Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Çinekopları-24
Merhaba arkadaşlar
Bu sabah da çinekoplarla bu haftaki yarım kalan hesabımızı görmek için 06.30 da boğazdaydım.
Takımları açtım. Rapalamı taktım ve güneş doğmadan boğaza karşı sıcak çayımı içtim.
Havanın aydınlanmasıyla da rapala atıp çekmeye başladım. Yine geçen günkü gibi rapalaya dokunan olmadı. Bende çaparimi takıp istavritleri üçer beşer tutmaya başladım. Saat 07.30 da geçen günkünün aksine av yerim anında doldu. Hiç sevmememe rağmen kalabalıkta üstüste atışlar yapmaya başladık. Bu şekilde avcılığın tek iyi yanı var. O da zor ava alışıp tecrübe kazanıyorsunuz, düzgün atış yapmak zorunda kalıyorsunuz ve kendinize güveniniz geliyor. İçimden bugün tatsız olacak anlaşıldı diyordum. Birkaç istavrit aldıktan sonra çaparinin altına kuyruk altı çinekop takımını da ekledim, yemini taktım ve yolladım açığa. Dipte çapariyi ufak ufak vurdura vurdura çekerken beklediğim vuruş oldu ve takım ağırlaştı. Çektiğimde istavritlerle beraber bir tanede çinekop yemliye atlamıştıSmile
Bu şekilde hem istavrit hemde çinekopu avlamaya devam ettim. 10 çinekop ve yeteri kadar istavrit alınca, diğer atanlarında yavaş yavaş yemliye dönmesi üzerine bende çapariyi çıkarıp çinekop takımını taktım. Ortalık nispeten biraz sakinleşmişti. Bu şekilde avcılık akşamüzerine kadar sürdü. Ilık ve rüzgarsız bir kış gününde kalabalığı saymazsak çok zevkli ve verimli bir avcılık oldu. Akşam 16.00 gibi istavritlerimin bitmesi üzerine toplandım ve evin yolunu tuttum. Bıraktığımda çinekop hala devam ediyordu. İstavriti bir çapariyle rahatça tutardım ama kararında bırakmak gerekir bazen. Zevkimi aldım ne de olsa.
Takım:
Lineaeffe Extreme Cast Kamış
Shimano Power Aero Spin Power Makine
0.30-0.10 beyaz istavrit çaparisi
0.30 mantarlı çinekop takımı
140 ve 125 gr. kurşun
Yem: İstavrit

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
abi berketli olsun nediyim artık fazla söze gerek yok ....
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
Birol cok guzel balikcilik olmus,dedigin gibi kalabaligin disinda...ha bu arada yarim kalan hesaplasma diyorsun,bu tam hesaplasma olmus abi...tebrikler,afiyet olsunSeerf
Bul
Birol bereketli olsun gerçi rapalada yedirebilirdin şu ara renk konusunda rapala ve modeli konusunda şu renk şu rapala demek mümkün değil ger gün farklı oyuncak istiyor çinekop
son güncel tecrübeye göre 5 cm üzeri rapalaya atlamıyor yeşil ve maviler daha iyi iş yapıyor kırmızılı ve beyaz çeşitleride iş yapıyor ama genelde tohum şeklindeki oyuncaklarla oynuyor hayvan beden misinası 0.16-18 üzerine çıkma
shimano 5 mt aspire kamış düşünüyorum ilgin varsa öm den bana yazarmısın
Bul
Birol seni bu alemde tek geçiyorum işte deneme yanılmayı uygulayıp doğru takım ile balık tutan ender kişilerden birisin tebrik ederim bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
soylencek tek sey supersin baska lafa gerek yok.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
birol eline sağlık afiyet olsun ne söyleyebilirimki.AlkisAlkisAlkisAlkisSeerf
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Birol bereketli olsun gerçi rapalada yedirebilirdin şu ara renk konusunda rapala ve modeli konusunda şu renk şu rapala demek mümkün değil ger gün farklı oyuncak istiyor çinekop
son güncel tecrübeye göre 5 cm üzeri rapalaya atlamıyor yeşil ve maviler daha iyi iş yapıyor kırmızılı ve beyaz çeşitleride iş yapıyor ama genelde tohum şeklindeki oyuncaklarla oynuyor hayvan beden misinası 0.16-18 üzerine çıkma
shimano 5 mt aspire kamış düşünüyorum ilgin varsa öm den bana yazarmısın

Harun Bey özelden mesaj attım.
Teşekkürler . Geçen gün 5 ve 7 cm. mavi pins minnow, bugün 5 cm. beyaz strike pro banamısın demedi. birkere atladı okadar. 0.25 misina kullandım. fakat istavritin kılçığına bile atlıyor.
Sizinde son çinekop avlarınızı forumda görmek isterim bu aradaSmile
Bul
tomy77 yazdı:abi berketli olsun nediyim artık fazla söze gerek yok ....

Albatros-gr yazdı:Birol cok guzel balikcilik olmus,dedigin gibi kalabaligin disinda...ha bu arada yarim kalan hesaplasma diyorsun,bu tam hesaplasma olmus abi...tebrikler,afiyet olsunSeerf

eşref sürek yazdı:Birol seni bu alemde tek geçiyorum işte deneme yanılmayı uygulayıp doğru takım ile balık tutan ender kişilerden birisin tebrik ederim bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele

Tropheus yazdı:soylencek tek sey supersin baska lafa gerek yok.

bucalıfikret yazdı:birol eline sağlık afiyet olsun ne söyleyebilirimki.AlkisAlkisAlkisAlkisSeerf

Teşekkürler arkadaşlar. Sizlerede rastgelsin.
Geçen pazartesi öğleden sonra kendini gösterip numara yapmıştı ama bugün hesabı kapattım, ifadelerini aldım.Bobo
Bul
balikoltasi yazdı:Harun Bey özelden mesaj attım.
Teşekkürler . Geçen gün 5 ve 7 cm. mavi pins minnow, bugün 5 cm. beyaz strike pro banamısın demedi. birkere atladı okadar. 0.25 misina kullandım. fakat istavritin kılçığına bile atlıyor.
Sizinde son çinekop avlarınızı forumda görmek isterim bu aradaSmile
Kırmızılı ve yeşilli dene beyazı sabah saatleri iş yapıyor benim fosforlu vardı banko iş yapardı şu 1 aydır tık demiyor o rapalaya göğsünde renk olmayanlara portakal oje ile mutlaka boya mesela beyaz strikenin gıdısına biraz portakal çal
Benim avları foto makina gitti gideli resimleyemiyorum resimsiz raporda salçasız soğansız yemeğe benziyor ortalama 20 adet civarı çinekop sarıkanat 2ila5 arasıda palamuta devam ediyoruz
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,795 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,527 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,684 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,139 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,934 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,205 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 7,075 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,445 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  akşamın çinekopları ve eşkinası dede 30 4,430 04-10-2009, 15:26
Son Yorum: harun77
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,265 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi