Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 Aralık 2008 İzmir Urla Yağmur :)
20 Aralık 2008 Cumartesi günü için işyerinden sözleştiğimiz 2 arkadaş ile birlikte halaoğlu Fahri ve bendeniz Salih Reis ten oluşan ekip sabah 3 gibi Bornova dan hareket ettik. Evden çıktık ama yağmur felaket yağıyor, Gaziemir de oturan arkadaşımız burada yağmur yok gelin bekliyorum demesiyle yola koyulduk, yemci Yusuf tan sülünez ve boru kurtları, baki den mamun alındı, Güzelbahçe de yapılan güzel bir kahvaltı sonrakı saat 5 gibi urla Özbek e vardık. Balıkçı tulumlarını giydik doğru limanda teknenin brandasını açmaya. Hava karanlık ama çakan şimşekler sayesinde brandayı açmak hiç de zor olmadı Big Grin
Saat 6 gibi yola koyulduk yağmur bazen artıyor bazen duruyor. Avlak yerine vardığımızda saat 7,30 olmuştu bile. Her zaman çok verimli avlar yaptığımız uzun ada fener civarında yaklaşık 1 – 1,5 saatlik bekleyişe rağmen ne arayan var ne de soran. Bu arada zaman zaman yağmur yağıyor lodos sert esiyor, zaman zamanda hava yatıyordu.
Ozan kardeşim çapayı çekti doğru başka bir noktaya, at çek gopez, izmarit, isparoz, karagöz, mercan, çupra saat 13,00 e kadar avlandık. Toplamda 8 çupra, 5-6 parça mercan, (3 köpek balığı + 4 vatos) gerisi ıvır zıvır yakaladık. İşyerinden arkadaşım Nedim resmen donuna kadar ıslandı yoksa daha kalacaktık, dönüşte üşümekte eksoza yapışarak geldi. Bugün bütün gün yerinden kalkmıyor ve hayatımdaki en kötü balık avı günüydü diyor maalesef. Benim uyarılarıma rağmen sıkı giyinmediği için ıslandı !
Bense hiç te öyle düşünmüyorum. Tedbiri elden bırakmayarak sıkı sıkı giyindik, balıkçı tulumlarını da üzerimize geçirdik, ayaklarımızda çizmeler üzerimize 5-6 saat yağmur yağdı bir gram dahi ıslanmadan geri döndük.
Bu arada lodos sebebiyle denizin için her yer naylon poşetlerle dolmuş olduğundan sabahleyin 2 kez pervaneye poşet sarması sonucu sıkıntı yaşadık. Lütfen denizleri kirletmeyelim Confused
Aşırı yağmur yağması yüzündün bırakın fotoğraf çekmeyi çalan telefonlara bile bakamadık, daha önce böyle bir av yapmamıştım. Tekneye tente yapmak şart oldu Smile
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
reis yağmura olumsuz havaya rağmen güzel balıkçılık yapmışsınız raporun süsü olan fotolarda olsaydı harika olacaktı..nedim beyde inşallah hasta falan olmaz...Alkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
salih abi hava şimşekliyse hayatta ben denize çıkmam her türlü hedef olursun ayrıca denizde her an daha kötü patlayabilir.siz ıslanmamayı iyi ayarlamışsınız tedbir almışsınızda canınıza tedbiri elden bırakmışsınız.neme lazım otururum evimde denizi seyrederimGulumse
o havada yinede iyi av olmuş rastgele.
Bul
salih reis havayı iyi analiz etmek gerek yoksa yağmur çamur mahvoluyor insan. yinede güzel av yapmışsınız bereketli olsun Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
salih reis bereketli olsun aman dikkat havaların nasıl olacağı belli olmaz nihat arkadaşıma katılıyorum rast gele.
Bul
Nedim kardeşimiz artık balıkcı tulumunu hemen alırGulumseinşallah sağlık sorunu yaşamaz.Bu havada iyi av yapmışsınız cuprayı buralarda göremiyoruz.bereketli afiyet olsunAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
Her türlü olumsuzluğa rağmen bence keyifli ve güzel av yapmışssınız sevgili Salih.Biraz da heyecan katmalı işin içineWink...TebriklerAlkis...
Keyifli av dileklerimle....
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
bereketli olsun salih reis.aman denizin sakasi olmaz boyle havalarda kiyidan avlanmak daha iyidir. rasgele
1980 Sirinyer Izmir
Bul
salih reis paylaşım için teşekkürler,kötü hava koşullarına rağmen iyi av olmuş,ama çok da zorlamaya gerek yok bence,allah korusun abi,dikkatli olmak lazım,
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Bu yağmurda çıkmana gerek yoktu ki siz hakikaten yağmur için tedbir almışsınız ama kendinizi riske etmişsiniz, neyseki kötü bir durum yokmuş bereketli olsun..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çeşme Ildırı 3 aralık 2016 Salih Reis 16 1,269 16-12-2016, 22:42
Son Yorum: Albatros-gr
  mini org izmir/çeşme bucalıfikret 15 2,384 27-06-2014, 23:45
Son Yorum: rusan
  7 Eylül 2013 İzmir Karaburun Salih Reis 20 3,527 16-09-2013, 14:16
Son Yorum: orhanekmekci
  Yağmur yağmasaydı:) dodidodi 12 1,889 21-05-2013, 21:41
Son Yorum: ALTAYLI
  20.ARALIK.2009 varsak yaylasında gökkuşağı alabalık avı alperburdur 18 4,062 11-03-2013, 15:40
Son Yorum: halis07
  Fırtına ve yağmur öncesi,3 saatlik sabah suyu ishak BALLICA 25 4,052 14-12-2012, 20:24
Son Yorum: tahsinmersin
  18 Kasım 2012 Urla Salih Reis 30 4,303 21-11-2012, 11:30
Son Yorum: Salih Reis
  3 Kasım 2012 Urla - Özbek Salih Reis 13 2,446 06-11-2012, 12:48
  11 Ağustos 2012 , Urla Salih Reis 24 3,501 15-08-2012, 08:34
  izmir çeşme altı org raporu bucalıfikret 95 9,001 14-07-2012, 19:35
Son Yorum: Krizoberill

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi