Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acil ! 9.9 Mariner motordan nasıl akü şarj edilir
SpinAvcısı yazdı:net bir çözüme ulaşınca size bilgi vericem ateşleme sisteminden alınmicağı için motorda çalışmasında veya yurumesınde yada ömründe hiçbir sıkıntı olmıcaktır.

Benim 9.9 4t Mercury (2005 model) nin kapağında iki adet delik bulunur,üstündede bir lamba işareti.Yıllarca iki kabloyla içerde bir yerlere bağlantı kurulunca,elektrik alabileceğimi sandım durdum.İki yıl önce ,lüfer zokacılığı yaptığımız teknedeki hondanın (20 hp marşlı) marş motoru yanınca,akü de sakatlandı.Bu 9.9 la çıkalım dedik,ara ara nereye bağlanır bulamayınca,mercury merkez teknik bölümü aradım,şunun ara kablolarını yollayıverin dedimSmile
Meğer 400 ero luk bir parça imiş,o benim kablo sandığımSmile
o parça extra olarak takılıyormuş,standart motorda olmazmış.
Senin mariner zaten mercury, durumu farklı olmasa gerek, bu parça alternatör(şarj dinamosu) falan değil anladığım kadarıyla,çünkü onun milden güç alması lazım ki oda imalat aşamasında halolması gerekli.Ya bu motorun içinde elektrik üreten bir alternatör zaten var ve bunu dönüştürüp kullanılır hale getiren bir aparat bu,ya da her ne tip bi aletse 400 ero yu duyunca gündemimden atmıştımSmile
Sen bu konuyu çözersen ucuz yollu,bende düşünebilirim yaptırmayı.Sonucu paylaşmanı bekliyorumSmilekolay gelsinSmile
Bul
night fisher yazdı:Benim 9.9 4t Mercury (2005 model) nin kapağında iki adet delik bulunur,üstündede bir lamba işareti.Yıllarca iki kabloyla içerde bir yerlere bağlantı kurulunca,elektrik alabileceğimi sandım durdum.İki yıl önce ,lüfer zokacılığı yaptığımız teknedeki hondanın (20 hp marşlı) marş motoru yanınca,akü de sakatlandı.Bu 9.9 la çıkalım dedik,ara ara nereye bağlanır bulamayınca,mercury merkez teknik bölümü aradım,şunun ara kablolarını yollayıverin dedimSmile
Meğer 400 ero luk bir parça imiş,o benim kablo sandığımSmile
o parça extra olarak takılıyormuş,standart motorda olmazmış.
Senin mariner zaten mercury, durumu farklı olmasa gerek, bu parça alternatör(şarj dinamosu) falan değil anladığım kadarıyla,çünkü onun milden güç alması lazım ki oda imalat aşamasında halolması gerekli.Ya bu motorun içinde elektrik üreten bir alternatör zaten var ve bunu dönüştürüp kullanılır hale getiren bir aparat bu,ya da her ne tip bi aletse 400 ero yu duyunca gündemimden atmıştımSmile
Sen bu konuyu çözersen ucuz yollu,bende düşünebilirim yaptırmayı.Sonucu paylaşmanı bekliyorumSmilekolay gelsinSmile

Teşşekkürler Fatih,mercury motorum var bende senin gibi düşünüyordum.
Bornova - izmir
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi