Yorumları: 364
Konuları: 11
merhaba
arkadaşımda 10 beygirden az motorlu ve hiçbir belgesi bulunmayan 4,5 metrelik fiber bir tekne var, (belgelerini 30 hazirandan sonra alacağız af gelmişsanırım) bu tekne ile balığa çıkmak için neler yapmalıyız , hatta sadece küreklerle balığa çıksak sorun olurmu ?
Yalova deniz polisi bu şekilde belgesiz olarak ava çıkamayacağımızı söyledi(motor gücü falan sormadı). Sanırım sadece küreklerle çıksak sadece bayrak takılması gerekiyormuş (ruhsata gerek yokmuş) ne dersiniz ??
Not: Sirkülerden ya ben birşey anlamadım yada doğru sirküyü bulamadım...
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
uzman42 yazdı:merhaba
arkadaşımda 10 beygirden az motorlu ve hiçbir belgesi bulunmayan 4,5 metrelik fiber bir tekne var, (belgelerini 30 hazirandan sonra alacağız af gelmişsanırım) bu tekne ile balığa çıkmak için neler yapmalıyız , hatta sadece küreklerle balığa çıksak sorun olurmu ?
Yalova deniz polisi bu şekilde belgesiz olarak ava çıkamayacağımızı söyledi(motor gücü falan sormadı). Sanırım sadece küreklerle çıksak sadece bayrak takılması gerekiyormuş (ruhsata gerek yokmuş) ne dersiniz ??
Not: Sirkülerden ya ben birşey anlamadım yada doğru sirküyü bulamadım... İsmail hocam,tekne boyu 2.5 metreyi geçince tekne sahiplik belgesi olmadan balığa cıkmayın.Ayrıca teknede bulundurulması gerekli teçizatın tam olması gerekiyor.Rastgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 913
Konuları: 30
22-06-2009, 20:48
(Son Düzenleme: 22-06-2009, 21:02, Düzenleyen: meteor.)
-- ÖTB hangi tekneler için düzenlenir?
-- ÖTB, gerçek kişilere, su sporlarında faaliyeti olan kulüplere veya vakıflara ait boyları 2,5 ilâ 24 metre arasında olan, ticari amaçla yararlanılmayan, spor ve gezi amacıyla kullanılan “özel tekne”ler için düzenlenir.
-- Her özel tekne için ÖTB düzenlenmesi gerekir mi?
-- Yumuşak tabanlı, söndürülüp katlanabilir, boyu 4 metreye kadar olan şişme botlar, kanolar/kayaklar, su sporlarında faaliyeti olan spor kulübü derneklere ve bunların üst kuruluşlarına ait veya tahsis edilmiş olmak şartıyla, ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneler, su sporlarında faaliyeti olan spor kulübü derneklere ve bunların üst kuruluşlarına ait veya tahsis edilmiş olmak şartıyla, münhasıran antrenman ve yarışlarda, hakem, antrenör, monitör vb yetkililerin veya görevlilerin kullandığı yardımcı tekneler (motorlu/motorsuz şişme bot veya sandal tipinde).
kaynak : http://www.adf.org.tr
Yorumları: 913
Konuları: 30
22-06-2009, 20:49
(Son Düzenleme: 22-06-2009, 21:01, Düzenleyen: meteor.)
Belgesiz Tekne Sahiplerini Sevindirecek Bir Düzenleme
Sahip oldukları deniz taşıtlarını, ellerinde taşıtın sahipliğini kanıtlayacak herhangi bir belge (fatura) olmadığı için kaydettiremeyenler, bu taşıtlarını T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığının, 81 İl Valiliği ile Bölge Müdürlüklerine gönderdiği
03–06–2009 tarih ve
B.02.1.DNM./0.07.10.01/010.99/18315 sayılı yazısı
uyarınca kaydettirebileceklerdir.
Belgesiz tekne sahiplerinin teknelerini kaydettirebilmeleri için;
A) Medeni Kanunu’nun 777 nci maddesi uyarınca alınmış bir Sahiplik Belgesi veya
B) Tekne sahibinin ikamet ettiği veya faaliyette bulunduğu yerin muhtarlığı, belediye başkanlığı, kaymakamlığı veya valiliğinden yahut kanunla kurulmuş olan meslek kuruluşlarından (Deniz Ticaret Odası gibi) alacakları sahiplik belgesi
yeterli olacaktır.
Belgesiz deniz taşıtlarının kaydettirilmesi için tanınan süre 5897 sayılı yasanın yürürlük tarihi olan 30.06.2009 tarihinden 31.12.2009 tarihine kadar geçecek süredir. Düzenleme, anılan yasa uyarınca Türk Uluslararası Gemi Siciline tescilli olanlar ve Milli Gemi Siciline tescili zorunlu olanlar dışında kalan ticari ve özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçlarının tamamını kapsamaktadır.
kaynak : http://www.adf.org.tr
meteor yazdı:-- ÖTB hangi tekneler için düzenlenir?
-- ÖTB, gerçek kişilere, su sporlarında faaliyeti olan kulüplere veya vakıflara ait boyları 2,5 ilâ 24 metre arasında olan, ticari amaçla yararlanılmayan, spor ve gezi amacıyla kullanılan “özel tekne”ler için düzenlenir.
-- Her özel tekne için ÖTB düzenlenmesi gerekir mi?
-- Yumuşak tabanlı, söndürülüp katlanabilir, boyu 4 metreye kadar olan şişme botlar, kanolar/kayaklar, su sporlarında faaliyeti olan spor kulübü derneklere ve bunların üst kuruluşlarına ait veya tahsis edilmiş olmak şartıyla, ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneler, su sporlarında faaliyeti olan spor kulübü derneklere ve bunların üst kuruluşlarına ait veya tahsis edilmiş olmak şartıyla, münhasıran antrenman ve yarışlarda, hakem, antrenör, monitör vb yetkililerin veya görevlilerin kullandığı yardımcı tekneler (motorlu/motorsuz şişme bot veya sandal tipinde).
Teşekkürler adaşım
Bornova - izmir
Yorumları: 364
Konuları: 11
22-06-2009, 22:16
(Son Düzenleme: 22-06-2009, 22:20, Düzenleyen: uzman42.)
ilgi ve alakanıza teşekkür ederim ...
Desenize 30 Hazirana kadar av yok bize ...  (
Saygılarımla....

Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
bende belge almadım ne yapmam gerekir..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Belgesiz tekne sahipleri için güzel bilgi.
Bende paylaşım için teşekkürederim.
Maşallah sitemizde hiçbir soru yanıtsız kalmıyor sayenizde.Sağlıklar.
bucalıfikret yazdı:bende belge almadım ne yapmam gerekir..
Fiko yanılmıyorsam senin teknenin faturası vardı.Motor alacaksan ikisiyle yok almayacaksan teknenin faturasıyla bulunduğun yere en yakın liman başkanlığına başvuruda bulunacaksın
Bornova - izmir
|