Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu nasıl bir hainliktir.
yuh olsun, el insaf.Snifsinf
Bul
LeVrEkCi yazdı:ne yazık kimse birşey yapmıyor adaşım.dün bende çekim yapıp face de paylaştım.kalenderde 30 tekne kıyıdan 20 metre açığa ağ bırakıyor.sail güvenlik aralarında geziyor geçip gidiyor.sahil güvenliği arayanlara orası 25 metre derinlikte diyorlar.işi yapanda izin verende hainlik yapıyor.Baby

Bir de deniz haritasından bakmak lazım, gerçekten oralar 25 mt. midir.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
YUHHHH olsun ya şu boğazlarda av yasağı gelsin artık insanın yüreği sızlıyor.
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
Hainliktir bu hainlik
Bul
Geçenhafta kızılırmağa gitmiştim.sizlerlede paylaşmıştım.
Sulama amaçlı tapılan Küçük bir baraj için ırmağın yatağı değiştirilmiş,barajın suyu yükseldiğinde eski yatağa dipten su sızıntısı olmakta.bu eski yatağın ucu ırmağa açılmakta.yumurta zamanı suyun sıcaklığı ırmağa nazaran daha sıcak olduğu için balıklar buraya girip yumurta bırakmakta.yani burada sürekli balık bulunmakta.çevresi sazlık olduğu içinde su seviyesi yüksek olduğundan(en az 4-5 metre) korunabilmekte.Buraya kadar çok güzel.
Ama gelelim su seviyesi düştüğünde sazlıklar suyun dışında kaldığı için balık mecburiyetten yatağın en derin yerlerine çekilmekte.(en derin yer 1.5-2 metre)çok kolay, ağ ile temizlik yapıyorlar.Önce derin yerler taşlanarak balığın daha sığ yerlere çıkmasını ve buralardan el ile bile yakalanmasını sağlıyorlar.işte geçen haftaki gözlemlerim:4 ve 3 kişilik 2 ekip ağlarla suyun içinde tulum çizmeleri çekmişler,suyun içindeki sazlık bölgeleri ağlarla çevirmişler 40-50 cm lik kelebekleri(yayın yavrularını) ve bir karışlık sazanları çuvallar dolusu yakalıyorlardı."arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz" dediğimde "zaten su az balık burada ölecek kuşlara ve tilkilere yem olacak " cevabını aldım.sesimi kesip balıkların katledilmesine seyirci kaldım.
Akarsularımızda bulunan böyle alanlar balık rezervinin tükenmemesi için doğal bir barınak aslında.buralarda üreyip su seviyesi yükseldiğinde ana suya dönüş yapacak olan bu balıklar buralarda tüketilirse birkaç yıl sonra akarsularımızda da balık bulamayacağımız kesin.
Çok fazla konuşarak sizleri meşgul ettiğim için özür dilerim.Su ürünleri Allaha emanet.hiç bir yetkili "tamam arkadaş doğru söylüyosun biz ilgileniriz" demiyor.

Avlarınız bereketli ola.Rastgele.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu nasıl kayıkçı ? *@&$^##@!!*>Z<+' mrs303 7 2,343 02-07-2007, 18:25
Son Yorum: LeVrEkCi
  Turna Avı Nasıl Olmalı? yörükefe 17 4,393 03-04-2007, 00:50
Son Yorum: BalıkcıSerdar
  Kestane karası nasıl geçecek AFALA 6 4,005 24-09-2006, 23:17
Son Yorum: AFALA

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi