Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acil ! 9.9 Mariner motordan nasıl akü şarj edilir
Öncelikle merhaba rota 4.20 tekne aldım ve 9.9 mariner motor aldım elektirik tesisatını hazırlıcam fakat kafamdaki soru işareti motorla aküyü nasıl şarj edicem.bir abi alternatör yoksa konjektör almamı söyledi fakat nereye bağlanır kim ve nasıl yapar yapan bır abiden bilgi almak isterim çalıştıkça şarj etsin istiyorum.acil yardım çünkü herşey ortada işim yarım kaldı

AffetMahcupHi

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul
benim bildiğim motor tamircileri motorun üzerine bir aparat takıyorlar.bu şekilde kullanabiliyorsunuz.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
koray her motorada takılmıyor sanırım bu aparatlar.
Bul
aytekin abi bu makinadan elektrik alabılen var 24mu ne uretıyormus sanırım 12ye dusurmek için konvektör kullanılıyormus.ama nereye ve nasıl olucak bilmiyorum daha önceden byle bırsey yapmıs bir abiden yardım istiyorum yardımcı olucağına inanıyorum cunku yapan var.bir usta buldum yapıldığını soyledı ama okadar yogunum ki onlarla ugrasıcak varktım yok dedı konvektor falan dedı kışa getir makinayı yaparım dedi salladı anlıcağın.
Bul
aynen dediğin gibi,adını bilmiyorum o aparat biyerde satılıyor.kendimiz montaj yapabiliyormuyuz bilmiyorum,ama bence en iyisi bir ustaya yaptır,ters bir bağlantıda sıkıntı olur bence.benim arkadar 9.9 mercury aldı 4 zamanlı ona takılmıyormuş yanlız.bir araştırmak lazım mariner uyumlu mu acaba.
Bul
AYTEKİN e katılıyorum ters bir bağlantı durumunda ciddi zarar verebilirsin sanırım motoru sıfır aldın bu işlemi kendin yaptığın zaman garantiden çıkma olasılığı da var sanırım...
Bul
hersey için tşk ederimikinizede anlıyorum hepsinin farkındayım nasıl oldugunu merak ettim elektrik akımı nasıl oluyor kaç volt elektrik uretiyor tarzında aslında bilgi ve fikirlerinizi istedim garantiren çıkması veya yanlıs bağlantı durumunda tabıkıde garantiden çıkacağını biliyorum.yapan abiler varsa bilgi almak istiyorum mesela artı ve eksileri gibi sistemin nasıl calıstıgı ile bir bilgi.2 hplik motorlarda bile aparat yardımıyla akü şarj edilebiliyor.bunu yapanı görmuştum.ve motor dersinde mumkun olucağını soylemıstı hocam.
Bul
bunu bende merak ediyorum,konuyu takip ediyorum benim motor tohatsu 9.8.konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardım lütfen.teşekkürler.
Bul
bu tip motorlarda olmuyor sanıyorum. bendede tohatsu 9.8 var şarj çıkışı yani alternatör çıkışı yok mesela. bu sebeple olmuyor ha illegal yöntemlerle tabiki hersey mümkün ancak ben şahsen yapmam. motorun buna fabrika çıkışından elverişli olması gerek diye biliyorum..

bu arada mariner 9.9 larda alternatör çıkışı var diyor nette.. kitapçıktada belirtir zaten nasıl nerden bağlanacağını..
Bul
net bir çözüme ulaşınca size bilgi vericem ateşleme sisteminden alınmicağı için motorda çalışmasında veya yurumesınde yada ömründe hiçbir sıkıntı olmıcaktır.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi