Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kefal...
iyi balıktır kefal yahu,her zaman kokulusu olmazki.
Bul
sarozda eriklide 2 adet yarım koldan biraz daha büyük kefal vurduk zıpkınla,zeytinyağıyla yağlayıp tuzladım ve ızgarasını yaptım.vallahi levrek gibi güzel tadı vardı.mükemmel lezzetteydi.
ona bakarsanız gebzede yakaladığımız ve vurduğumuz kefaller mazota kokuyor.bu yüzden izmit körfezi kefallerini ağzıma sürmüyorum.
Bul
Burgazada arkasında (Kalpazankaya mevkii) avladığımız kefallerin tavası nefis oluyor,çok lezzetli ve özellikle temizlerken duyulan yukarıda bahsedilen iğrenç kokusu yok..
Benim kanaatime göre insanoğlunun kirletmediği bakir ortamlardan avlanan balık yenir.Ama sanayi atıklarının,kanalizasyonların kirlettiği veya insanın yoğun olarak yaşadığı sahillerden avlanan kefale kuşkuyla bakarım;yemem..
Bul
Lakerda yazdı:Burgazada arkasında (Kalpazankaya mevkii) avladığımız kefallerin tavası nefis oluyor,çok lezzetli ve özellikle temizlerken duyulan yukarıda bahsedilen iğrenç kokusu yok..
Benim kanaatime göre insanoğlunun kirletmediği bakir ortamlardan avlanan balık yenir.Ama sanayi atıklarının,kanalizasyonların kirlettiği veya insanın yoğun olarak yaşadığı sahillerden avlanan kefale kuşkuyla bakarım;yemem..

Bu bahsettiğin yerden sadece kefal değil hiç bir balık yenmez herhalde
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...
oguzcanagca yazdı:Bu bahsettiğin yerden sadece kefal değil hiç bir balık yenmez herhalde
Aynen öyle resmen ağır metal taşıyorlar. Kefal bu ortamlarda rahatça yaşayan bir cins olduğu için kirlenmiş denizlerdeki tercih edilmez ve ceyran diye adlandırılır açık ve net şekilde mazot kokar. Ama temiz denizlerdeki kefaller hele topan kefal varya muhteşemdir.
Levreğin Fare muhabbeti yıllardır kafadan atılır tutulur. RolleyesAtıp tutan varsa beri gelsin de görelim.76 Güzelim avcı balığımıza bk atılıyorSmile
Bul
Öyle de Galata,Unkapanı köprülerinden,Haliç kıyılarından,Körfez kıyılarından avlanan kefal ve dip balıklarını avlayanları görmekteyiz.İzmir körfezi için de arkadaşlar aynı tesbitleri yapmakta maalesef..
Bul
Lakerda yazdı:Öyle de Galata,Unkapanı köprülerinden,Haliç kıyılarından,Körfez kıyılarından avlanan kefal ve dip balıklarını avlayanları görmekteyiz.İzmir körfezi için de arkadaşlar aynı tesbitleri yapmakta maalesef..

Kaptan maalesef çok uzun yıllardır körfezimizin kefali yenmesi sakıncalı. Biz çocukken çarpma oltalara küspe sıkarak avladığımız kefallerle şölen yapardık. Şimdi sözü bile edilemez
Bul
ALTAYLI yazdı:Kaptan maalesef çok uzun yıllardır [SIZE="5"]körfezimizin[/SIZE] [SIZE="5"]kefali[/SIZE] yenmesi sakıncalı. Biz çocukken çarpma oltalara küspe sıkarak avladığımız kefallerle şölen yapardık. Şimdi sözü bile edilemez
Yanılarak aldığım kefallerin kokusuHadiordannerde Karaburun kefaliGulumse
Bornova - izmir
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi