Yorumları: 7
Konuları: 2
Öncelikle benim gibi amatörlere ve üstadlarıma selamlar,konuya yazdığım "SPRO FLASHBACK SPIN S-FIBER 5-25GR 2,4M" kamışı almayı düşünüyorum.Bu kamışı mordoğan'da levrek için,sahte yem ile at-çek olarak kullanmak istiyorum.
Levrek için uygun mudur?av sitelerinde,genellikle bu tip kamışlar için tatlı su-sazan,turna için denildiğini gördüm.Deniz(mordoğan) için uygun mu sizce?
cevap veren dostlara,abilerime selamlar,teşekkürler.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bülent bey ben kamıştan hiç anlamam teknedede levrek için kamış hiç kullanmadım ama levrek sert balıktır o nedenle sağlam bir kamış kullanmanızda fayda var,5-6 kgluk bir levrek denk gelirse kamışı kıramasın,alamasın.
Yorumları: 1,495
Konuları: 56
Dha İyi Kamışlara Bakarsan Dha İyi Olur Spro Makinada iyi kamısta kötü lineaeffenin spinlerine yada shimanoya bak derim.
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
fazla anlamam abi ama genede sen bilirsin
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
istanbullular boğazda mücadele ettikleri için daha iyi anlıyorlar kamıştan, daha önceki konulara göz atarsanız oradaki üstadların fikirlerini görebilirsiniz.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Bu kamışı bilmiyorum ama at-çek amaçlı kullanacağınız kamışlarda ve mekanizmalarda ağırlıklarına dikkat edin.Hafif olması önemlidir.Sürekli olarak at-çek yapacağınız için ağır kamış+mekanizmalar yorucu olacaktır.
KAmışınızın atarları da dikkat etmeniz gereken ikinci bir konu.Atacağınız sahte balıkların ağırlıklarına göre atarını tayin edebilirsiniz.10gr-30gr veya 30gr-50gr(ki benim kullandığım kamıştır) atarlı kamışlar kullanabilirsiniz.[Kıyı ,at-çek için]
Ayrıca kamışınızın üzerinde LBS olarak kamışınızın çekeri yazar.Hedef balık ağırlığınız bu konu için önemlidir.Yaklaşık 500gr=1Lbs hesabıyla kamışınızın çekerini hesap edebilirsiniz.
Rasgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 7
Konuları: 2
öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.bu kamışın 2,70 modelini almayı düşündüm,ancak onunda atarı 15-40 gr...kullanmayı düşündüğüm sahte yemlerin en ağırı 13 gr..kamışın atarından düşük sahte kullanmak,performansı çok etkiler mi?
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
amonhotep yazdı:öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.bu kamışın 2,70 modelini almayı düşündüm,ancak onunda atarı 15-40 gr...kullanmayı düşündüğüm sahte yemlerin en ağırı 13 gr..kamışın atarından düşük sahte kullanmak,performansı çok etkiler mi?
Kamışı atarında kullanmalı. Çok düşük ağırlık ile kamış esneme yapmaz oltayı uzağa atamazsınız.
Bornova - izmir
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
shakespeare'in ugly stick modellerine de bakın bence..
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
baya güzel bir kamışmış he internetten baktımda