunca çok dengesiz olur,resimdeki gibi katamaran kesim dediğimiz kesimler dengelidirler.450 teknemde 9.8 motorla tek kişi gayet iyi gidiyorum,2 kişi oluncada sıkıntı yok.3 kişi olunca tabiki hız düşüyor.6 hp lik motorunu kullanmaya devam edeceksen 4 metre idealdir.ileride içten takma düşünüyorsan acele etme ileride direk içten takma fabrikasyon tekne alırsın.[/QUOTE
yorumlarınız için teşekkür ederim.içten takmalı almayı düşünüyorum safter firmasıyla görüşmek lazım böyle bir tekne yapıyorlarmı .