Yorumları: 4,661
Konuları: 111
hocam,balıklar güzelmiş.iyi bir av olmuş.
mücadele eden balığı yakalamak daha heyecan verici olur.
ellerine sağlık,afiyetler olsun.
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
Köksal yazdı:Hasan hoca sana tavsiyem 1,1/0 iğne iğneyi biraz büyüt, Misina 0.35-0.40 yeter.Yem olarak tavuk budu kalçalı but al iğneye takacak şekilde uzun uzun kes bir günde güneşte dursun koksun yeter.Diğer yemlerden biride gümüş balığıdır.Gümüş balığını ortadan iki ye bıçakla kes iğneye takabilirsin kuyruk kısmı iyi iş görür.Suyun akıntının sert olduğu taşlık olan çağlayan veya halk dilinde cağlak dediğimiz bölgeleri seç suyun başlagıcına geç oltayı dip olarak hazırla kurşun gezer olsun ayak dediğimiz iğne bir adet yemle kapat oltayı aşağı doğru akıntının azaldığı yere doğru at bak bakalım bunların daha büyüğü ve mücadeleci olanları düşer.İğne büyüdükçe yemde büyük takarsın balıkta iri yakalama şansın artar.Hava karardığında bile irileri düşer.Yakaladığının 2 tanesinin büyüklüğünde yakalayabilirsin yeterki sabırla bekle yeter.Yalnız olta çok takılır ve koparırsın bunuda bilmeni isterim.
Köksal,nerdesin ya,hiç sesin soluğun çıkmıyor.
Yorumları: 21
Konuları: 2
Köksal yazdı:Hasan hoca sana tavsiyem 1,1/0 iğne iğneyi biraz büyüt, Misina 0.35-0.40 yeter.Yem olarak tavuk budu kalçalı but al iğneye takacak şekilde uzun uzun kes bir günde güneşte dursun koksun yeter.Diğer yemlerden biride gümüş balığıdır.Gümüş balığını ortadan iki ye bıçakla kes iğneye takabilirsin kuyruk kısmı iyi iş görür.Suyun akıntının sert olduğu taşlık olan çağlayan veya halk dilinde cağlak dediğimiz bölgeleri seç suyun başlagıcına geç oltayı dip olarak hazırla kurşun gezer olsun ayak dediğimiz iğne bir adet yemle kapat oltayı aşağı doğru akıntının azaldığı yere doğru at bak bakalım bunların daha büyüğü ve mücadeleci olanları düşer.İğne büyüdükçe yemde büyük takarsın balıkta iri yakalama şansın artar.Hava karardığında bile irileri düşer.Yakaladığının 2 tanesinin büyüklüğünde yakalayabilirsin yeterki sabırla bekle yeter.Yalnız olta çok takılır ve koparırsın bunuda bilmeni isterim.
Eyvallah üstad,çok değerli bilgiler vermişsiniz.Bıyıklı beklerken yemlerimi gümüş balığı gibi küçük balıklar tırtıklardı, tutunca geri atardım.Meğer birkaçını alıkoymak lazımmış
Çağlak yer var ama dibi taşlık dibe çok takılır diye
çağlağın alt kısmında kenarda durgunlaşan yerleri kullanıyorum.
Tavuk ciğerini çok seviyor,solucan kulandım küçükleri geliyor.
İğneyi büyüteyim haklısınız
Yorumları: 21
Konuları: 2
Tüm yorum yazan dostlara sevgi saygılarımı sunuyorum..
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
tahsinmersin yazdı:Köksal,nerdesin ya,hiç sesin soluğun çıkmıyor.
Teşekkürler abi sağolasın iyi güzel raporlarım olursa gireyim siteye diye düşündüm.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Yorumları: 274
Konuları: 11
Biz Benekleri deriz bu balığa Nevşehir Kızılırmakta ve Kırşehir Kesik köprüde çok avladım.Yemlere gelince avlağa göre değişiyordu bizim Biz yemlere yapardık 1 hafta sonra gider avlanırdık Tabi ki avlayacağımız balığa göre yem Kullanırdık.Aynalı sazan için Vaaz geçilmezlerim Solucan Mısır , Üzüm . Kılçığından dolayı çok kişi sevmez bu balığı ama çok dik kafalı mücalecidir.Ayrıca saydığım yemlere bulunduğunuz bölge de var ise her balık atlar en çok kadifeyi severdim ben.Çok nadir olsa da Tatlı su Levreği de gelir solcana.Küçük balıklar hedef değil ben büyüğe oynayacağım derseniz Tek kullanacağınız yem Temin edebilirseniz Kara Sülüktür Yayının ve Dev Sazanların vaaz geçilmezleridir bir Keresin de Rekorum olarak da 6 bucuk kilo Cilli yani sizin değişiniz le Bıyıklı yakalamıştım.

Ya ben özlemişim Tatlı suyu galiba

Daha bu gün Arkadaşlara sordum bura da nere de Avlana bilirim diye
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
maşallah balıkların boyları şahane,tavuk ciğeri iyi iş yapmış,bekir balığı için silifkede tavuk ciğeri kullanmıştık.şansımıza hep yılan balığı denk geldi.küspe ekmek karışımı ile bekir balığı avlamıştık.avınız daim olsun hocam rastgele.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>