Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fileto Çıkartılması
#1
Malzeme
- Herhangi iri bir balık
- Keskin bıçak


Hazırlanışı
Yuvarlak gövdeli balıklar
Temizlenmiş balığı uzunlamasına tezgaha yatırın. Keskin bir bıçakta kafanın bittiği noktadan kuyruk başlangıcına kadar, sırt tarafını derinlemesine kesin.

Bıçağı 45°C'lik bir açıyla tutarak balığın kafasının bitiminden derinlemesine bir kesik atın.

Bir elinizle sırttaki kesik parçayı kesik parçayı yukarı kaldırın. Kafa tarafından başlayarak büyük orta kılçığın hemen üzerinden, bıçakla küçük darbeler vurarak filetoyu çıkartın. Aynı işlemi arka taraf için de tekrarlayın.

Fileto balığın gövdesinden tamamen ayrılınca derisi altta gelecek şekilde tezgaha koyun. Kuyruk tarafından bıçağın keskin ucu ile deriden küçük bir parça kaldırın. Bir elinizle kuyruk tarafındaki deriyi sıkıca tutun. Bıçağı deri ile etin arasına yerleştirip küçük dairelerle deriyi sıyırarak ayırın.

Yassı Gövdeli Balıklar
Balığı bir tezgaha yatırın. Sırt ve karın tarafında, kuyruktan kafaya doğru yüzgeçleri izleyerek, yüzgeçleri dışarıda bırakarak birer kesik atın.

Başı dışarıda bırakmak üzere "V" şeklinde bir kesik atın.

Kestiğiniz "V"nin alt noktasından başlayarak kuyruğu ortalayacak biçimde, bıçağın ucunun orta kılçığa dayayarak balığı kuyruğuna kadar derinlemesine kesin.

Bir elinizle kesik parçalardan birini yukarı kaldırın. Kafa tarafından başlayarak büyük orta kılçığın hemen üzerinden, bıçakla küçük darbeler vurarak birinci filetoyu çıkartın. Yanındaki parça ve arka taraf için de aynı işlemi tekrarlayın.

Filetolar balığın gövdesinden tamamen ayrılınca derisi alta gelecek şekilde tezgaha koyun. Kuyruk tarafından bıçağın keskin ucu ile deriden küçük bir parça kaldırın. Bir elinizle kuyruk tarafındaki deriyi sıkıca tutun. Bıçağı deri ile etin arasına yerleştirip küçük dairelerle deriyi sıyırarak ayırın.
Bul
Cevapla
#2
güzel bir bıçakla taze bir balığı temizlemek kadar zevkli birşey olamaz yemlik veya yemeklik fileto çıkartmak için bıçak iyi olacak.
Bul
Cevapla
#3
Emeğine sağlık Erdemcim.
Balığı bulunca mutlaka bu uygulamaları deneyeceğim.MahcupSnifsinf
Bul
Cevapla
#4
LeVrEkCi yazdı:güzel bir bıçakla taze bir balığı temizlemek kadar zevkli birşey olamaz yemlik veya yemeklik fileto çıkartmak için bıçak iyi olacak.

İnce uzun ve keskin.Peynir bıçağı gibi.Değilmi Nihatcım.
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  fileto yem hazırlama LeVrEkCi 9 3,785 19-11-2009, 23:11
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık Fileto Çıkartılması (Resimli) Lapsetur 1 3,838 17-09-2006, 02:13
Son Yorum: durucan

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi