Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iskorpit hakkında ufak bir bilgi
İskorpit (Scorpaena porcus, Scorpaenidae familyasından bir balık türü.
Yaşamı aynı aileden olan Lipsos'un aynıdır. Farkları İskorpit'in Lipsos'a göre daha küçük olması (ortalama 20 - 30 cm.) ve renginin koyuluğudur. Eti oldukça lezzetlidir ancak dikenleri çok zehirli olduğundan yakalandığında dikkat edilmelidir.

Pişirme biçimi: Çorba, yahni, buğlama , pilaki, fleto tava
Dönem: yaz ayları, özellikle de ağustos.

Dikenleri vücuda değdiğinde, deride kızarıklık ve şişlik meydana getiren bir balık türüdür. Zehir etkisini bir kaç gün sürdürmektedir.

Tedavi için amonyak kullanılabilir.

Ayrıca halk arasında bu balığa "çarpan" denmektedir.

Kıyıdan yem ile tutulabilen, izmarit avcılarının bol bol karşılaştığı bir balık türüdür.

Genelde kumluk yerlerde tutulur.Daha önce söylendiği gibi tehlikelidir, özellikle acemi balıkçılar için daha tehlikelidir; kırlangıç gibi balıklarla karıştırıp müdahele edildiğinde iğnelerine temas edilirse, büyük acı verir.

bilgi açısından verdim

not: alıntı
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Paylaşım iyi olmuş teşekkürler Bilmeyenler İçin Dikkat Edilmesi Gereken Balıklardan Arı Sokmuş Gibi Hissettiriyor Ona Göre.
Bul
valla en korktuğum balıklardan birisidir.1 keresinde tatildeyim datçada yanımda bir arkadaş yakaladı ve tehlikeli bir balık olduğunu söyledi .bende o zaman bırak ne tutuyorsun dedim.eti çok güzeldir dedi.o zaman tanımıştım bu balığı.
dikkatli olduktan sonra hiç bir zararı yok.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
bu konuya değinmemin nedeni gecenlerde arkadasımın babasının basından gecen bir olaydan dolayı aktarmak istedim.yanlışlıkla balığın dikenine dokunmuş.berbat oldu babası.eli davul gibi şişti.halen çekiyor.doktor yapıcak bir sey diyor.ilaç vs. vermişler kullanıyor.
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul
paylaşım için teşekkürler önemli bilgiler.birde resim olsa daha iyi olurdu.
Bul
ümit arkadaşının babası için geçmiş olsun. bu gibi durumlarda yanımızda biç yoktan bi çakı bulundurmak lazım iğnenin battığı yeri azcık kesip kan akıtmak ve amonyak dökmek amonyak her zaman yanımızda olmayacağı için en doğal olanı idrardır kesilen yaranın üzerine dökülmelidir
bu konular balıklar bölümünde anlatılmıştır.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
allah korusun çok kötü bir durum.acısı şişi geçtikten sonra iz falan kalıyormudur.Bilen varmı arkadaşlar?
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Denizlerimizdeki zararlıları tanımakta fayda var,teşekkürler ÜmitAlkis
Bornova - izmir
Bul
sag olasın erdem usta.insallah düzelir.Affet
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul
resimini yollayamadım.fotograf makinam cortladı.yenisini alacağım.sagolasın canım oğlum fotograf makinamı oyun malzemesi yapmışHappy
Ümit İzmir 1977
Nietzsche
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşkina Taşlarının Faydaları ve Bu konu Hakkında Bildiklerimiz. mrs303 7 5,646 16-08-2012, 01:31
Son Yorum: eskina1
  balıgın faydaları hakkında bir yazı daha LeVrEkCi 6 3,396 16-12-2006, 22:20
Son Yorum: Adanali1

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi