Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık derisinin işlenmesi...
aygroup yazdı:Mehmet Bey...

Bunu da ,sayenizde ilk duydum..Mutlaka bizzat bakacağım dediğinize..Bu gün mesajı görmüş olsaydım bakardım hazır İstanbul'a inmişken..Kısmet bir dahaki sefere..

Müzisyenmiyiz acaba..??Forumumuzun bir orkestrasını bile kurmuştuk..Kanuncumuz da yoktu..Hey gidi günler...

İlginize teşekkürler..

Hasbelkader birazcık ud çalmaya çalışıyorum.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
araphüso26 yazdı:haklısın yazdıklarının hepsi doğru tıpta patoloji a.b.dallarında kulalanılan bir çözelti yalnız bu çözeltinin toz olanıda var ördekleri doldururken kullanılıyor çoğu kişide bor kullanır siz ne kullanıyorsunuz ahmet abiGulumse

Sevgili Hüseyin..

Bor dediğin de (asıl kastettiğin borax veya asit borik herhalde) dahil olmak üzere bu işte kullanılan tüm malzemeler, derinin suyunu çabuk salmasını sağlayan ve çabuk kurutulursa başarı sağlar gibi görülen tuzlardır.
Ama bu sistemin başarılı olması için ,derinin çok yağsız-materyalin saklanacağı ortamın nemsiz-daimi hava sirkülasyonu olan yer olması gerekmektedir.
Aksi halde başarı sağlanmış gibi görünse de kısa bir süre sonra tüy dökülmeleri ve bozulmalar olmaktadır.
Aslında bakterilerin bir süre sonra üremesine izin veren bu maddeler ile yapılan işlerde başarılı olma ihtimali çok azdır.

Benim kullandığım malzeme serbestçe bulunamayacak ve ancak özel izinle alınabilecek , bilenlerin dışında başkalarının kullanması kanunen yasak olan bir maddedir.Bu işte kullanılmak için üretilmemiştir.Benzer başka maddeleri kullandırmaya özendirmemek için isim zikretmeyi uygun görmüyorum..Zaten konuya meraklı olanlar işin içine girip araştırınca sonuca ulaşacaklardır.

Ayrıca bu işte esas bilinmesi gereken ve çok daha önemli olan konu materyalin elde edilmesidir.Her hayvanı zedelemeden ele geçirmek ,onu işlem yapana kadar kirlenmeden muhafaza etmek ,her hayvana ait özel anatomi bilgisine sahip olarak onu yüzmek ,bir heykeltraş gibi yapay gövde yapmak ,dışarıdan belli olmayacak dikişler ile deriyi birleştirmek ,hiç bir tüy farklı yöne dönmeden deriyi yapıştırmak çok zor ve uzunca bir süre emek verilerek öğrenilecek konulardır.

Kullanılan ilaç bunların yanında ufak bir detay olarak kalmaktadır.

Konu aktüel bir konu olmadığı için bu kadar açıklama yeterli olacak sanırım..

Sevgilerimle..
Bul
paylaşım için teşekkürler...
Bul
Ahmet abi eline emeğine sağlık bilgiler için teşekkürler...

Emrah77
YALOVA

Zor bize kolay gelir...İmkansızsa biraz zaman alır...
Bul
Ahmet bey merhabalar. Ben vurmali enstrümanlar yapimcisiyim ve yayin baligi derisine ihtiyacim var nasil bulabilirim? Yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler.
Bul
aliemreforte yazdı:Ahmet bey merhabalar. Ben vurmali enstrümanlar yapimcisiyim ve yayin baligi derisine ihtiyacim var nasil bulabilirim? Yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler.

ali bey konu 2009 yılının konusudur,sitede yeni konu açarak istekte bulunursanız yardımcı olacaklar varsa bilgi verirler.kolay gelsin.
Bul
Tesekkur ederim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balık Resimlerim Boğaziçi 28 4,703 04-03-2008, 11:23
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi