Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu potatif küçük balık bulucular işe yarar mı acaba?
aslında almaya niyetim var gibi ama etikliği konusunda yani sportmenliğe sığmayacağı konusunda bazı şüphelerim olmasına karşın yine de siz bilen büyüklerime ve arkadaşlarıma danışmak istedim aşşağıda resmi bulunan balık bulucular kıyıdan kullanılabilir mi ve teknelerdeki kadar olmasa da verimli olur mu acaba ayrıca daha önce hiç kullananınız oldumu bu tür bir aleti izlenimleriniz nelerdir sizlere sormak istedim teşekkürler...

1.resimdekinin özellikleri: Pusulalı, ergonomik, Taşınabilir portatif balık bulucu, Denizde, gölde, nehirde, barajda kısacası heryerde kullanılabilir. Bu ürün sayesinde suyun derinliği,balıkların hangi derinlikte olduğu, suyun zeminin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz.99tl

[Resim: attachment.php?attachmentid=15154&stc=1&d=1238685659]
2.resimdekinin özellikleri: Bu ürün sayesinde suyun derinliği,balıkların hangi derinlikte olduğu, suyun zeminin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz. Dotmatrix ekranı dip yapısı ve balık boyutuna göre grafik gösterir.Bu ürün sayesinde suyun derinliği,balıkların hangi derinlikte olduğu, suyun zeminin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz. Dotmatrix ekranı dip yapısı ve balık boyutuna göre grafik gösterir.160tl
[Resim: attachment.php?attachmentid=15155&stc=1&d=1238685659]
3.resimdekinin özellikleri: Taşınabilir portatif balık bulucu, Denizde, gölde, nehirde, barajda kısacası heryerde kullanılabilir. Bu ürün sayesinde suyun derinliği,balıkların hangi derinlikte olduğu, suyun zeminin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz.94tl
[Resim: attachment.php?attachmentid=15156&stc=1&d=1238685659]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Bu aletler oldukça basit ve düşük güçlülerdir. Sığ sularda olabilir ama denizde pek işe yaramaz.
Ayrıca kıyıdan kullanamazsınız. Tekne lazımdır. balık bulucular daha çok sürü halinde gezen balıklarda işe yarar. (çinekop, istavrit, uskumru gibi)
Ayrıca dip yapısını ve derinliği göstermesi yönünden faydalıdır.
Bul
balikoltasi yazdı:Bu aletler oldukça basit ve düşük güçlülerdir. Sığ sularda olabilir ama denizde pek işe yaramaz.
Ayrıca kıyıdan kullanamazsınız. Tekne lazımdır. balık bulucular daha çok sürü halinde gezen balıklarda işe yarar. (çinekop, istavrit, uskumru gibi)
Ayrıca dip yapısını ve derinliği göstermesi yönünden faydalıdır.
teşekkür ederim birol Gulumse
Bul
Bence de kıyıdan iş yapması zor.
Bul
ya alper işinmi yok denizde bile kullanmam bunları ben,arar bulurum ne işim olur eskiden bu balık bulucularmı vardı.
zaten bu gidişle karada oturdugumuz yerden bile balıgı gidip kovalayıp yakalayıp kesilmiş,pişmiş halde getiren şeyler bulacaklar 5 sene sonrada balık nulmayı hayal eden balık bulucular bulacaklar.
arapınki gibi 50 ye 50 kendime ait bi balık havuzu kuracam en güzeli Siyirdim
Bul
LeVrEkCi yazdı:ya alper işinmi yok denizde bile kullanmam bunları ben,arar bulurum ne işim olur eskiden bu balık bulucularmı vardı.
zaten bu gidişle karada oturdugumuz yerden bile balıgı gidip kovalayıp yakalayıp kesilmiş,pişmiş halde getiren şeyler bulacaklar 5 sene sonrada balık nulmayı hayal eden balık bulucular bulacaklar.
arapınki gibi 50 ye 50 kendime ait bi balık havuzu kuracam en güzeli Siyirdim
abi fena fikir değil yakalasın, temizlesin, pişirsin getirsin salata sofra kursun derken oh bi de yanına bi küçük açsınSiyirdimabi nerde satılıyor o kaç para olursa olsun alacamHehe haklısın abi ben de farkındayım etik olmadığının ama bi yerde görünce yine de merak ettim işe yarıyor mu diyeSiyirdim
Bul
alper abi balığın olduğunu bildiğin yerden bile oltaya vurmuyo bile bazen balık o yüzden o tutacağın balık nasibinde olmasın istediğin her şeki kullan gene fayda yok WinkSeerf
Bul
Alper balıkbulucular hakkında daha önce de görüşlerimizi bildirmiş ve tartışmıştık.Neticede dip satıh yapısı ve derinlik bildirmesinden öteye bir faydasını gördüm diyen arkadaşımız çıkmamıştı.Tekneden avlanıyorsan belki bu konularda faydası olabilir ama sen bildiğimiz kadarıyla ''ayağı yerde'' olmasını seven arkadaşımızsın.Ha bak ille de deneyeceğim diyorsan pusulası işe yarayabilir..Smile
Bul
Alper ben tekneden senelerdir balik bulucu kullaniyorum(iyi veya kotu).Fakat kiyidakiler icin bir fikrim yok...onlarin uzerinde kisa anten gibi olan ne?
bunlarin suyun icindekileri aktarabilmeleri icin,birde suya isinlari gonderen bir goz olmasi lazim(bizim teknenin arka kismina bagladigimiz).Kiyidan olanda bu goz uzunca bir tel ile sonar`a baglanmasi lazim...
Gelelim ne derece is yapacagina,suyun derinligini ogrenebilirsin,dip yapisinida,gozun altindan gecen baligi okur,fakat o balik hep o gozun altinda durmaz ki.senin gordugunden 1 dakika sonra belki 20-25 metre uzaga gider.
ben teknemde inan fish alarm sistemini kapali tutuyorum,cunku beni kesinlikle daha cok derinlik ve dip yapi ilgilendiriyor
Bul
Lakerda yazdı:Alper balıkbulucular hakkında daha önce de görüşlerimizi bildirmiş ve tartışmıştık.Neticede dip satıh yapısı ve derinlik bildirmesinden öteye bir faydasını gördüm diyen arkadaşımız çıkmamıştı.Tekneden avlanıyorsan belki bu konularda faydası olabilir ama sen bildiğimiz kadarıyla ''ayağı yerde'' olmasını seven arkadaşımızsın.Ha bak ille de deneyeceğim diyorsan pusulası işe yarayabilir..Smile
Mehmet abi,yalniz pusulasi icin ona o parayi verecegine,benim fikrim bir kara GPS`i alsin..hic olmazsa kaybolma gibi kotu sansi ortadan kalkar
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi