Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
52 cm lik KOFANA
2001 Ekim ayının ortaları Yer: Dragos Sahil, kıyıdan arkadaşlarla beraber sarıkanat için oltalarımızı atmıştık, saat:22:00-23:00 suları hava açık ve hafif rüzgarlıydı, birkaç tane sarıkanat yakalamış av pek zevkli geçmiyordu, yemlerimiz genelde istavrit fleto şeklindeydi. Son atış olarak bütün bir istavriti oltaya taktım ve var gücümle fırlatım, 5-10 dk bekledikten sonra olta yerinden fırlayıp kayalıklara düştü, ne olduğunu anlamamıştım. Oltayı biraz çekince baktım uzaklarda gezeliyor, 1-2 tasmalama hareketinden sonra yavaş yavaş çekmeye başladım.Makinam pek sağlam değildi gacır-gucur sesler arasında makinam bozuldu ve daha fazla dayanamadı ( sanırım bilye dağıttı ), bu arada herkes başıma toplanmıştı ne çektiğimi bilmiyordum, Köpek balığı veya başka bişi sanıyorduk. Kamışı yere attım ve el ile çekmeye başladım, Bu arada millet ışıldaklarını denize çevirmiş balığa bakıyordu, uzun bir uğraştan sonra balığı aldım, çok heyecanlanmıştım.Arkadaşlar ölçtü tam 52 cm geliyordu, burada hiç kimse bukadar büyük bir KOFANA almamış bugüne kadar.(O rada bulunan Balıkçılar öyle söylüyor ) O heyecanla balığı kovaya koyduk kuyruk kısmı dışarda kalmıştı, ve ava devam ettik.Sonra bir ara kovadaki balığa baktım yerinde yoktu.2-3 metre ileyiye bir baktım küçük bir kedi yavrusu benim 52cm lik KOFANA nın kuyruğndan tutmuş götürmeye çalışıyor.Koşarak balığı aldım.O günü hiç unutamam.Hayatımda ilk defa bukadar büyük bir balık yaalamışım, kedi sen gel onu da almaya çalış.
ertesi gün 4 kişi O balığı afiyetle yedik.

Murat
-----------------------------------------------------------------
NOT : Bu arada Dragosta Adalara doğalgaz çalışması olduğundan 2 senedir balık kaçmıştı bu bölgeden. Ama geçen ay ( ağustos 2006 ) çalışma bitmiş ve lüferler bu bölgeye gelmişler (duyduğum kadarıyla ). Bu akşam ( 20/09/2006) gidip.Kıyıdan deneyeceğim. Umarım yarın resimleri bu sayfada görebilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------
Bul
Arkadaşim gecen sene senın ordan 30 ekimde 4500 tane lüfer aldık o ay agları yırttık yoksa 30000 adet vardı
:0507::0507::0521::0507::0507:
Bul
güzel bir hikaye .kedide olayın tuzu biberi olmuş.Fotoğrafı olsaydı.Daha da iyi olurdu
Bul
yeni avda başarılar tabi fotoğraflarınıda görmek isteriz
Bul
güzel anı olmuş siza unutamazsında hayatın boyunca balıkçılıgıda bırakamassın hayatın boyunca Smile)
Bul
ALİ yazdı:çok güzel yazmışsın bravo dosrum
fakat ben imzana takıldım.
Bence küçük denizde büyük balık olmak nedenmi büyük balık küçük balığı her zaman yer.
Onun için büyük denizde küçük balık olsan ne fayda arkanda her zaman büyük balık nefesi hissedeceksin
Sevgiler....

Herkese teşekkürler öncelikle, ilgi ve alakanızdan dolayı.

Bu herkese göre değişir dostum. Bence ise büyük denizde küçük balık olmak daha iyidir. Büyük balığı da yalkalarlar birgün küçük denizde olursan. Ama büyük denizde olsan daha özgür olur, kaçma şansın herzaman vardır. Benimde düşüncem budur. :0507:
Bul
:0507:her blıkçı,yani bu işn hastası olan herkes bu heyacanı yaşamak ister,zamanla artık küçük balıklardan uzaklaşıp büyük balığın peşine düşeriz,çünki bizi kesmez..işi öğrendikçede balıkçılık daha zevkli hale gelir..artık değişik balıkların arayışına gireriz.birde kofanayı çekip kovaya koymak her yiğidin harcı değildir..benim bir kofanam var okadar..çok teşekkürler arkadaşım.büyük denizde küçük balık olmak isterdim..fakat biranönce büyüyüp deniz alemine hizmet etmek için uğraşırdım ve av olmaktanda birazcık kurtulurdumm..mesela bir yaprakken birden kofana olmayı dilerdim..:0507:kal sağlıcakla..rastgele..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kocaman kofana robinson987 7 1,966 11-09-2007, 14:25
Son Yorum: AFALA

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi