Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
At-çek tekniğinde güzel bir yadımcı
Merhaba amatör balıkçı dostlar,
Bir çoğumuz kıyıdan at-çek yapıyoruz. Kıyıdan at-çek yaparken de sahte balıklarımızın çeşitli aksiyonları(hareket biçimleri) oluyor. Kuyruk sallama, dalıp çıkma, düz gelme vs gibi.
Havaya, dalgaya, dip yapısına, derinlik gibi değişkenlere ve en önemlisi tecrübelerimize göre de çeşitli hareket biçimlilerini tercih ediyoruz. Benim burada değinmek istediğim konu bu aksiyon(hareket biçimi) yardımcısı.
İnternette görmüş olduğum linedancer’dan bahsetmek istiyorum. Bu malzeme hemen hemen her türlü sahte balık tipinde kullanılabiliyor;
- Crankbait’ler (Geniş dudaklı sallanan sahte yemler)
- Spinnerbait’ler(Kaşıklı kancalılar)
- Topwater’lar(Yüzeyde yüzen sahte yemler)
- Softplastic’ler(Yumuşak plastik sahte yemler)
- Sticbaits’ler(Yüzey planörleri) vs.

Bu malzeme yukarıdaki bahsettiğim hareket biçimlerine bir hareket daha kazandırıyor. Yani bir çeşit çizgisel saptırıcı. Ne demek saptırıcı? Bu malzemeyi şekildeki gibi kamıştaki makineniz ile kamış yüzüklerinizin ilki arasına yerleştiriyorsunuz.(Şekilde de görüldüğü gibi verilecek hareket biçimine göre yeri kayıyor.) Daha sonra bu aralıkta kalan misinanızı bu malzemenin yanından kolayca geçiriyorsunuz. Bu şekilde misinanın güzergahı normal hattından konik bir duruma geçiyor ve atlamalara sebep oluyor. Misinanızı çizgisel saptırarak titreşimi arttırıyor. Dolayısıyla bu titreşim de misinanız sayesinde sahte balığınıza iletilmiş oluyor. Çeşitli tür sahtelerin yüzüş tiplerinin videolarını sitelerine koymuşlar, gerçekten farklı görünüyor.

[SIZE=3]Sonuç olarak kıyıdan at-çek yaparken hepimiz sahte balıklarımızın hareket biçimlerini çeşitlendirmek için yukarı-yukarı, yukarı-aşağı, sağ-sol, sol-sağ veya küçük zigzagları kullanıyoruz. Bu malzeme ile bir ölçüde sahtemizin hedef balık için daha da cezbedici olması sağlanıyor. Denemekte kararlıyım, bakalım. Sonuçları paylaşalım. Sanırım Türkiye’de yok. Sadece Amerika ve Kanada’da mevcut. Ama sipariş edilebiliyor. Kim bilir kendi olanakları ile yapan mucitler de çıkabilir.

Umarım bilgiler hepiniz için faydalı olur. Aşağıda şekillerle desteklemeye çalıştım. Ayrıca alıntı yapılan linkler de mevcut.Oradan daha da detaylı incelemek isteyen arkadaşlar olacaktır.
[/SIZE]
Bol balıklı keyifli günleriniz olsun.Rasgele…

Alıntı yapılan&konu ile ilgili yararlı linkler;
http://video.google.com/videoplay?docid=9184900044729316436
http://www.linedancerinc.com/
http://www.mylinedancer.com/

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bahadır gerçekten çok güzel bilgiler bunlar.Bizler bu hareketleri kendimiz kamışı aşağı yukarı hareket ettirerek yapıyoruz.Ama bu küçük parça ile buna gerek kalmayacak ve rahat bir sarma ile rapalaya titreşim gönderebileceğizAlkis
Ellerine sağlık.
Bul
ufuktan26 yazdı:Bahadır gerçekten çok güzel bilgiler bunlar.Bizler bu hareketleri kendimiz kamışı aşağı yukarı hareket ettirerek yapıyoruz.Ama bu küçük parça ile buna gerek kalmayacak ve rahat bir sarma ile rapalaya titreşim gönderebileceğizAlkis
Ellerine sağlık.

Bana da çok faydalı göründü Hocam.Deniyeceğiz.Dediğim gibi bizde denemeler bitmezSiyirdim
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bitmez vallahi. Deneye deneye bulunuyor en güzel yöntemlerGulumse
Bul
Bahadır ben de kaçtım .İyi geceler herkese.
Bul
deneme yanılma ile bakmak lazım.ama adamlar bu aleti sattığına göre denemesi yapılmıştır.yani testten geçmiştir.teşekkürler.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
bahadır bir dene tüm arkadaşlara lazım olabilecek bir malzeme teşekkürler
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
At çek yapan arkadaşlar için faydalı olacaktır.Teşekkürler BahadırAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
bahadır eline sağlık videoyu seyrettim gerçekten ikisinin arasında çok fark var
TÜRKİYE de satılmıyormu.
Bul
Teşekkürler Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  4-6 Bafor-İki Güzel İspendek Bahadır Sarıca 21 4,859 01-12-2011, 11:30
Son Yorum: Salih Reis
  Tahsin abiyle güzel bir gece avı daha 23-12-2009 Bahadır Sarıca 31 6,261 28-12-2009, 01:03
Son Yorum: Albatros-gr
  Güzel bir levrek gecesi(Teşekkürler Tahsin Abi) (13-05-2009) Bahadır Sarıca 47 7,522 18-05-2009, 00:27
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Güzel bir geziydi(Fransa-Paris 01-08/05/2009) Bahadır Sarıca 38 5,031 13-05-2009, 09:29
Son Yorum: bahriyeli

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi