Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Çinekopları-33
Selam,
Puslu, rüzgarlı ve soğuk bir İstanbul sabahında uzun zamandır kafamda olan Galata Köprüsünü denemek için 06.20 de av yerimdeydim. Yer bulamamaktan korkuyordum ama korktuğum olmadı. Haliç tarafı doluydu o saatte ama boğaz tarafında yeteri kadar yer vardı. Herhalde pek balık çıkmıyor diye boş kalmıştı.
Haliç tarafında varsa boğaz tarafındada olur diyerek uygun bir yere yerleştim.
Takımları açtım ve dün alıp yaprak olarak hazırladığım hamsilerle yemleyip yolladım sulara.
5 dakika geçmeden de vuruşlar gelmeye başladı. Bazen istavrit bazen de çinekop geliyordu. Fakat köprünün balıkları boğazdan ciddi olarak ufaktı. En büyük boylar çinekoptu. Gelen yaprak irilerini önce salmayı denedim ama suyun soğukluğundan baygın olarak yüzeyde dolaştıklarından bir martının kapması üzerine üzülerek salmamaya başladım...
Martıların olmadığı zamanlarda ve az yaralanmış 2-3 tanesini çaktırmadan aşağı yolladım. 10-15 sn. sonra dibe inebildiler.
Arada gayet iri eşek istavritleride geliyordu. Bu şekilde öğlen 14.00 a kadar istavrit-çinekop karışık tuttuktan sonra toplanıp evin yolunu tuttum.
Köprü bereketini bugün de esirgemedi.

Takımlar:

Lineaeffe Extreme Cast kamış-Shimano PA Spin Power makine
Mitchell kamış-Daiwa Emblem Z makine
3 ve 2 köstekli 0.26-0.26 mm. Berkley Vanish Fluorocarbon misinadan mantarlı çinekop takımı
6 ve 4 no. Mustad Aberdeen delikli iğne
115 gr. kurşun
Hamsi

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Tebrikler Birol.Bir gün kovacaklar seni oradan.
Afiyet olsunSeerf
Bul
Birol tebrikler, her zamanki gibi döktürmüşsün, seni İstanbulda iken aramamak hata oldu sanırım. Rastgele.
Bul
işte dostum budur yaw..helal olsun sana..galatada artık 4 mevsim çinekop çıkacakmış..çinekop çiftliği kurmuşlar köprünün altınaSiyirdimbalıksız kalmıycaz..balık diptemiydi biraz yukarılardamıydı dostum.tebrikler.rastgele..Alkis
Seerf
Bul
tebrikler birol yıne tazesinden almışsın tawalığıSeerfafiyetler olsun
Nazar etme ne olur;at çek seninde olurSmile
Bul
birol tebrikler eline sağlık yine konuşturmuşsun ustalığınAlkis
bugünde ben gittim incir altına 11 den 18 e kadar tık yok yemler elimde kaldı
saat 17 den 18 e kadar at çek yaptım ondada birşey alamadım
yanlız at çek yapan arkadaşlarımı tebrik ederim inanın zormuş sol bileğim tutmuyor
belkide kamıştan olabilir kamış boyu 2.75 at çek olayını sevdim bayağı zevkliymiş
afiyet olsun birol rast gele...AlkisSeerf
Bul
ufuktan26 yazdı:Tebrikler Birol.Bir gün kovacaklar seni oradan.
Afiyet olsunSeerf
Teşekkürler Ufuk Bey. Kovmazlar kovmazlarSmile
murkican yazdı:Birol tebrikler, her zamanki gibi döktürmüşsün, seni İstanbulda iken aramamak hata oldu sanırım. Rastgele.
Teşekkürler Murat Bey. Balık varken gelmişseniz eğer yapardık birşeyler. kısmet..
manisalıdeli yazdı:tebrikler birol yıne tazesinden almışsın tawalığıSeerfafiyetler olsun
Teşekkürler Feridun. Yanlız çinekopu asla tava yapmam benWink
bucalıfikret yazdı:birol tebrikler eline sağlık yine konuşturmuşsun ustalığınAlkis
bugünde ben gittim incir altına 11 den 18 e kadar tık yok yemler elimde kaldı
saat 17 den 18 e kadar at çek yaptım ondada birşey alamadım
yanlız at çek yapan arkadaşlarımı tebrik ederim inanın zormuş sol bileğim tutmuyor
belkide kamıştan olabilir kamış boyu 2.75 at çek olayını sevdim bayağı zevkliymiş
afiyet olsun birol rast gele...AlkisSeerf

Teşekkürler Fikret Bey. Birde 4.40 metrelik kamış-670 gr. makine-170 gr. kurşunla (Harun Abi 250 gr. la atıp çekiyor) akıntıda yaptığınızı düşünün. Bence boşverin düşünmeyin hiç Bobo
2.75 lik kamış ince atçek kamışıysa yorulmamanız gerek aslında. makineninde tabiiki 40 lık ufak birşey olması lazım. Eliniz alışında yorulmazsınız. At-çek çok zevklidir.
Bul
süper av yapmışsın birol abi eline sağlık
bu sefer bir geniş aileyi iki kere doyuracak kadar balık varSiyirdim
AlkisAlkisAlkis
Bul
BALIK and OZAN yazdı:işte dostum budur yaw..helal olsun sana..galatada artık 4 mevsim çinekop çıkacakmış..çinekop çiftliği kurmuşlar köprünün altınaSiyirdimbalıksız kalmıycaz..balık diptemiydi biraz yukarılardamıydı dostum.tebrikler.rastgele..Alkis

Sağol Ozan. Özledim vallahi seninle şöyle gece çinekop avını Smile ama bu zamanda yer bulmakda çok zor gece . Hamsi bulmakta....
balık dipteydi. taze yem olunca gayet güzel vuruşlar oldu. ama öğleden sonra kesti balık. gece kalanlarda yeteri kadar almışlardı. yani gecede yapıyor . bence sende kaçırma.
çinekopu iyi güzel tutuyoruz sürekli de benim korkum bu balık çok fire verdi busene. balıkçılarda hala çinekop var. inşallah önümüzdeki sezon durumlar kötü olmaz.
Bul
balıkcı uğur yazdı:süper av yapmışsın birol abi eline sağlık
bu sefer bir geniş aileyi iki kere doyuracak kadar balık varSiyirdim
AlkisAlkisAlkis

Bu sefer 4 kişilik bir aileye ziyafet verecek kadar var Uğur.
Tabii kısmetse yarın değerlendireceğiz bu balıkları gerektiği gibiSmile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,659 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,314 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,566 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,047 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,728 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 3,964 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 6,818 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,198 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  akşamın çinekopları ve eşkinası dede 30 4,165 04-10-2009, 15:26
Son Yorum: harun77
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 6,805 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi