aralık ayı ayın avcısı oylamasına katılmak isteyenler lütfen raporlarının bir kopyasınıda buraya eklesinler.
aralık son gün akşamına kadar gelen raporlar sonucunda 4 ocak akşamına kadar oylama yapılacak ve 1. olan kişi 1 ay boyunca vip üyemiz olacaktır.
not:oylamaya aynı bilgisayardan tek oy ile katılınmalıdır aksi durumda kullanılan oy iptal edilecektir. rastgele
ARALIK AYI AV RAPORLARIM 02.12.2008-RAPOR 1 (GALATA KÖPRÜSÜ)
Bugün öğlen 14.00 da yemlik hamsimi alıp Galata Köprüsü'nün yolunu tuttum. Oltaları yemledim ve suya yolladım. Akşam 18.00 a kadar vuruş olmadı. Bugünde balığın seyrek olacağı belli olmuştu. Gece 22.30 a kadar durdum. 7 çinekop-kabaçinekop ve 4 iri istavritle evin yolunu tuttum. Balıklar gitgide ufalıyor. Beklediğim gibi bir av olmadı ama napalım kısmet bukadarmış. Bu sene balığın huyu suyu değişmiş. Bir gün var üç gün yok.
Yem : Taze Hamsi
Takım: 0.30-0.30 mm. 2 köstekli-mantarlı çinekop takımı-100 gr. kurşun
Hırsız :4 no uzun saplı delikli eagle claw aberdeen
Ana iğne: 6 no uzun saplı delikli Mustad 32813 BLM Surfcasting 04.12.2008-RAPOR 2 (GALATA KÖPRÜSÜ)
Merhaba arkadaşlar
Bugün öğlen 14.00 gibi bu haftaki son galata köprüsü avım için Karaköyde idim. Karaköyün olta balıkçılığına kapatılması yüzünden (sahil boyunca balıkavı tehlikeli ve yasak diye tabela da dikmişler. böyle acayip şeyler birtek bizim ülkemizde olur!) galata köprüsü yine tıklım tıklımdı. şansıma bir tanıdık balıkçıyı görüp yanına yerleştim. takımları açıp olta atmadan akşamüstünü bekledim. 16.00 gibi takımları hamsiyle yemleyip yolladım sulara.
Balık yine çok seyrekti. İlk vuruşu 18.30 gibi aldım. Gelen güzel bir sarıkanattı. Bugün köprüde güzel iri istavrit vardı. yemliyle uğraşanlar 2-3 er kilo aldılar. benim gibi çinekopla uğraşanlar ise sürekli istavrit vuruşları alıp yem bozdurdular.
Bir vuruşta ise anüs yüzgecinden orta boy bir kefal oltama takıldı ve inanılmaz zorlayarak geldi. Herhalde palamut veya lüfer geliyor diye düşündüm ama kefal çıktı. Onu da yandaki balıkçıya hediye ettim.
Bu şekilde eğlenerek gece 23.00 ı buldum ve dönüşe geçtim. Kovamda ise resimde görülen sarıkanat-çinekoplar ve iri istavritler vardı.
Yem : Taze Hamsi
Takım: 0.30-0.30 mm. 2 köstekli-mantarlı çinekop takımı-100 gr. kurşun
Hırsız :4 no uzun saplı delikli eagle claw aberdeen
Ana iğne: 6 no uzun saplı delikli Mustad 32813 BLM Surfcasting 07.12.2008-RAPOR 3 (HİSARDA RAPALAYLA AV)
Çok uzun bir zamandan sonra Hisar'da haftasonu avı yapmaya niyetlenip, sabah 06.00 da bisikletimle yola çıktım. 06.35'de Hisardaydım. 06.45 de oltam sudaydı. Henüz ilk atışta ilk çinekopumu çektim. Sabah suyunda güzel balık yaptı. Arasıra rapala bedene sarmasa daha güzel olacaktı ama yinede birkaç saatte 5 çinekop-sarıkanat alabildim. 09.45 gibi de oltam ağırlaştı. acaba birine mi taktık derken palamutun o güzel pırıltısını görmem bir oldu. Mekanın kalabalıklaşması ve benimde amaçladığım balığı almam üzerine toplanıp dönüşe geçtim. Sabah suyunda 3 saatlik av sonucunu resimde görüyorsunuz. Çok zevkli geçti. Uzun zamandan sonra rapalayı çalıştırmış oldum. Çinekop tahminen 45 dakika av verdi ve kesti.
Kullandığım takımlar:
Lineaeffe Sorrento kamış
Shimano PA Spin Power makine
0.35 mm. Daiwa Tournament monofil misina
0.30 mm. Berkley Vanish Transition Fluorocarbon misina
7 cm. Maria Princess rapala
140 gr. kurşun 10.12.2008-RAPOR 4 (HİSARDA RAPALAYLA AV 2)
Bu sabah yine bisikletimle 06.15'de Hisardaydım. Yine Maria princess 7 cm mavi sırtlı rapala ile atıp çekmeye başladım. Hava aydınlanana kadar bir vuruş olmadı. Hava aydınlanınca ilk çinekopumu aldım. Geçen günün aksine bugün balık oldukça seyrekti. Sonraki atışlarımdan birinde ise yine olta kıyıya yaklaştığında ağırlaştı. Bu sefer gelen ise çingene palamutuydu. Daha sonra 2 tane daha çinekop alıp başka balık gelmemesi üzerine 11.00 gibi dönüşe geçtim. Etraftan birer ikişer çingene palamutu alanlar da oldu ama balık genel olarak yoktu.
Kullandığım takımlar:
Lineaeffe Sorrento kamış
0.35 mm. Daiwa Tournament monofil misina
0.30 mm. Berkley Vanish Transition Fluorocarbon misina
7 cm. Maria Princess rapala
125 gr. kurşun 15.12.2008-RAPOR 5 (RAPALAYLA AV)
Bu sabah 05.00 da kalktım. Hava rüzgarlıydı. Bu biraz canımı sıktı. 06.40 gibi de Emirgandaydım. Uygun bir yer bulup yerleştim. Takımı hazırladım ve 07.00 da oltam sudaydı. İlk birkaç atış boş geçti. Fakat havanın biraz aydınlanmasıyla çinekoplarda gelmeye başladı. 1 saat kadar at-çek balık yaptı. 10 tane kadar aldıktan sonrada kesti. Sonra çingene palamutları sahneye çıktı. Hepsi rapala sudan çıkmaya 5-10 metre kala önümden atladılar. Rüzgarlı hava-akıntı ve 150 gr. kurşunu sürekli atıp çekmek bayağı yorucu oluyordu. Arada dinlenirken 20 metre yanımda Harun Bey'i de gördüm ve tanıştık. Sonra ava devam. İlerleyen saatlerde Nihatın da gelmesiyle ekip tamamlandı
Balık aralıklı olarak yaptı-kesti. Akşamüstü 15.00 gibi etrafımızda yoğun çapari atılması ve balığında kesmesi üzerine dönüşe geçtik. En sonunda busene zevkle bir rapala avı yapmış oldum.
Kovamda 24 çinekop-sarıkanat ve 3 tanede çingene palamutu vardı.
Takım:
Lineaeffe Extreme Cast kamış
150 gr. kurşun
Yo-zuri 7 cm. Pin's Minnow mavi rapala 18.12.2008-RAPOR 6 (RAPALAYLA AV)
Bu sabah Boğaziçi'nin çinekoplarını tekrar yoklamak için 06.45'de boğazdaydım. İlk olarak 8 cm. sardalya taklidi Yo-zuri Tobimaru'yu takarak atıp çekmeye başladım. Hava karanlık iken 2 tane kaba çinekop Tobimaru'ya hayır demedi. Daha sonra Tobimaru'nun dalan tip olması nedeniyle nasıl olduğunu anlamadan dipteki bir ilişkene taktım ve kurtaramadım.
Geçen günkü emektar pin's minnowu takarak devam ettim. Birkaç parça sarıkanat daha aldım. Daha sonra Nihat ve Harun Bey'de ava katıldı. Bugün balık evvelki günlere nazaran seyrekti. Rapalayı yediremiyorduk. Öğlen 14.00 gibi bukadar yeter diyip toplanmaya başladım. Kovamda 15 sarıkanat-çinekop 1 çingene palamutu vardı.
Takım:
150 gr. kurşun
Yo-zuri 7 cm. Pin's Minnow mavi rapala
Yo-zuri 8 cm. Tobimaru Sardalya taklidi rapala
Yo-zuri 5 cm. Pin's Minnow mavi rapala 21.12.2008-RAPOR 7 (RAPALAYLA AV)
Bugün arkadaşımla ani bir karar alıp akşamüstü boğazda buluşmaya karar verdik. Amacımız spin kamışla çinekopu denemekti.
16.30'da boğazdaydık. İki parçalı 3 metrelik 10-45 gr. atarlı kamışımı hazırladım. Üzerine pek uygun olmasada koskoca shimano surf makineyi taktım İlginç bir görüntü ortaya çıktı.
Yedek kafalardan üzerinde 0.25 mm. Sufix XL misina olanını seçip makineye taktım. Rapala kutumdan gece verimli olduğunu düşündüğüm 9 cm. Yo-zuri Crystal Minnow Suspending Mavi-Gümüş rapalamı çıkarıp direkt olarak makinedeki misinaya bağladım ve at-çek'e başladım.
Hafif kamışta ağır makine biraz ilginç olsa da güzel iş çıkardı. Rapala ile gayet güzel ileri atışlar yapabiliyordum. Akşam ezanının okunmasıyla bir çinekopun rapalamın peşinden geldiğini görmemle balığın başlaması bir oldu.
15 metre ileriden, hemen önümden heryerden sarıkanat geliyordu. Bu şekilde at-çek tahminen 30-35 dakika sürdü. Ender olarak boş çektim. Ve balık başladığı gibi aniden ortadan kayboldu. 19.00'a kadar çalıştık fakat hiç takibin olmaması üzerine toplanıp dönüşe geçtik. Hiç aklımızda yok iken birkaç saatte, yağmura yakalanmadan çok güzel bir av oldu. Balıklar 100-140 gr. arasıydı.
Spin kamışla, balığı görerek av yaptık ve büyük keyif aldık.
Takımlar:
Cormoran Black Bull 3 metre, 10-45 gr. atarlı kamış
Shimano PA Spin Power Makine
0.25 mm. Sufix XL misina
Yo-zuri Crystal Minnow 9 cm. Suspending Blue-Silver rapala
Maria Tight Slalom 8 cm. sardalya taklidi rapala 23.12.2008-RAPOR 8 (RAPALAYLA AV)
Bu sabah havalar bozmadan son avımı yapmak üzere yine Emirgandaydım. Kamil Ilıpınar abimizde yanımdaydı,tanışma ve beraber avlanma fırsatı bulduk. Ben ilk olarak sular karanlık iken 9 cm. Maria Princess ile başladım. 2 tane çinekop aldıktan sonra hava aydınlandı ve 7 cm. sarı-yeşil Pin's Minnow'a döndüm. Onunla da 2 çinekop, 1 palamut aldım. Daha sonra mavi Pin's Minnowla öğleden sonraya kadar devam ettim. Balıklar ufalmış çinekopa dönmüş. Balığın kesmesi ve akıntının kuvvetlenmesi üzerine öğleden sonra 13.00 gibi toplandım ve evin yolunu tuttum.
Kovamda 10 çinekop , 1 çingene palamutu vardı.
Takım:
150 gr. kurşun
Yo-zuri 7 cm. Pin's Minnow mavi rapala
Yo-zuri 7 cm. Pin's Minnow sarı-yeşil rapala
Maria princess 9 cm. mavi rapala 29.12.2008-RAPOR 9 (GALATA KÖPRÜSÜ AVIM)
Bu sabah içimden bir ses balığa gitmemi söyledi. Hava durumuna baktım, kar yağışlı gösteriyordu. Olsun dedim. Yağmur değil ya kardan zarar gelmez. Gitmeye karar verdim ve dışarı çıkıp 3 balıkçıyı dolaşıp en güzel iri hamsilerden bulup 1 kg yemlik aldım. Eve geldim. Hamsileri ezilmemeleri için güzelce kutuya yerleştirdim. Saat 14.00 gibi Galata Köprüsü'nde yerimi aldım. Kamışlarımı açıp birine 3'lü diğerine ise 2'li köstekli mantarlı çinekop takımlarını takıp taş gibi hamsiylede yemleyip yolladım sulara.
Gündüz saati atar atmaz gelen çinekop sanki günün verimli geçeceğini söyler gibiydi. Nitekim de öyle oldu. Balık gece gelene kadar sürekli yaptı. 2 oltaya yetişemediğim anlar oldu. Gündüz tam boy çinekop yaptı, gece ise kabaçinekop ve birazda sarıkanata döndü.
Hava karardıktan sonra bastıran yoğun kar yağışı altında çok zevkli bir çinekop avı yaptım. Rüzgar olmadığı için üşümüyordum. Saat 21.15 gibi hamsinin bitmesi üzerine toplanmaya başladım. O sırada da at-çek balık devam ediyordu. Son 3 yemli kösteğimle firesiz 3 kabaçinekopu da alıp evin yolunu tuttum.
Kovamda 56 parça çinekop, kabaçinekop, sarıkanat balığım vardı. Resimlerde yoğun kar yağışını çekmek istedim ama flaşsız çektiğim için çıkmamış. Çok güzel bir 2008 kapanış avı oldu.
Takımlar:
Lineaeffe Extreme Cast ve Sorrento kamış
Shimano PA Spin Power ve Daiwa Emblem Z makine
100 gr. kurşun
3 ve 2 köstekli, ufak mantarlı 0.30-0.30 mm. çinekop takımı
Taze Hamsi
11/12/2008 kalender,13/12/2008 emirgan çinekop,sarıkanat ,palamut avı
geçtiğimiz perşembe hanımla kalendere geçtik..saat 09.30 gibiorada olduk..tabiki geçkaldığımız için yer bulamadık..iğne atsan yere düşmez şeklinde kalabalık..balık alıyorlardı çinekop ve palamut alındığını otobüsten gördüm tabiki heyacanlandım balık tutarız dedim bugün..ama uygun yerde avlanamadığım için çok iyi sonuç alamadım ama yinede balık aldım..akşam 5 gibi döndük...mehmet ali abinin bahçesinde dün akşam rakı sofrasını kurduk ve bugün için planımızı yaptık.son anda m.ali abi gelmekten vazgeçti...sabah 04.15 da erol abi beni evden aldı.saat 04.45 gibi kumkapı balık halinde idik..oradan yeteri kadar taze iri istavritimizi aldık...yem işinide garanti altına aldıktan sonra yola koyulduk,05.05 gibi emirgan sakıp sabancı müzesinin tam önünde tezgahımızı açtık..kimsecikler yoktu 2-3 kişi geceden bekliyordu..balık varmı diye sorduğumuzda yok dediler kovalarıda boştu.. taze poğaça ve çayımızıda alıp kahvaltımızı da yaptık,sıra geldi balık tutmaya...taş gibi yemlerden güzel flatolar hazırladım,yem iri olduğu için makaslada kenarlarından altım sülük yem formunda kalın yemler...takımlar 4 no wmc beyaz çapraz 3iğneli 0.24 mm asso ultra mantarlı takım,100 gr kurşun,akıntı olduğu sıralarda 125gr a çıktık..akındı bir sağa,bir sola şeklinde oldu..oltaları 100 gr,la indirdik..10 dk bir hareket olmadı..sabah ezanından kısa bir zaman sonra vuruşlar gelmeye başladı ve erol abi ilk balığını aldı..güzel bir sarıkanat..derken 2.balığıda çekti..tabi ben halen balık alamamıştım..çünki afyonum daha patlamamış,isteksiz ve yarı uyur vaziyette oltanın etrafında dolaşıyordum.. içtiğim 5 dublenin etkisi halen üstümdeydi saat 01.00 gibi yatmıştım...neyse kendime geliyordum yavaş yavaş bu arada erol abi aralıklarla balık alıyordu..şöyle bir gerildim oltamı çok açık attım..ve 10 sn sonra balık üstünde...bunun üzerine balık boşluk aldırmayacak şekilde yapmaya başladı..yem yetiştiremiyorduk..yaklaşık 10 balık aldım.erol abi yemliye devam ederken bende bu bollukta yozuri pin's minnow 70mm mavi rapalamı 100gr kurşunla dibi bularak akıntıya doğru açık attım.bu şekilde 13 tane sarıkanat,çinekop aldım..en iri balığıda rapalayla aldım hafif kabalaşmış sarıkanat.akıntı durdu rapala çalışmadı..yemliye döndüm yemliyle yine baya bir balık aldım..erol abide rapala ile balık aldığımı görünce aynı rapala ile çalışmaya başladı bir palamut aldı..sonra balık kuvvetli olmaya başlayınca yine rapalayı çalıştırmaya başladım..kıyıya yakın yerde oltanın ağırlaştı ve bende 1 çingene aldım..ve bir tanede rapalanın arkasından kıyıya kadar gelen çingeyide gördüm..bu şekilde kah yemli kah rapala ile saat 12,30 a kadar avlandık.yemimiz de bitmişti,,erol abinin acil olarak kadıköye geri dönmesi gerektiği için avı tamamladık..balık aynı hızla devam ediyordu..haddinden fazlasıyla balığımızı almıştık..ama insanın içinde daha olsa tutarım dedirten bişey oluyor..çok zevk yaptık,Allahtan yerimiz müsaitti kalabalık bizim bulunduğumuz yerde yoktu,sağımızda 5 kişi solumuzda 3 kişi vardı çoğuda istavrit yakalamakla meşguldü..baya bir süre sonra yemliye döndüler..sağ tarafta 100 mt ileri uçtada 10-15 kişilik bir grup sadece rapala çalışıyorlardı ve gördüğüm kadarıyla balık alıyorlardı.. 62 çinekop ve sarıkanat ,2 palamut olarak günün hasılatını sizle paylaşmak istedim dostlarım..herkese saygılar,sevgiler,rastgele..
arkadaşlar gerçekten raporlar çok iyi.balıklar görücüye çıkmış gibi.oy vereceğimize göre görücüye çıkmış demek hata da olmaz sanırım.
Birolun rapordaki 3. fotoğrafın başrolündeki balığı (sanırım palamut) gerçekten çok güzel çekilmiş.ayın güzeli seçsem heralde ayıp olmaz.
SerenaY66 yazdı:arkadaşlar gerçekten raporlar çok iyi.balıklar görücüye çıkmış gibi.oy vereceğimize göre görücüye çıkmış demek hata da olmaz sanırım.
Birolun rapordaki 3. fotoğrafın başrolündeki balığı (sanırım palamut) gerçekten çok güzel çekilmiş.ayın güzeli seçsem heralde ayıp olmaz.
o resime her baktıgımda takılıyorum ilker resim kalitesi de balıkta güzel olmuş gerçekten
munirkuyucu yazdı:süpersiniz benim edirnede olmam sebebi ile böyle bir sansım şu an yok ama yakında çanakkalede deneyeceğim sanırım resimleri atarım.
volkan abi aramıza hoşgeldiniz.av raporlarınızı ve resimleri merakla bekliyoruz.
resimler gerçekten çok güzel,nihat abi bende aynı resime takılıyorum,gerçekten çok güzel yakalanmış bir poz.özlemişiz ayın avı ve avcısı konusunu.güzel bir başlangıç yaptı,birol ve ozan.yeni raporları merakla bekliyorum.
arkadaşlar o rapalayla tuttuğum palamutu arkadaşım fotoğraf makinesiyle çekti. ben cep telefonumla çektiğim için öyle güzel kareler yakalayamıyorum. ayrıca çeken arkadaşımda işi biliyor gerçekten. masaüstüme koydum o fotoğrafı. benimde çok sevdiğim bir resimdir.